Home » , » Οταν το συνδικαλιστικό όργανο των καραβανάδων καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και λογοκρισία ...

Οταν το συνδικαλιστικό όργανο των καραβανάδων καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και λογοκρισία ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 | 9:53 μ.μ.

Κατά καιρούς παίρνουν διάφορα μηνύματα από αποστολείς που δεν αναμέναμε. Από ρασοφόρους μέχρι αυτοπαρουσιαζόμενους ασφαλίτες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Είναι η πρώτη φορά όμως που μας στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα συνδικαλιστική οργάνωση καραβανάδων. Και συγκεκριμένα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Αναφέρετε σε μια διαταγή του ΓΕΣ "η οποία με διάφορες αφορμές και δικαιολογίες επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες στρατιωτικούς και γενικότερα να συμπιέσει περαιτέρω τα δικαιώματά τους".

"Η εν λόγω Διαταγή δημοσιεύθηκε σε μία εποχή όπου έχουν υπάρξει κατ’ επανάληψη (προγενέστερες, άρα γνωστές στην Υπηρεσία) καταγγελίες αλλά και δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για πολλαπλές προσπάθειες που πηγάζουν μέσα από τις θύρες του ΥΠΕΘΑ, για φίμωση και λογοκρισία κατά στρατιωτικών και δημοσιογράφων" τονίζεται στο κείμενο τους το οποίο συμπληρώνει: "Η σχετική Διαταγή η οποία επιχειρεί να επιβάλει πλήρη έλεγχο δραστηριοτήτων και λογοκρισία, επενεργώντας ευθέως σε συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των στρατιωτικών. Τη συγκεκριμένη χρονική αλληλουχία των γεγονότων δεν μπορούμε να την εκλάβουμε ως σύμπτωση. εν λόγω Διαταγή δημοσιεύθηκε σε μία εποχή όπου έχουν υπάρξει κατ’ επανάληψη (προγενέστερες, άρα γνωστές στην Υπηρεσία) καταγγελίες αλλά και δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για πολλαπλές προσπάθειες που πηγάζουν μέσα από τις θύρες του ΥΠΕΘΑ, για φίμωση και λογοκρισία κατά στρατιωτικών και δημοσιογράφων". 

Αξίζει να σημειωθεί και η αναφορά στο θέμα των ημερών: "Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα οι αποκαλύψεις για το μείζον ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων (που πιθανώς να εμπλέκει ακόμα και στρατιωτικούς) μεσουρανούν. Άραγε αποτελεί με κάποιον τρόπο και το ΓΕΣ μέρος του προβλήματος;", τονίζεται στο κείμενο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger