Home » , , » Γιατί χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να εντοπιστεί το "λάθος" στην μετάφραση, που απάλλασσε τον μιζαδόρο Ανδρέα Λοβέρδο;

Γιατί χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να εντοπιστεί το "λάθος" στην μετάφραση, που απάλλασσε τον μιζαδόρο Ανδρέα Λοβέρδο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 | 6:25 μ.μ.

 
"Πρέπει να πάνε φυλακή. Παραποίησαν έγγραφο του FBI στο οποίο αναγράφεται το όνομα του Λοβέρδου ως του Υπουργού που χρηματίστηκε. Στη μετάφραση του ΥΠΕΞ που έγινε με εντολή της Ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου, έχει σβηστεί το όνομα του Λοβέρδου. Έχουν επίσης σβηστεί δύο ακόμη ονόματα", διαπιστώνει με ανάρτησή του στο twitter ο εκδότης του Documento, μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη του εντύπου του.

Πολύ σωστή η τοποθέτηση του κ. Κ. Βαξεβάνη -και με την ευκαιρία συγχαρητήρια στον ίδιο και στους συνεργάτες του για την επαγγελματική τους επάρκεια- με ... μια διαφορά. Καλό είναι να μην ξεχνάει ότι καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένες όπως το νύχι και το κρέας και η αστική τους "δικαιοσύνη" καλύπτει και συνεργάζεται στην λειτουργία του συστήματος. Ας μην λησμονούμε ότι σε όλα τα τεράστια οικονομικά εγκλήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς (Ομόλογα, Χρηματιστήριο, Βατοπέδι, Ζήμενς, Energa κλπ), συγκαλύφθηκαν με διάφορους τρόπους και δεν λογοδότησε ουσιαστικά κανένα "γραβατωμένο" λαμόγιο. Μόνο κάποια "καμένα χαρτιά" την πλήρωσαν (Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Καντάς) κι αυτό για να καλλιεργηθεί η μαζική ψευδαίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης του και έτσι να συνεχίζει απρόσκοπτα την διαιώνισή τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η προσπάθεια συγκάλυψης από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου είναι τόσο προκλητική που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. 

Κατ' αρχήν να πούμε ότι ελάχιστη σημασία έχει αν μπροστά μας έχουμε ένα παραδικαστικό κύκλωμα σαν κι αυτό που συμμετείχε ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, με τις γνωστές αδυναμίες του για το γυναικείο φύλο. (Εμεινε γνωστός με το παρατσούκλι «δικαστής με την μεζούρα» γιατί είχε αδυναμία  στις δίμετρες ξανθές ουκρανικής, ρωσικής και ρουμανικής καταγωγής, τις οποίες μετρούσε με μεζούρα που είχε προσαρμόσει στην πόρτα του διαμερίσματός του, για να διαπιστώσει ότι όντως έχουν ύψος άνω των 1,80 μέτρων). 

Ούτε είναι βασικό αν η κ. Αλεβιζοπούλου έχει "τρωτά" σημεία τα οποία είναι σε γνώση κάποιων μηχανισμών οι οποίοι τα εκμεταλλεύτηκαν όπως έγινε στην περίπτωση του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου (αυτός είχε ροπή σε ερωτικά αλισβερίσια).

Η συγκεκριμένη περίπτωση Αλεβιζοπούλου είναι άλλου μεγέθους και πολύ πιο σοβαρή. Η δικαστικός αυτή παραποίησε μεταφράσεις σε επίσημα έγγραφα του FBI (!) για να παρουσιάσει πεντακαθαρίδη τον Ανδρέα Λοβέρδο και να… χαθεί στη μετάφραση, ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει ήδη από τις 25 Μάη του 2017 ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis. Και προφανώς το όνομα του πρώην υπουργού δεν χάθηκε στη μετάφραση, αφού πρόκειται για ξεκάθαρο ξέπλυμα. 

Κι εδώ γίνεται αντιληπτό και από τον πιο άσχετο, ότι η δικαστικός αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε κάτι τέτοιο με δική της πρωτοβουλία αν δεν είχε πάρει "εγγυήσεις" από υψηλούς συστημικά ιστάμενους, ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί όταν γινόταν αντιληπτή η λαμογιά της. (Αλήθεια, γιατί χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια για να εντοπιστεί το "λάθος" στην μετάφραση;).  

Φυσικά θα διαβάσουμε το ολοκληρωμένο δημοσίευμα του Documento -μια γεύση πήραμε από την ιστοσελίδα του- και θα επανέλθουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger