Home » , » Η «αγία απατεώνισσα»

Η «αγία απατεώνισσα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 2:00 μ.μ.

  Γράφει ο mitsos175

«Η Αθανασία Κρικέτου - Σάμαρη (1928 - 2020)[1] γεννήθηκε στην Μανωλάδα Ηλείας. Γνωστότερη ως Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, ήταν Ελληνίδα διευθύντρια γηροκομείου και κατά τους ισχυρισμούς της, οραματίστρια και προφήτισσα.

Εκμεταλλεύτηκε από μικρή μια σπάνια δερματική νόσο από την οποία έπασχε (κνιδωτικός δερμογραφισμός) και ισχυρίσθηκε ότι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο σώμα της. Απέκτησε σταδιακά πλήθος πιστών, με τις εισφορές και δωρεές των οποίων δημιούργησε ένα γηροκομείο στη Μάνδρα Αττικής («Παναγία Φανερωμένη»). Για να δεχτεί οποιονδήποτε ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στο ίδρυμα ήταν τραγικές και οι επιθεωρητές του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών κατήγγειλαν ότι «πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο».

Η κερδοφορία της επιχείρησής της επέτρεψε στην Αθανασία να αποκτήσει πολύ μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία.

Από το 1967 είχε αφοριστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και αποκαταστάθηκε το 1980. Αρκετές φορές πέρασε από δικαστήρια λόγω των κατηγοριών που της απαγγέλθηκαν, αλλά ουδέποτε καταδικάσθηκε. Συνήγορος υπεράσπισής της σε όλες τις δίκες ήταν ο ποινικολόγος Γιάννης Παπαδογιαννάκης, ο οποίος διατέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου.

Παρ' όλα αυτά, η φήμη της υπέστη συντριπτικό πλήγμα την δεκαετία του 1980, όταν με σειρά εκπομπών οι «Ρεπόρτερς» (Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης και Κώστας Χαρδαβέλλας) κατάφεραν να την παγιδεύσουν και να καταδείξουν τις απάτες της. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπέστη αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, με συνέπεια να μείνει παράλυτη και να χάσει την ικανότητα ομιλίας.» (Εγκυκλοπαίδεια)

Να προσθέσω πως η «αγία απατεώνισσα» και δήμιος των ηλικιωμένων, είχε βοηθηθεί πολύ από τις φυλλάδες της δεξιάς. Ακόμα ήταν ο τότε Μητροπολίτης Ηλείας που είπε πως ήταν ευσεβής χριστιανή κι όχι απατεώνισσα!

«Η αγία της δεξιάς» ήταν φυσικά κατά των Κομμουνιστών, γιατί κανείς Κομμουνιστής δεν πίστευε τις απάτες της. ««Η Παναγία την είχε πάει στα Καλάβρυτα όπου παρακολούθησαν μαζί σκηνές σφαγής αιχμαλωτισμένων ανταρτών. Και η Παναγία της είπε για τους αντάρτες: "Βλέπεις παιδί μου; Αυτά παθαίνουν όσοι δεν πιστεύουν..."».

Ακόμα και δεξιοί έβλεπαν τι γίνονταν. Τους συνέφερε όμως να τρώει σανό ο κόσμος. Έτσι αν και θα έπρεπε να ψοφήσει στη φυλακή, ώστε να γλυτώσουν πολλοί ηλικιωμένοι, την έβγαζε πάντα καθαρή…

Ακόμα και σήμερα μερικά ζωντόβολα πιστεύουν ακόμα. Το διαολάκι πάντως μου λέει πως την πήρε ο Διάολος, όχι για την απάτη αυτή καθ’ αυτή, αλλά για όσα πέρασαν οι γέροι και οι γριές που τους έπαιρνε την περιουσία και τους έστελνε στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.

Υ.Γ: Γίνεται ένας απολαυστικός ψιλοχαμός με τα δημοσιεύματα των λαϊκίστικών περιθωριακών φυλλάδων με τα καμώματα τον θαυματοποιού παπά των "Αγίων" Ισιδώρων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger