Home » , » Οι ΗΠΑ πούλησαν ξανά τους Αρμενίους.

Οι ΗΠΑ πούλησαν ξανά τους Αρμενίους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι ΗΠΑ είναι η πιο αναξιόπιστη χώρα για να κάνει κανείς συμμαχία, ακριβώς επειδή είναι η ισχυρότερη. Οπότε έχουν την αντίληψη πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Βέβαια η Κίνα τους έδειξε πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τι γίνεται όμως με μικρές χώρες που δεν μπορούν να βλάψουν καθόλου την υπερδύναμη; Αυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Όπως μια γνωστή μας χώρα.

Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Αρμενία, όπως έκαναν στο παρελθόν. Αυτό φάνηκε καθαρά στην τελευταία σύγκρουση στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο - Καραμπάχ). Ο λόγος δεν είναι η Ουκρανία, δεν είναι μόνο τα πετρέλαια του Μπακού, αλλά η φιλοδυτική κυβέρνηση της Αρμενίας.

«Μετά από μια σειρά συγκρούσεων από τα τέλη Ιουλίου, στις 3 Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση «Αντίποινα» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν ζήτησε τον πλήρη αφοπλισμό του Αρτσάχ και την απόσυρση του αρμενικού στρατού από το έδαφος.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν πρόκειται να πάρει τον διάδρομο του Λατσίν και να κόψει το δρόμο μεταξύ Αρμενίας και Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ένα UAV Azierbaijani Bayraktar TB2 χτύπησε ένα αρμενικό φυλάκιο στο ύψος του Sarydag. Δύο ώρες αργότερα, μια άλλη επίθεση UAV και πυρά πυροβολικού έπληξαν τις θέσεις του Στρατού Άμυνας του Αρτσάχ στα δυτικά του χωριού Yehtsaoh. Στη γραμμή επαφής σημειώθηκαν συγκρούσεις. Στη βόρεια κατεύθυνση ξέσπασαν μάχες στην περιοχή του χωριού Μαρτακέρτ…

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, το Αζερμπαϊτζάν έχει πάρει τον έλεγχο πολλών υψωμάτων κατά μήκος της κορυφογραμμής του Καραμπάχ, όπου δημιουργούνται νέες θέσεις και χαράσσονται διαδρομές ανεφοδιασμού.

Το υπουργείο Άμυνας του Αρτσάχ ισχυρίστηκε ότι οι επιδρομές του Αζερμπαϊτζάν σκότωσαν δύο Αρμένιους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 14.

Ωστόσο, η ενεργός συμμετοχή του ρωσικού στρατού σε μια νέα σύγκρουση είναι απίθανη. Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πολύ να υποστηρίξει το καθεστώς του Πασινιάν που παραμένει στην εξουσία στην Αρμενία. Παράλληλα, η Μόσχα δημιουργεί δεσμούς με το Μπακού και την Κωνσταντινούπολη. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ ενδέχεται να τερματίσουν τις δεκαετίες αστάθειας στη ρωσική συνοριακή περιοχή και θα επιτρέψουν την απόσυρση του ρωσικού στρατού από την περιοχή. Άλλωστε, ο χρόνος των πολεμικών επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν ήταν καλά επιλεγμένος. Μια μεγάλη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που το καθεστώς του Κιέβου έχει δηλώσει δημόσια αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου» γράφει Ρωσικό site.

Προφανώς το ισχυρότερο Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία αιφνιδιάζοντας πάλι τους Αρμένιους, οι οποίοι έχουν την πιο ανίκανη κυβέρνηση. Οι Ρώσοι νίπτουν τας χείρας τους όσο κυβερνά η μαριονέτα των ΗΠΑ. Γιατί μπορεί να παρακαλούν τους Ρώσους να βοηθήσουν, αλλά είναι μόνοι, απομονωμένοι, χάρη στην πολιτική τους. Ρώσοι και Αμερικάνοι αγωνίζονται ποιος θα κάνει τα περισσότερα χατίρια των Αζέρων, που με τη βοήθεια των Τούρκων σκοπεύουν να πάρουν σταδιακά όλο το Καραμπάχ. Κάτι θυμίζει αυτό, κάτι πολύ πιο οικείο…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger