Home » , , » Τους έφαγαν οι κοριοί… Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον ανιψιό του και τον αρχικυπατζή

Τους έφαγαν οι κοριοί… Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον ανιψιό του και τον αρχικυπατζή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 | 4:08 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

 «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό». Μέσα σε δεκαπέντε λέξεις προσπαθεί ο Μητσοτάκης να κλείσει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του σκανδάλου. Ξέρει βέβαια πολύ καλά ότι αναγκαστικά δε θα μπορέσει να μείνει στις δεκαπέντε λέξεις. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Αν σιωπήσει, τις εξηγήσεις θα τις δίνουν σε καθημερινή βάση οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν είναι όποιος όποιος. Είναι ανιψιός (γιος της αδελφής του) και εξ απορρήτων του Μητσοτάκη. Το πανίσχυρο Νο 2 της κυβέρνησης, πάνω από κάθε υπουργό, ακόμα και απ’ αυτούς που είναι εγκατεστημένοι στο Μαξίμου. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο Μητσοτάκης να ξεπεράσει το ζήτημα χωρίς καμιά εξήγηση. Η παραίτηση Δημητριάδη, όπως και αν επιχειρηθεί να επενδυθεί τις επόμενες ώρες και μέρες, αντανακλά ευθέως στον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ο ανιψιός δεν είναι καν Μπαλτάκος, για να επιχειρήσει να του φορτώσει τα πάντα, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον «συνομιλητή» των νεοναζιστών της ΧΑ. Είναι μέλος της «οικογένειας» και όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για τους Μητσοτάκηδες.

Είναι προφανές ότι η παραίτηση Δημητριάδη συνδέεται με την ιστορία των υποκλοπών, που ξεκίνησε ο Ανδρουλάκης απευθυνόμενος σε υπηρεσία του Ευρωκοινοβούλιου, η οποία πιστοποίησε απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του με το λογισμικό Predator. Το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τον Δημητριάδη παραιτήθηκε και ο Κοντολέων της ΕΥΠ/ΚΥΠ, προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Ας μην ξεχνάμε ότι με το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη η αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ πέρασε στον πρωθυπουργό!

Η παραίτηση του Κοντολέοντα έγινε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων»! Δηλαδή; Δεν μας βοηθούν λίγο; Τι ακριβώς συνέβη;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι παραιτήσεις δεν υποβλήθηκαν οικειοθελώς, αλλά ζητήθηκαν από τον Μητσοτάκη. Το χτεσινό δημοσίευμα της ΕφΣυν, που περιέγραφε αναλυτικά κάποιες μπίζνες του πρωθυπουργικού ανιψιού, που «έφταναν σε ένα κομβικό πρόσωπο της ιστορίας, τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη», έπαιξε σίγουρα καταλυτικό ρόλο. Μάλλον φοβούνται (ή ξέρουν) πως θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι αποκαλύψεων.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της ΕφΣυν, ο Δημητριάδης διέψευδε τα πάντα. Την επομένη της δημοσίευσης οδηγήθηκε σε παραίτηση, παρέα με τον Κοντολέοντα! Θέλει δε θέλει ο Μητσοτάκης, θα «λουστεί» τα πάντα.

ΥΓ. Το κυβερνητικό στρατόπεδο πιάστηκε εξαπίνης. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το άρθρο του υπεύθυνου Προσωπικών Δεδομένων της ΝΔ Βαγγέλη Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα «Manifesto», που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τα θύματα των παρακολουθήσεων, επειδή δεν ξέρουν να… «αυτοπροστατευθούν», μην ενεργοποιώντας τους συνδέσμους εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού; Ακόμα και στα καφενεία, αν βρεθεί ένας εξυπνάκιας να πετάξει τέτοιο «επιχείρημα», θα εισπράξει την καζούρα όλων των υπόλοιπων. Είναι σαν εκείνους που λένε πως για το βιασμό της ήταν υπεύθυνη η γυναίκα, επειδή… ήταν όμορφη και φορούσε μίνι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger