Home » , » Των μετακλητών το ανάγνωσμα. - Οταν ο Μητσοτάκης έβγαζε φλας αριστερά και έστριβε δεξιά

Των μετακλητών το ανάγνωσμα. - Οταν ο Μητσοτάκης έβγαζε φλας αριστερά και έστριβε δεξιά

Από giorgis , Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Κοίτα κάποια "διαμάντια" που συναντάς όταν ανατρέχεις στο αρχείο σου! Ηταν, λοιπόν σαν σήμερα 24.07.2019, όταν η "Καθημερινή" δημοσιεύει ένα άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Απόστολος Λακασάς. Στην εισαγωγή του διαβάζουμε:  

"Το παρουσιολόγιο των μετακλητών υπαλλήλων σε κάθε υπουργείο θα είναι πλέον μικρό. Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνει «ψαλίδι» στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, θέση η οποία έως τώρα έχει αποτελέσει το όχημα αναξιοκρατικών διορισμών ημετέρων στο Δημόσιο από τα κυβερνητικά στελέχη. Στόχος είναι η μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά και της μετάδοσης ενός μηνύματος αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών, καθώς, έως και το πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν καταγγελίες και πολιτικοί διαξιφισμοί για τον αριθμό τους και το κόστος της μισθοδοσίας τους".

Μια χαρά είδηση δεν φαίνεται; Δείτε και το πώς μεταφράζεται αυτό. Τα συνηθισμένα πρωθυπουργικά φούμαρα δηλαδή, το να βγάζει αριστερό φλας και να στρίβει δεξιά.

Μας το έγραφε ανταπόκριση της γερμανικής εφημερίδας Tageszeitung,από την Αθήνα: «Στην Ελλάδα γιγαντώνεται o νεποτισμός. Στη διάρκεια της θητείας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει μία πραγματική βιομηχανία κρατικών λειτουργών. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί μετακλητοί υπάλληλοι. Ο πρωθυπουργός γόνος πολιτικής δυναστείας και ο ίδιος, ακολούθησε την παραδοσιακή συνταγή μετά τη νίκη του στις εκλογές και δημιούργησε μία πραγματική βιομηχανία μετακλητών. (…) Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν στην Ελλάδα τόσοι πολλοί μετακλητοί. Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, πολύ χειρότερος και από τον Τσίπρα, ο οποίος επίσης είχε εδραιώσει ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων. Τον Ιούλιο του 2019, πριν αρχίσει η θητεία του Μητσοτάκη, υπήρχαν 1.710 μετακλητοί. Στα τέλη Οκτωβρίου του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθετε 3.138. Σε αυτούς προστίθενται 1.641 πρόεδροι ή μέλη διοικητικών συμβουλίων σε άπειρα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ημι-κρατικούς οργανισμούς».

Προσέξτε και ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο του άρθρου της φυλλάδας του Αλαφούζου: "Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σχεδιασμός, όπως υπηρετείται και από το πρώτο ν/σ που θα κατατεθεί για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος, το οποίο επιμελείται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται εννέα μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους".

 Νομίζουμε ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει, ή τουλάχιστον εμείς δεν το θυμόμαστε. Να "θεσμοθετούνται" θέσεις εργασίας δημοσιογράφων για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπουργούς.

Με απλά λόγια, και με το καλημέρα σας, αυτή η κυβέρνηση προσέλαβε 40 δημοσιογράφους (ξέχωρα απ' όσους θα δουλεύουν σε γραφεία τύπου οργανισμών) τους οποίους θα πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Ν.Δ. 

Αναμενόμενο ήταν ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία η Ν.Δ., θα δημιουργούσε, με χρήματα του Ελληνικού λαού, ένα θηριώδη προπαγανδιστικό μηχανισμό. Του είχε ξεφύγει και το είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, απ' το 2017, ο Μητσοτάκης: "Μ' ενδιαφέρει η επικοινωνία κι όχι η ουσία"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger