Home » , » Σαν σήμερα ο θάνατος του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη - Οταν ο τότε υπουργός ΠροΠο ανακάλυπτε "ώσμωση ποινικών και αντιεξουσιαστών"

Σαν σήμερα ο θάνατος του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη - Οταν ο τότε υπουργός ΠροΠο ανακάλυπτε "ώσμωση ποινικών και αντιεξουσιαστών"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Ηταν σαν σήμερα 24 Ιούνη του 2010 όταν μια εκκωφαντική έκρηξη προκαλεί πανικό στο Μέγαρο της Κατεχάκη. Μετά το πρώτο σοκ των αστυνομικών, διαπιστώνεται ότι είχε εκραγεί ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο στα χέρια του αστυνομικού υπασπιστή και εξ απορρήτων του τότε υπουργού Προπο.

Το γραφείο του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκης, στον 7ο όροφο του κτιρίου είχε ισοπεδωθεί και ο ίδιος βρισκόταν στο πάτωμα νεκρός. Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι  η έκρηξη του προκάλεσε «βαρύτατες σωματικές κακώσεις κεφαλής, θώρακος, κοιλίας αμφοτέρων των άνω άκρων, συνέπεια των οποίων επήλθε αμέσως ο θάνατος».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη και πολλά ερωτηματικά πως έφτασε ένα ασυνόδευτο δέμα μέσα στο Υπουργείο, τη στιγμή που μετά τις 15:00 το απόγευμα δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους χώρους του μεγάρου στην Κατεχάκη σε κανέναν άλλο, εκτός από διαπιστευμένα πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ήταν σαφέστατα μία τραγική αστοχία στο σύστημα ασφαλείας, ενώ από τον πρώτο έλεγχο δεν είχε διαπιστωθεί βλάβη, στις σύγχρονες τότε συσκευές ελέγχου εισερχομένων αντικειμένων, που είχαν εγκατασταθεί στην είσοδο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2004.

Ο προορισμός του δολοφονικού πακέτου ήταν το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι, αλλά η γραμματέας του το έστειλε στο γραφείο του, στην Κατεχάκη και έτσι "η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού", όπως γράφει η προκήρυξη της οργάνωσης "Θανάσης Κλάρας" -το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη- που ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που έστειλε στην "Ελευθεροτυπία". 

Η οργάνωση αυτή που δεν ξαναεμφανίστηκε, ξεκινούσε το κείμενο της με μια πρόταση από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου τής Γαλλικής Επανάστασης τού 1789: «Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».

Ηταν μια ενέργεια του ελληνικού αντάρτικου πόλης που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Κάποια στιγμή η Ασφάλεια και στα πλαίσια της αγαπημένης θεωρίας του Χρυσοχοϊδη περί σύμπραξης ποινικών κι αντιεξουσιαστών, διοχέτευε στα ΜΜΕ ότι στα υπολείμματα του δέματος-βόμβα που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη βρέθηκε αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Προφανώς περί προβοκάτσια επρόκειτο, γιατί ο τόσο έμπειρος στην παρανομία, καταδικασμένος σε 58 χρόνια φυλακή και επικηρυγμένος με ένα εκατ. ευρώ από τη Europo δεν θα έκανε ένα τέτοιο παιδαριώδης λάθος. 

Αλλωστε και στο βιβλίο του «Μια φυσιολογική ζωή», ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ενώ έχει παραδεχτεί πολλές από τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή όχι όμως και την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Βασιλάκη.

«Σε ένα φάκελο που ποτέ δεν είδα, ποτέ δεν έπιασα, ποτέ δεν ταχυδρόμησα, η αστυνομία εντόπισε ολόκληρο παλαμικό μου αποτύπωμα!», αναφέρει στο βιβλίο του ο  Β. Παλαιοκώστας,  και συμπληρώνει  "Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου κυνηγημένος για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς, σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο από καταζητούμενους μπορεί να ακούσεις αλήθειες...".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger