Home » , , » Ενας μοναδικός Θανάσης Παπακωνσταντίνου που για άλλη μια φορά υποβάλουμε τα σέβη μας για τις πολιτικές τοποθετήσεις του

Ενας μοναδικός Θανάσης Παπακωνσταντίνου που για άλλη μια φορά υποβάλουμε τα σέβη μας για τις πολιτικές τοποθετήσεις του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 | 4:00 μ.μ.


«Σίγουρα "δεν καταδικάζω την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται". Αυτή είναι η καραμέλα που χρησιμοποιεί η κλίκα της εξουσίας για να φέρει σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους της αριστεράς, την ώρα που χρησιμοποιεί ασύστολη βία για να πετύχει τους σκοπούς της, να την βάλει στο κώλο της».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Φυσικά ήταν παράληψη μας ότι δεν αναφερθήκαμε στην συναυλία που έδωσε την Τετάρτη ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, στο κατάμεστο, κύρια από νεανικό κόσμο θέατρο Γης. Γι'' αυτό για άλλη μια φορά απευθύνουμε κάλεσμα στους αναγνώστες/ιες μας να μας στέλνουν ειδήσεις που μας διαφεύγουν, ακόμα καλύτερα αν συνοδεύονται από βίντεο και φώτο, όπως το ηλεκτρονικό μήνυμα που πήραμε από πρωτοεμφανιζόμενο επιστολογράφο μας.

Εμείς τον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου πάντα τον εκτιμούσαμε και όχι μόνο για τις υπέροχες καλλιτεχνικές δουλειές του. Είναι απ' τους ελάχιστους "καταξιωμένους" κινηματικούς καλλιτέχνες που πάντα έδωσε το παρών σε κάθε μαζική κινηματική δράση. 
Πρόχειρα θυμόμαστε πόσο δυναμικά βρέθηκε απέναντι στην κρατική σκευωρία με θύματα την Ηριάννα και τον Περικλή, δηλώνοντας: «Ποτέ δεν είχα αυταπάτες για το πόσο ταξική είναι η θεσμοθετημένη δικαιοσύνη ... Δικαστές, που τηρώντας - και καλά - το γράμμα του νόμου, άτεγκτοι και μικροί θεοί, καταστρέφουν ζωές, αθέλητα ή και ηθελημένα κάποιες φορές. Τα τελευταία χρόνια τροχίζουν τη ρομφαία τους και σε ένα καινούργιο ακονιστήρι, που λέγεται "εξέταση DNA"»
Την ίδια δυναμική στάση έδειξε σκεκόμενος ενάντια στην εκκένωση των καταλήψεων, και βρισκόμενος στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνιζόταν για την υπεράσπιση του φυσικού τους περιβάλλον ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, στην Χαλκιδική.

Απολαύστε στο παρακάτω βιντεάκι πώς έγινε δεκτή απ' τους χιλιάδες συγκεντρωμένους της συναυλίας η καυστική κριτική που εξαπέλυσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, στα καθεστωτικά λαμόγια, και τη θερμή συμπαράσταση είχαν τα λόγια αλληλεγγύης που απεύθυνε υπέρ του Γ. Μιχαηλίδη ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας για δικαιώματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα, και για το νέο φυλακισμένο θύμα της δικαστικοαστυνομικής σκευωρίας Πάνο Καλαϊτζή,  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger