Home » , , » Δημοκρατία παρακολουθούμενη

Δημοκρατία παρακολουθούμενη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 | 9:22 μ.μ.

Του Γιώργου Λιανού

Η είδηση της παρακολούθησης των συσκευών επικοινωνίας του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω της εγκατάστασης των γνωστών κακόβουλων λογισμικών, προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία και ξυπνά σκοτεινές εποχές που θυμίζουν την σκληρή δεξιά- ακροδεξιά του 1950-1960 και την εποχή της επταετίας. Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην εξουσία η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε υπό την εποπτεία και τον έλεγχό του την Κ.Υ.Π την Ε.Υ.Π, αλλά και το Α.Π.Ε. 

Οι παρακολουθήσεις δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Το σκάνδαλο των υποκλοπών το 2005, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα, το οποίο έχει ξεχαστεί, όπως θα ξεχαστεί και αυτό. Ούτως ή άλλως όλα τα κινητά τηλέφωνα που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες παρακολουθούνται, όπως και όλες οι διαδικτυακές δραστηριότητες, πόσο μάλλον αυτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Απόδειξη: Πόσες φορές μιλά κανείς στο κινητό του τηλέφωνο με τον οποιονδήποτε και η γραμμή «τυχαία» πέφτει και αναγκάζεται να ξανατηλεφωνήσει;

Επιστρέφοντας στο προκείμενο, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθώντας επιβάλλει την ακροδεξιά και φασιστική της λογική, επέβαλλε τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό με την ονομασία «Ελλάδα 2.0», στόχο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και ιδιαίτερα τον παγκόσμιο ιστό στην ασύρματη τεχνολογία και το διαδίκτυο, για να ποδηγετήσει και να υποδουλώσει τους πολίτες σε μια ελεγχόμενη κοινωνία. Και το χειρότερο! Με τις ευλογίες τους δίνουν το δικαίωμα σε καπιταλιστικές πολυεθνικές εταιρίες και σε οικονομικούς κολοσσούς με εισοδήματα τρισεκατομμυρίων να εμπορεύονται και να διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων για τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους. Εταιρείες που διοικούνται από άτομα που εκφράζουν την απέχθειά τους προς τη δημοκρατία και κάθε λαϊκό δικαίωμα, έχουν στα χέρια τους τα πάντα, από τα κράτος, τη δημόσια διοίκηση και περιουσία, τα στοιχεία του καθενός.

Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια τα ατομικά, κοινωνικά, πολιτικά και συλλογικά δικαιώματα έχουν πάει περίπατο. Ιδιαίτερα με την έλευση και την διαχείριση του COVID 19 και των εγκλεισμών, φασιστικής κοπής που δεν έγιναν για να προστατέψουν και να σώσουν την υγεία μας από τον ιό, αλλά για να καταργηθούν σταδιακά, όλα όσα με θυσίες και αγώνες αποκτήθηκαν ανά τους αιώνες. Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όλα ψηφιοποιήθηκαν και όλοι αναγκάστηκαν να κλειστούν μπροστά από μια οθόνη για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ η κοινωνία φαστιστικοποιήθηκε και ακροδεξιοποιήθηκε με στόχο να δεχτεί ποιο εύκολα την υποδούλωσή της μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. 

Ας μην ξεχαστεί το σκάνδαλο της Cisco, όπου τα προσωπικά δεδομένα μικρών παιδιών, ακόμα και μαθητών δημοτικού πουλήθηκαν υπό άγνωστες συνθήκες.

Εν μέσω COVID 19 η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε την πρεμούρα να τοποθετήσει κάμερες μέσα στις τάξεις. Η διαδικτυακή πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης παραβιάστηκε από αγνώστους που δημοσίευσαν πορνογραφικό υλικό. Και μάλιστα επαναλήφθηκε ξανά. 

Ποτέ το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε απάντηση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Πως γίνεται να τους εμπιστευτεί ο πολίτης, όταν δεν μπορούν να προστατέψουν επαρκώς τα παιδιά και τους νέους, ακόμα και όταν μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία; Η κυβέρνηση τα εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο. 

Ας μην ξεχαστεί το ανεκδιήγητο μέτρο του γραπτού μηνύματος που μάλιστα κατά Γεραπετρίτη δεν παυόταν, καθώς είχε (όπως έλεγε) «παιδαγωγικό χαρακτήρα». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τα μέτρα και τις καραντίνες ως μια παγκόσμια άσκηση. Το λένε πια ανοιχτά. Θέλουν μια κοινωνία αυτοκαταργούμενη με αποκλεισμένους και διωκόμενους, όσους διαφωνούν με τις πολιτικές και την ελιτίστική λογική τους. 

Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί την κορυφή του σωρού των απορριμμάτων που παράγουν. Οι παρακολουθήσεις μελών του Π.Α.Μ.Ε, του Κ.Κ.Ε, εργατικών σωματείων και συνδικάτων είναι πρόσφατες. Οι πολίτες με την αντίστασή τους, έχουν υποχρέωση να αγωνιστούν για να αναπνεύσει η δημοκρατία και όχι να την αφήνουν αδύναμη και να παρακολουθούν την σταδιακή κατάργησή της.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger