Home » , , , » Τα 'χουν χαμένα και οι συστημικοί δημοσιολόγοι. Ο Δ. Δανίκας κάνει ρόμπα το πολιτικό σύστημα χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Τα 'χουν χαμένα και οι συστημικοί δημοσιολόγοι. Ο Δ. Δανίκας κάνει ρόμπα το πολιτικό σύστημα χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 10:12 μ.μ.

Οι παλιοί κομμουνιστές θα χαρακτήριζαν το άρθρο που γράφει σήμερα ο δημοσιογράφος - γενίτσαρος Δημήτρης Δανίκας, στο "Πρώτο Θέμα", "κείμενο γραμμής". Και από αυτή την άποψη αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα του. 

Σε μια εποχή που το Ν.Δ μπορεί να μεταφράζετε και σαν Νοητική Διαταραχή, αφού κάθε στέλεχος της χαράζει προσωπική τακτική στο σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει συνταράξει συθέμελα το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσιάζεται ο Δανίκας να προτείνει στα στελέχη της Ν.Δ., μια τακτική που έχει δυο στόχους: την υποβάθμιση του σκανδάλου και το ξέπλυμα των ευθυνών κύρια του εμπνευστή και καθοδηγητή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο καμβάς πάνω στον οποίο πλέκει όλο το αφήγημα του ο Δανίκας, στηρίζεται στο "επιχείρημα": Αφού η τεχνολογία προσφέρει την δυνατότητα να γίνονται μαζικές παρακολουθήσεις και αφού σε όλο τον κόσμο οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τους πάντες ... τι ψάχνουμε τώρα να βρούμε; 
Πώς και διάολο δεν βρέθηκε κανένας σύμβουλος του Ρίτσαρντ Νίξον να του μεταλαμπαδεύσει την Δανίκειο αντίληψη και "επιχειρηματολογία" ώστε να μην τον οδηγήσει σε πολιτικό θάνατο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, με τις τηλεφωνικές υποκλοπές;

Μένει, λοιπόν να δούμε αν θα υιοθετηθεί από τα κυβερνητικά στελέχη το σερβίρισμα σανού, κατασκευής Δανίκα -που όμως έχει και την σοβαρή της πλευρά, αν και μάλλον δεν την αντιλαμβάνεται ο δημοσιολόγος- που στηρίζεται στο εξής.   

... Αφού όλες οι σοβαρές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς εισαγγελική ή άλλη θεσμική παραγγελιά, μπορούν να ξεσκονίζουν, να ακτινογραφούν και να βλέπουν τα πάντα, ακόμα και το νούμερο του εσωρούχου του οποιουδήποτε «υπόπτου»...

Αφού όλη αυτή η ρητορική περί «προσωπικών δεδομένων» και περί «δημοκρατικών προστατευτικών μέτρων» είναι τροφή για χαϊβάνια και έχει καταλήξει στον κάδο απορριμάτων της σύγχρονης Ιστορίας .. είναι κουρελόχαρτο η προστασία προσωπικών δεδομένων.  

Αυτό το ναυάγιο της ταξικής πάλης, που θα έγραφε και ο «Ριζοσπάστης», ο σιχαμένος πολιτικός γενίτσαρος, που γράφαμε εμείς, το πιθανότερο είναι στην προσπάθεια του να προσφέρει άλλοθι στην κυβέρνηση να μην αντιλαμβάνεται τι λέει στο αναγνωστικό του κοινό. Του ξεκαθαρίζει δηλαδή ότι μην ακούτε επικλήσεις περί Συντάγματος και νόμων. Στην σημερινή αστική δικτατορία βασιλεύουν οι μυστικές υπηρεσίες και είναι τροφή για χαϊβάνια αυτά που λέει η κυβέρνηση για προστασία "προσωπικών δεδομένων". Απ' αυτή την άποψη μπορείς να χαρακτηρίσεις και εύστοχο το συμπέρασμά του.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger