Home » , » Οταν η "κρεατομηχανή των τηλεσκουπιδιών", έχει αντανάκλαση στο διαδίκτυο

Οταν η "κρεατομηχανή των τηλεσκουπιδιών", έχει αντανάκλαση στο διαδίκτυο

Από giorgis , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 | 11:25 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δυστυχώς πάντα τα ρεπορτάζ "κλειδαρότρυπας", από την εποχή του τηλεοπτικού Ζούγκλα ακόμα, είχαν μια κάποια αποδοχή από ένα κοινό, και παρόμοιες δημοσιοποιήσεις έχουν τραυματίσει κόσμο. 

Είναι κατάντια να αποδεχόμαστε ότι μας σερβίρουν και ειδικά αν προέρχονται από άτομα με "μαύρο" παρελθόν, και το πιο βασικό να θεωρούμε "πιασάρικες" "ειδήσεις", μια φημολογία που έπρεπε να είναι για τα σκουπίδια, εκεί που αξίζει να βρίσκονται όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην προσωπική ζωή οποιουδήποτε. 

Φυσικά μπορεί να μπει οποιοσδήποτε στο twitter να δει το θέμα που δεσπόζει και στο οποίο αναφερόμαστε. Αν κάνουμε αυτόν τον σχολιασμό είναι για να τονίσουμε πόσο επιρρεπή είναι μια μερίδα κόσμου, να δεχθεί μια πιθανόν κατασκευασμένη είδηση και να κρεμάσει στα μανταλάκια μια κοπέλα που φέρεται να είχε αισθηματική σχέση με έναν παντρεμένο υπουργό. 

Και αυτή η "είδηση" έχει σαν πηγή, έναν καταδικασμένο για εκβιασμό αυτοχαρακτηριζόμενο "δημοσιογράφο", ένα άτομο μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, και σιτιζόμενο για χρόνια από τα ταμεία της Χρυσής Αυγής. Τον Αρη Σπίνο. (Μάλιστα στην κατάθεσή του στην δίκη υπήρξε και μια κορυφαία στιγμή. Θέλοντας να αποτινάζει τον χαρακτηρισμό ότι η Χ.Α, είναι νεοναζιστική οργάνωση, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει μια φωτογραφία του Μιχαλολιάκου να χαιρετά ναζιστικά, με φόντο τη ναζιστική σημαία, είπε το εξής αμίμητο: «Είναι ο Μιχαλολιάκος με αρχαιοελληνικό χαιρετισμό και πίσω του ο μαίανδρος ανάποδα»). (Δείτε περισσότερα εδώ).

Είναι από τις στιγμές που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν μια άσχημη εικόνα. Παράλληλα έφερα στο μυαλό μου μια έρευνα που είχα διαβάσει πριν από καιρό, ενός καθηγητή στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ο οποίος απεδύκνυε  μετά από μελέτη, το πώς μπορεί η κρεατομηχανή των τηλεσκουπιδιών να επηρεάσει τις πολιτικές επιλογές αλλά και την κουλτούρα που διαμορφώνει μια ικανή μερίδα κόσμου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger