Home » , » Τo σκάνδαλο ... χάθηκε στην μετάφραση

Τo σκάνδαλο ... χάθηκε στην μετάφραση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 | 11:00 π.μ.

Πηγή: "ΕφΣυν"

Η καταγγελία είναι σοβαρή και γίνεται ακόμα σοβαρότερη αν ληφθεί υπόψη ότι συνοδεύεται από αποδείξεις. Η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη γνωστοποίησε χθες στις αρμόδιες αρχές ότι έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα, παραποιήθηκε στην επίσημη μετάφρασή του στα ελληνικά από πιστοποιημένο από το κράτος μεταφραστή, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η αναφορά που υπάρχει σε αυτό για χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Novartis.

Συγκεκριμένα ενώ το αγγλικό κείμενο αναφέρει ότι το 2012 η Novartis Ελλάς «πλήρωσε 20.000 ευρώ στov Ανδρέα Λοβέρδο...», στην επίσημη ελληνική μετάφραση το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας έχει εξαφανιστεί. Η απάλειψη μάλιστα του ονόματος του κ. Λοβέρδου έχει γίνει δύο φορές από το μεταφρασμένο κείμενο, ενώ έχουν απαλειφθεί και άλλα ονόματα. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 25.5.2017 και μεταφράστηκε στα ελληνικά στις 12.4.2021.

Δεν χωράει αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκανδαλώδη παράμετρο του σκανδάλου Novartis με σκοπό να μην ελεγχθούν γι’ αυτό ο πρώην υπουργός και ορισμένοι άλλοι εμπλεκόμενοι και ταυτόχρονο στόχο να στηριχτεί το αφήγημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι η υπόθεση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο δεν ήταν τίποτε άλλο από μια σκευωρία της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η παραποίηση του εγγράφου δεν θα μπορούσε να συμβεί από τύχη ή από αδυναμία του μεταφραστή να αποδώσει σωστά το αγγλικό κείμενο. Δεν επρόκειτο άλλωστε για απόδοση στην ελληνική αγγλικών φράσεων αλλά για την αναγραφή πασίγνωστων ελληνικών ονομάτων, γραμμένων με λατινικούς χαρακτήρες Είναι επίσης απολύτως σαφές πως αυτή η παραποίηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη δράση κυκλώματος με ισχυρή εξουσία

Ποιο αυτό το κύκλωμα και μέχρι πού απλώνει τα πλοκάμια του; Βρίσκεται στην κυβέρνηση; Συνδέεται με τη Δικαιοσύνη, και σε ποιο επίπεδο; Ποιος έδωσε εντολή και σε ποιον να κάνει την πλαστογράφηση, από τη στιγμή που η μεταφράστρια δηλώνει πως στο κείμενο που παρέδωσε υπάρχουν τα ονόματα;

Με ποια δύναμη εξουσίας έγινε αυτή η σκανδαλώδης μεθόδευση; Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη οφείλουν να απαντήσουν. Και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τις έχουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Το τέχνασμα να αναζητηθεί κάποιο εξιλαστήριο θύμα δεν πιάνει πλέον.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger