Home » , , » Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών, έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όσο και αυτά που κατέθετε ο μακαρίτης Γιώργος Τράγκας

Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών, έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όσο και αυτά που κατέθετε ο μακαρίτης Γιώργος Τράγκας

Από giorgis , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 | 8:02 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών έχουν τόση σχέση με την αλήθεια, όσο και αυτά που κατέθετε ο μακαρίτης Γιώργος Τράγκας. Και αυτό δεν είναι μυστικό. Το γνωρίζουν οι πάντες. Απλώς κοροϊδεύονται αναμεταξύ τους, αυτοί που θεωρούνται πολιτική και δικαστική εξουσία και παράλληλα καταβάλλουν προσπάθεια να δουλέψουν κι εμάς. 

Το να επικεντρωθούμε δηλαδή στα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέσα σε ένα χρόνο ο -σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους- ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπατρίτης, κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να γίνει κατά μισό εκατομμύριο ευρώ πλουσιότερος, και ότι διαθέτουμε μια υπουργό Παιδείας με τεράστια κινητή και ακίνητη (δηλωμένη) περιουσία, σε ένα βαθμό, δίνουμε φερέγγυα αξιοπιστίας στα λεγόμενα και γραφόμενα των πολιτικάντηδων.

Και εδώ, όσο μας αφορά, να ξαναγράφουμε. Και αυτή η διαδικασία με τα πόθεν έσχες είναι μια ολοφάνερη απάτη. Μόλις πέρυσι εφημερίδα -το Documento- αποκάλυψε τις πρωθυπουργικές οικογενειακές offshore και τα ανακριβή πόθεν έσχες, που έκανε για τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Καμιά εισαγγελική αρχή δεν συγκινήθηκε, και όλα τα ΜΜΕ, έθαψαν το θέμα. 

Εμείς πάντα θεωρούσαμε αυτό το «πόθεν έσχες» ένα καραμπινάτο αίσχος. (Δείτε αυτή μας την ανάρτηση). Μουτράκλες είναι οι αστοί εθνοπατέρες μας και δεν «καρφώνονται» τόσο εύκολα πόσο μάλλον στο «πόθεν έσχες» τους που ξέρουν ότι εκεί ένας τυπικός έλεγχος θα γίνει, αν γίνει.

Και εδώ θα αναφέρουμε ένα γεγονός που πιθανόν δεν θα το γνωρίζεται.  Την άνοιξη του 2012 λίγο πριν τις εκλογές μέσα σε τυμπανοκρουσίες η βουλή ψήφισε έναν «εκσυγχρονιστικό» νόμο ο οποίος προέβλεπε αυστηρό  έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών, αναδρομικό έλεγχος απ’ το 1974...  Και ότι  βρεθεί να μην έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες κατάσχεται υπέρ του δημοσίου…  Μάλιστα ο νόμος προβλέπει ότι αν οι εμπλεκόμενοι  συμμετέχουν σε off shore εταιρείες»: «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις»…

Ξέρετε το αποτέλεσμα; Πληρώσαμε λοιπόν 800.000 (!!!) ευρώ σε μια εταιρεία ορκωτών λογιστών η οποία έκανε έλεγχο και φυσικά όλοι οι βουλευτές βγήκαν «πεντακάθαροι». Δηλαδή τώρα, περίμεναν π.χ τον Τσοχατζόπουλο, και τον Παπαντωνίου π.χ.,  να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τους τις μίζες που έπαιρνε; Θα μας τρελάνουν εντελώς;

Και για να τελειώνουμε με την υποκρισία τους και τις προσπάθεια τους να μας θεωρούν λωτοφάγους.

Αν θέλαν έστω να κρατούν τα προσχήματα οι πολιτικάντηδες, προκειμένου να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και διαφάνειας της οικονομικής δραστηριότητας των βουλευτών θα είχαν δεχθεί την πρόταση που είχε καταθέσει εδώ και πολλά χρόνια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα. Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειωδώς έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής».

Προφανώς ο κόσμος της εργασίας, τα λαϊκά στρώματα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι/ες που ανήκουν στην τάξη μας, εξοργίζονται διαβάζοντας ακόμα και αυτά τα πλασματικά πόθεν έσχες που καταθέτουν οι πολιτικάντηδες. Οι λόγοι προφανείς. Ολοφάνερη είναι επίσης και η έλλειψη ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος που αποδεχόμενο αυτό που έγραφε ο Λένιν ότι δηλαδή «η ταξική συνείδηση μπαίνει απ’ έξω στις μάζες» γιατί οι εργάτες δεν μπορούν να την αποκτήσουν από μόνοι τους λόγω της φύσης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. 

Με απλά λόγια δεν υπάρχει η πολιτική δύναμη ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά οι εργάτες να κατανοήσουν την ταξική τους θέση μέσω της κατανόησης των σχέσεων με τις άλλες τάξεις και το κράτος ως οργανωμένη πολιτική δύναμη. Αν συμβεί αυτό τότε είναι ζήτημα χρόνου "να 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που έγραφε και ο μπάρμπα - Κώστας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger