Home » , » Μια πτυχή από την αντιπαράθεση Ζαραλίκου Χατζηνικολάου

Μια πτυχή από την αντιπαράθεση Ζαραλίκου Χατζηνικολάου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 | 6:58 μ.μ.


Γιατί είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου απέκλεισε από τους ακολούθους του στο twitter τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, μετά τον προηγούμενο διάλογο που είχαν, ενώ είναι μια γνωστή τακτική του "έγκριτου". ο οποίος έχει αποκλείσει χιλιάδες χρήστες του μέσου, ανάμεσα σ' αυτούς και εμάς; 

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η γραπτή αντιπαράθεση που είχαν αυτά τα δυο "δημόσια" πρόσωπο ανακυκλώθηκε πλατιά σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και συνεπώς αυτή η εξέλιξη που μας ανακοίνωσε ο Χ. Ζαραλίκος αποκτάει μια πτυχή που δεν πρέπει να προσπεράσουμε. 

Αν σας διαφεύγει ο συνδιοκτήτης του Ομίλου ΜΜΕ Real Group, άσχετα αν ο ίδιος δεν έχει κανένα πτυχίο δημοσιογραφίας και την ανάδειξη του την οφείλει στην οικογενειακή καταγωγή κατέχει και μια άλλη ιδιότητα: "Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο κορυφαίος εκδότης, δημοσιογράφος και anchorman της χώρας, είναι επικεφαλής και καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ", όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα αυτού του εκπαιδευτικού μαγαζιού.

Και εδώ είναι το ζήτημα: Τι διδάσκει αυτός ο τύπος στους "δημοσιογράφους της νέας εποχής"; Οτι πρέπει να εξοστρακίζεται κάθε άποψη που δεν συμφωνεί με την δική μας;

Αυτό όμως είναι ένα θέμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και παραπολιτικό. Η ουσία σε σχέση με τον επιχειρηματία Ν. Χατζηνικολάου βρίσκεται αλλού.

Το μαγαζί που έχουν ο Νίκος Χατζηνικολάου μαζί με τον Αντρέα Κουρή, η Ανώνυμη Εταιρεία δηλαδή με την επωνυμία «REAL MEDIA ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», έχει να υποβάλλει ισολογισμούς από το 2019. (Αυτό προκύπτει από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο).  

 Απ' ότι ξέρουμε είναι υποχρεωτικό για κάθε εταιρεία να υποβάλει τον ισολογισμός  της μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του νέου οικονομικού έτους. Αν όχι, έχουν ευθύνη οι "αρμόδιοι" που σφυράνε αδιάφορα. Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να παίρνουν το σπιτάκι κάθε φουκαρά που έχει οφειλές σε τράπεζες και στο δημόσιο και ο Χατζηνικολάου να χρωστάει εκατομμύρια και να μην τον ενοχλεί κανένας. 

Το λέμε αυτό γιατί σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας είναι το 2019. Eκεί παρουσιάζεται να έχει το μαγαζί του Χατζηνικολάου ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και Ε.Φ.Κ.Α. σχεδόν 5.000.000 ευρώ. 

Από τότε μεσολάβησε η έξαρση της πανδημίας, τα διαφημιστικά έσοδα του real group είχαν κατρακυλήσει και, υποθέτουμε, ότι τα χρέη του θα έχουν εκτοξευτεί. (Το να χρεωκοπούν επιχειρήσεις δεν σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν θησαυρίζουν. Αλωστε αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στον καπιταλισμό).

Να μην προσπεράσουμε το συμπέρασμα προκύπτει από την συμπεριφορά του Χατζητέτοιο απέναντι στον ηθοποιός stand up comedian, αλλά το βασικό είναι να δούμε το πώς αντιμετωπίζει το σύστημα του καπιταλιστές μεγαλοοφειλέτες σε σχέση με τα λαϊκά στρώματα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger