Home » , » Παλλαϊκός αγώνας απέναντι στην ακρίβεια, την άνοδο των τιμών και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση

Παλλαϊκός αγώνας απέναντι στην ακρίβεια, την άνοδο των τιμών και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 | 6:00 μ.μ.


Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών

Η πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε τις επιπτώσεις της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Οι εργαζόμενοι καλέστηκαν να πληρώσουν την κρίση του συστήματος, οι άνεργοι πολλαπλασιάστηκαν, οι τιμές ανέβηκαν, η ενεργειακή φτώχεια γιγαντώθηκε, μεγάλα κομμάτια της εργατικής τάξης και του λάου βρέθηκαν και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Η έναρξη της Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία φέρνει τον εργαζόμενο λαό του τόπου μας σε ακόμη δυσμενέστερη κατάσταση, το πέταγμα στο περιθώριο και την εξαθλίωση ακόμη μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας είναι προ των πυλών.

Οι κυρώσεις απέναντι στην Ρώσικη Ομοσπονδία, ήταν εξ αρχές σαφές που θα γυρίσουν πίσω στην τσέπη της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης.

Η γιγάντωση των τιμών σε βασικά προϊόντα επιβίωσης( ψωμί), σε ρεύμα-βενζίνη, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής-οικονομικής-διπλωματικής και στρατιωτικής στήριξης στο Ναζι-Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου.

Όσο οι Ουκρανοί πολεμάνε μέχρι «τελευταίου Ουκρανού» κατ εντολήν του Αμερικανικού και Βρετανικού Ιμπεριαλισμού, με την πλήρη υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις επιδιώξεις του, η ευρωπαϊκή εργατική τάξη συνθλίβεται μέχρι τελευταίου εργάτη για τις ανάγκες του Ηγεμονικού Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού.

Στο καθεστώς της εξαρτημένης Ελλάδας αυτό σημαίνει τρομακτική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού, ειδικά με την διάλυση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της παραγωγής.

Οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες του τόπου μας βρίσκονται χωρίς την δυνατότητα κάλυψης των βασικών βιοτικών, ενεργειακών και στεγαστικών αναγκών τους, συνθλίβονται για χάρη της ξενόδουλης ολιγαρχίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το προεκλογικό παραμύθι των επιδομάτων- power pass, fuel pass και λοιπά pass- σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού, αποτελούν στάχτη στα μάτια, προεκλογικό τρικ και δεν απαντούν στην αναγκαία πτώση των τιμών συνδυάζοντας δουλειά για όλους, με μισθούς στο ύψος των αναγκών των σύγχρονων προλετάριων.

Η επιδοματική πολιτική στην «νεοαποικιακή» Ελλάδα δεν κοιτάει ιδεολογίες και κυβερνήσεις, γίνεται όπλο στα χέρια του προεκλογικού αγώνα των αστικών κυβερνήσεων, είτε ντυμένες με τον μανδύα της σοσιαλδημοκρατίας είτε της δεξιάς.

Το προεκλογικό δίλημμα της περιόδου, αυτό που θάβεται από την επικαιρότητα και τις διεθνείς εξελίξεις, είναι ποιο πολιτικό προσωπικό θα σύρει την Ελλάδα στο πλευρό των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών στις πολεμικές συρράξεις του Ηγεμονικό Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού με τον πλανήτη να βρίσκεται στα πρόθυρα του Γ’Π’Π.

Ποιο θα είναι τελικά αυτό το πολιτικό προσωπικό που θα μπορέσει να αμβλύνει τις ταξικές-κοινωνικές αντιθέσεις, για μια «σταθερή» Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο των Αμερικάνων Φονιάδων των λαών.

Συνοπτικά, ποιος θα διοικήσει ένα Νατοϊκό Ορμητήριο με μισθούς πείνας, τσακίζοντας οποιαδήποτε ταξική-λαϊκή δυναμική αντίσταση βγει στο προσκήνιο.

Κατά την γνώμη μας, η αύξηση των τιμών, η ενεργειακή φτώχεια και η πολιτική της ακρίβειας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικοπολιτικού αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου που θα μπορέσει να στήσει ανάχωμα στην κρατική-παρακρατική τρομοκρατία, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυξήσεις των τιμών με κεντρική αιχμή την έξοδο από το ΝΑΤΟ-ΕΕ αποτελεί στόχο προς κατάκτηση και επιβίωση για κάθε επαναστατική κομμουνιστική ή αναρχική δύναμη, για κάθε οργανωμένη κινηματική πολιτική δύναμη που θέλει την προκοπή του λαού και του τόπου μας, ώστε να αποτελέσει ένα μαζικό κύτταρο όσμωσης και οργάνωσης για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαίας.

Αυτό το πλατύ κοινωνικό-πολιτικό αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό μέτωπο πρέπει να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, μαζικό κοινωνικό χώρο, με πρωτοβουλίες και επιτροπές που να στήνουν ανάχωμα απέναντι στην καταπάτηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια. και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Με πρωτοβουλίες και επιτροπές που χέρι- χέρι με τις διεκδικήσεις για μείωση των τιμών και αύξηση των μισθών, θα μπορεί να συντονίζει τους αγώνες για την άρνηση πληρωμών και να απαγορεύει με κεντρικό κύτταρο τον εργαζόμενο κόσμο της γειτονιάς τις διακοπές ρεύματος, ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στην μαυρομετωπίτικη κρατική τρομοκρατία.

Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση απέναντι στον εργαζόμενο λαό του, η οργάνωση της λαϊκής-ταξικής αντίστασης και αναμέτρησης, η συγκρότηση ενός αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου χέρι-χέρι με την ανασυγκρότηση του επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Εργατικής τάξης, η μαχητική πολιτική και επαναστατική δράση μαζί με την αναγκαία κινητοποίηση των μαζών, πρέπει να φέρουν σαν έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία της χώρας την Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας μέσα από την επαναστατική ανατροπή του συστήματος,στον δρόμο για τον Σοσιαλισμό.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger