Home » , » Να εκτιμήσουμε ότι στον πόλεμο που κάνει η Δύση -μέσω αντιπροσώπων- με την Ρωσία έχει ηττηθεί ολοκληρωτικά;

Να εκτιμήσουμε ότι στον πόλεμο που κάνει η Δύση -μέσω αντιπροσώπων- με την Ρωσία έχει ηττηθεί ολοκληρωτικά;

Από giorgis , Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 11:01 μ.μ.

Του Γ.Γ

Μη διαθέτοντας τις γνώσεις, μόνο επιφανειακά μπορώ να προσεγγίσω τις εξελίξεις που υπάρχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά την στρατιωτική ιμπεριαλιστική εισβολή που έκανε το νεοτσαρικό καθεστώς του Κρεμλίνου.  

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση είναι ότι στα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν συνάντησα την είδηση που διαβάζω τώρα σε τουιτ της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά. Αυτό που αποκαλύπτει δηλαδή ο Γερμανικός Τύπος και αφορά την εμπλοκή του ηγέτη του Κιέβου σε "μια γιγάντια επιχείρηση διαφθοράς". 

Εξακολουθεί να ισχύει αυτό που διέρρεε πριν λίγο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου ότι δηλαδή "ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία";

 Και κάτι άλλο. Οι ιμπεριαλιστές ηγέτες της Ε.Ε που όλο αυτό τον καιρό μας παπαγάλιζαν ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει θα γονάτιζαν οικονομικά την Ρωσία, έχουν να μας πουν κάτι μετά την σημερινή είδηση που διαβάζουμε και η οποία μας αναφέρει ότι υπερτριπλασιάστηκε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας; Πιο αναλυτικά η είδηση αναφέρει ότι  διευρύνθηκε σε σχεδόν 167 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σε σύγκριση με μόλις πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες η Τράπεζα της Ρωσίας. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα πάντα με την ειδησεογραφία "η Κίνα – μαζί με την Ινδία – κάλυψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την μείωση παραγγελιών για το αργό των Ουραλίων που προκάλεσαν οι Δυτικές κυρώσεις. Η Μόσχα πουλάει με σημαντική έκπτωση σε Κίνα και Ινδία – αλλά τα αυξημένα επίπεδα τιμών αποφέρουν πολύ αυξημένα έσοδα στο καθεστώς Πούτιν. Παράλληλα, η Ρωσία πουλάει πολύ ακριβά το φυσικό της αέριο στην Ευρώπη, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη με τις μικρότερες δυνατές ποσότητες".

Να εκτιμήσουμε ότι στον πόλεμο που κάνει η Δύση -μέσω αντιπροσώπων- με την Ρωσία έχει ηττηθεί ολοκληρωτικά;  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger