Home » , , » Η δικαστική απόφαση για τον Λιγνάδη και οι στενές σχέσεις του "καταξιωμένου σκηνοθέτη", με ένα "ξευτιλισμένο αλήτη, ένα χυδαίο υποκείμενο"

Η δικαστική απόφαση για τον Λιγνάδη και οι στενές σχέσεις του "καταξιωμένου σκηνοθέτη", με ένα "ξευτιλισμένο αλήτη, ένα χυδαίο υποκείμενο"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 | 3:07 μ.μ.


Το λες και εντυπωσιακό ότι έφτασαν τα 62.000 (!) σχόλια στο twitter με τους περισσότερους χρήστες του μέσου να παρουσιάζονται εξοργισμένοι με την γνωστή δικαστική απόφαση που οδηγεί τον καταδικασμένο για δυο βιασμούς ανηλίκους Δ. Λιγνάδη στο σπίτι του.  
Γράφει χαρακτηριστικά ένα από αυτά: "Απόψε ο Λιγνάδης μπορεί ελεύθερα να εξαπατήσει έναν ανήλικο, να τον φέρει σπίτι του, να του μιλήσει για τους ισχυρούς του φίλους -τόσο ισχυρούς που ούτε η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους υπερβεί-, να τον βιάσει και να του πει πως αν μιλήσει, κάηκε. Αυτό σκέφτομαι και βράζω".

Οπως έγινε γνωστό ο παιδοβιαστής πλήρωσε τα 30 χιλιάρικα που του είχαν επιβληθεί σαν εγγύηση, υπογράφτηκε το αποφυλακιστήριο του και ...πάει για φρέσκα. (Το πώς θα "μεταφραστούν" τα ... φρέσκα δεν θα το μάθουμε ποτέ... Το μήνυμα που πέρασε η δικαστική απόφαση στα θύματα βιασμών είναι ολοκάθαρο).

Οποια και να είναι η απόφαση του Εφετείου -που αναμένεται να γίνει μετά από 1,5-2 χρόνια- το γεγονός είναι ένα: Ο Λιγνάδης δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στην φυλακή. Η περιπέτεια που είχε έληξε.

Προφυλακίστηκε, (έχοντας το τεκμήριο αθωότητας, αφού δεν υπήρχε καταδικαστική ετυμηγορία), με την εκτίμηση ότι είναι ύποπτος να κάνει νέους βιασμούς, αποφυλακίστηκε -αν και καταδικασμένος για βιασμούς ανηλίκων- με το σκεπτικό ότι πια είναι ακίνδυνος να επαναλάβει τις κατάπτυστες πράξεις του.  

Εχει λοιπόν κάθε περιθώριο να κάνει ο Λιγνάδης τέτοιες προκλητικές δηλώσεις όπως έκανε μετά την αποφυλάκισή του λέγοντας: «Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» 

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι τώρα βρέθηκαν θαρραλέα άτομα που δεν δίστασαν να καταγγείλουν επώνυμα τα σεξουαλικά βασανιστήρια που υπέστησαν από τον εγκληματία και έτσι η υπόθεση δεν μπορούσε να "θαφτεί". Το γράφουμε αυτό, γιατί δεν λησμονούμε ότι όπως έχει γίνει γνωστό, σχετικά δημοσιεύματα για την σχετική κακοποιητική δραστηριότητα του Λιγνάδη υπήρχαν από πολύ παλιά με την «υπόθεση Μεταξουργείο». "Το 2012 υπήρξαν καταγγελίες για βιασμούς ανήλικων μεταναστών σε σπίτι της περιοχής στο οποίο φέρεται να μπαινόβγαινε ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Για… άγνωστους λόγους η υπόθεση με βαριά οσμή δράσης κυκλώματος παιδεραστίας έκλεισε άρον άρον", ανέφερε δημοσίευμα. (Εμείς δεν είμαστε τίποτα κακοπροαίρετοι να ισχυριστούμε ότι Λιγνάδης και Φουρθιώτης έχουν κάποια "περίεργα", βίντεο στην κατοχή τους και ... καταλαβαίνεται ...) 

Μια εξήγηση γιατί απολάμβανε αυτή την ασυλία και το πώς απέκτησε αργότερα την επαγγελματική του καταξίωση με την τοποθέτησή του ως διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, μπορεί να δοθεί με στην στενή σχέση που έχει με ένα "ξευτιλισμένο αλήτη, ένα χυδαίο υποκείμενο", όπως είναι ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον "προφήτη" μας, Ζαραλίκο.

Να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Ενα κείμενο που έχει γραφτεί -στην εφημερίδα Documento- και δεν έχει διαψευστεί από την Ν.Δ. Αναφέρεται στην φιλική σχέση που διατηρούσαν ο "καταξιωμένος σκηνοθέτης" και ο αρχηγός του κυβερνητικού κόμματος η οποία είναι μακρόχρονη. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, γνωρίστηκαν στο Κολέγιο Αθηνών, όπου ο Λιγνάδης δίδασκε Θεατρική Αγωγή. Πριν ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες ανέδειξαν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, ο παιδοβιαστής είχε αναλάβει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον Μητσοτάκη "για την  δημόσια παρουσία του, διδάσκοντας του πώς να στέκεται, να μιλά και κυρίως να εκφέρει σωστά τον λόγο, αφού ο νυν πρωθυπουργός είχε ένα έντονο θέμα συριγμού", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα. Ισως σ' αυτό να οφείλεται το ζωηρό ενδιαφέρον του Μητσοτάκη για την εξέλιξη που θα είχε η δικαστική περιπέτεια που προέκυψε στον φίλο του.

Πριν λίγο καιρό είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε "Γεωργιάδης, Φρουζής, Λιγνάδης. Τρεις τύποι, φίλοι του Μητσοτάκη, με ένα κοινό: Την ροπή τους στην σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών" και στην οποία αναρωτιόμασταν: "Τι διάολο, πολύ προσπάθεια κατέβαλε ο πρωθυπουργός για να διαλέξει τους φίλους του ή συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε;". 

Μ' αυτό το θέμα ασχολήθηκε -ανάμεσα στ' άλλα- και ο Κ. Βαξεβάνης σε άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα που εκδίδει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα "Η συχνότητα με την οποία ο Μητσοτάκης συναναστρέφεται τέτοιους τύπους είναι ανησυχητική. Αν μεν δεν γνωρίζει είναι αφελής, ενώ αν ξέρει είναι συνένοχος".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger