Home » , » Καταρρέει ο οργανισμός, του για 59 μέρες απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Καταρρέει ο οργανισμός, του για 59 μέρες απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 | 4:05 μ.μ.

Το έχουμε γράψει και το επαναλαμβάνουμε. Η κρατική αντιμετώπιση που έχει ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην 59 μέρα απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση υπό όρους που δικαιούται, σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους, δείχνει την εκδικητικότητα που αντιμετωπίζουν οι κρατικοί μηχανισμοί όσους θεωρούν εχθρούς του συστήματος και οι οποίοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό - αναρχικό χώρο.

 Την όσα που αποφυλακίζουν δολοφόνους σαν τον Κορκονέα και καταδικασμένους παιδεραστές όπως ο Λιγνάδης, δείχνουν το πιο σκληρό τους εξουσιαστικό πρόσωπο σε βάρος του αναρχικού κρατούμενου.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοκαφέ red n’ noir η γιατρός που τον παρακολουθεί, Λίνα Βεργοπούλου, χαρακτήρισε τις συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο Λαμίας ένα «ιδιότυπο βασανιστήριο», και συμπλήρωσε: «Ο Γιάννης είναι απομονωμένος σε έναν “θάλαμο-κελί”, χωρίς παράθυρο και τηλεόραση. Βρίσκεται φυσικά και αισθητηριακά απομονωμένος, χωρίς επίβλεψη και φροντίδα από τους οικείους του, άυπνος και με εναλλασσόμενο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας που τον επιτηρούν».

Η απεργία  έχει οδηγήσει τον Γ. Μιχαηλίδη σε δραματική κατάσταση. Με πάνω από το 25% του σωματικού του βάρους να έχει χαθεί λόγω της παρατεταμένης ασιτίας, σε ανοσοανεπάρκεια και με κρίσιμη δυσλειτουργία ζωτικών οργάνων, ο οργανισμός του πια καταρρέει εντελώς.

Και λες ότι κάποιοι απολαμβάνουν το μαρτύριο του αναρχικού. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας καθόρισε συνεδρίαση στις 25 Ιούλη, για να αποφασίσει για το δίκαιο αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη όταν αυτός θα βρίσκεται στην 64η μέρα απεργίας πείνας; (Είχαν προηγηθεί άλλες δικαστικές απορριπτικές αποφάσεις).

Η "ταξική και τοξική δικαιοσύνη", όπως είπε και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, παίζει την ζωή του νεαρού αναρχικού στα ζάρια.

Μόνο ένα δυνατό κίνημα αλληλεγγύης μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση μαζί με τον αγώνα που δίνει ο απεργός πείνας. 

Σήμερα έχουν ανακοινωθεί πορείες στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 7μμ  και στη Θεσσαλονίκη, Αγ. Σοφίας με Ερμού 7μμ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger