Home » , » Δ. Μαύρος, Διευθ. Σύμβουλος της MRB : "Αν ήμουν στην θέση του Μητσοτάκη θα έκανα εκλογές αύριο"

Δ. Μαύρος, Διευθ. Σύμβουλος της MRB : "Αν ήμουν στην θέση του Μητσοτάκη θα έκανα εκλογές αύριο"

Από giorgis , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 | 3:00 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Σαν κρύο ανέκδοτο του Σίλα θα μου ακουστεί αν μου πει κάποιος ότι ο Μητσοτάκης είναι αξιόπιστο πρόσωπο και πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στις δημόσιες δηλώσεις του. Για την φερεγγυότητα του ατόμου δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από τις δηλώσεις του, με τις οποίες δήλωνες τροπαιοφόρος στην μάχη που έδινε ενάντια στην θανατηφόρα πανδημία και στο ποια είναι η πραγματικότητα.

Άλλο όμως είναι το θέμα μας. Πρέπει να δεχθούμε χωρίς επιφυλάξεις την κατηγορηματική του δήλωση ότι βουλευτικές εκλογές θα έχουμε στο τέλος της τετραετίας, αν και όλες οι έρευνες ως προς την πρόθεση ψήφου δίνουν στο κόμμα του ξεκάθαρο εκλογικό προβάδισμα; 
Η δικιά μου άποψη είναι φυσικά και ΟΧΙ. Και δεν στηρίζω το σκεπτικό μου σ’ αυτό που παπαγαλίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί ασυνεπείς ο πρωθυπουργός στο εκλογικό σώμα, λες και δεν μπορεί να «κατασκευάσει» μια «απρόβλεπτη κατάσταση» να την επικαλεστεί και να αναγγείλει πρόωρες εκλογές. 

Αρχικά δεν πιστεύω στα αποτελέσματα, ως προς την πρόθεση ψήφου που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις. 
Αλλά ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας προσχωρώντας σ’ αυτή την σχολή σκέψης που φαίνεται ότι είναι κυρίαρχη στο κυβερνητικό κόμμα. 

Την προσοχή σας. Παρουσιάζεται χτες, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθ. Σύμβουλος της MRB Hellas, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ανέλυσε τις τάσεις που καταγράφουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Είπε τα γνωστά ότι δηλαδή στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμπλήρωσε κάτι εντελώς εντυπωσιακό, πέρασε ασχολίαστο απ' όλα τα ΜΜΕ Οτι αν επιλέξει ο Μητσοτάκης να πάει στις εκλογές στο τέλος της τετραετίες θα είναι αυτοκτονικό για τον ίδιο και το κόμμα του. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι αν ο ίδιος ήταν στην θέση του πρωθυπουργού θα «έκανε εκλογές αύριο»!

Και για να μην θεωρηθεί ότι αυθαιρετούμε αναπαράγουμε κατά λέξη τα λεγόμενα του Γ. Μαύρου: «Αν επέλεγα ένα γράφημα από την έρευνα θα ήταν αυτό με την παράσταση νίκης. Και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να δει κανείς για να αποφασίσει το πότε πρέπει να κάνει εκλογές. Κι εδώ βλέπουμε το πως διαμορφώνονται τα ποσοστά για τα δυο κόμματα. Για την Ν.Δ έχουμε την σειρά των ποσοστών από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα την εξής εξέλιξη: 65, 60, 55, 51, 45. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 15, 17, 19, 20, 22. Αν δει κανείς αυτό το σχήμα και τραβήξει μια γραμμή προέκτασης μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, αν συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, εγώ θα έκανα εκλογές αύριο».  

Και εμένα μου έχει δημιουργηθεί το αφελές ερώτημα: Η Ν.Δ., από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία διαμορφώνει την πολιτική της με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Μπορούμε μάλιστα να αναφέρουμε ένα σχετικό περιστατικό που μας διηγήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν με πρωτοκλασάτο υπουργό. Περιμένοντας να ρθει η ώρα του για να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή το κυβερνητικό στέλεχος, όταν δέχτηκε ερώτηση από εργαζόμενο στον σταθμό: "γιατί δεν μειώνεται τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στη βενζίνη κ. υπουργέ;", η θρασύτατη απάντηση που έλαβε ήταν: "Για ποιο λόγο να το κάνουμε; Δεν είδες στην τελευταία δημοσκόπηση ότι προηγούμαστε 10 μονάδες;".

Γι' αυτό αναρωτιόμαστε: Ξέρει κάτι περισσότερο ο Μητσοτάκης από τον δημοσκόπο ο οποίος μας δηλώνει ότι αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού θα προκήρυττε εκλογές αύριο;  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger