Home » , » Δημήτρης Πουλικάκος «Όταν προδίδεται ο λαός τότε πρέπει να πάρει τα όπλα»

Δημήτρης Πουλικάκος «Όταν προδίδεται ο λαός τότε πρέπει να πάρει τα όπλα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 | 7:32 μ.μ.

Συνέντευξη του Δημήτρη Πουλικάκου στην Ειρήνη Δρίβα, Documento

Ο μουσικός Δημήτρης Πουλικάκος γνωρίζει τα Εξάρχεια καλύτερα από τον καθένα. Πριν μερικές ημέρες γυρίζοντας σπίτι του είδε να έχουν περιφράξει την πλατεία και παντού αστυνομικές δυνάμεις. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε είναι «πως άρχισαν τα όργανα». Μιλώντας στο documentonews.gr κάνει λόγο για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση, την ναζιστικοποιήση της καθημερινής μας ζωής και καλεί τον λαό σε αντίσταση όπως αναφέρεται στο ίδιο το Σύνταγμα.

- Τρεις ημέρες τώρα τα Εξάρχεια αστυνομοκρατούνται για την κατασκευή μετρό 

- Μην σας κάνει εντύπωση αν στην πλατεία Εξαρχείων δείτε κάποιο πολυκατάστημα τύπου Mall. Δεν ξέρω αν θα είναι η Μπλε πολυκατοικία ή θα την γκρεμίσουν για να φτιάξουν κανένα εμπορικό αλλά το λέω καιρό τώρα πως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Σιγά σιγά, στην αρχή με υπόκωφο τρόπο πλέον με φωναχτό ναζιστικοποιείται η καθημερινή μας ζωή. Έχουμε έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έναν υπουργό της κυβέρνησης Εσωτερικών και έναν υπουργό Υγείας που έχουνε μεγαλώσει με ναζιστικά ιδεώδη και ποτέ δεν το έκρυψαν. Τι περιμένετε να γίνει; Και δεν είναι οι μόνοι για να μην έχουμε αυταπάτες για ποιοι μας κυβερνούν. 

- Και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να μπουν στα Εξάρχεια. Το περιμένατε να γίνει τώρα αυτό;

- Αυτό που γίνεται τώρα στα Εξάρχεια δεν είναι τυχαίο, καθόλου τυχαίο. Γύρω στην πλατεία με τα ελενίτ κι είμαστε αποκλεισμένοι σαν το μαντρί. Η περίφραξη είναι και ζωγραφισμένη, δεν έγινε ξαφνικά. Έχει βάλει το χεράκι του κι αυτός ο Μπακογιάννης που πιο πολύ Μητσοτάκης μου φαίνεται πως είναι. Είχα πάει να πάρω κάτι φίλους που έρχονταν με πλοίο στις έξι το πρωί και γυρίζοντας σπίτι βρήκα την Αραχώβης που πηγαίνει προς την πλατεία κλειστή. Αμέσως σκέφτηκα πως άρχισαν τα όργανα αν και έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι προδιαγεγραμμένη, προειλημμένη απόφαση, το ετοιμάζανε. Υπάρχει μια κόντρα, είναι γνωστό πως θέλουν να την διαλύσουν την πλατεία κα ό,τι αυτή συμβολίζει.

- Τι συμβολίζουν τα Εξάρχεια;

- Τα Εξάρχεια ήταν πάντα μια εστία αντίστασης στις αυθαιρεσίες τις εξουσίας για να το πως όσο πιο κομψά γίνεται.

- Είναι μόνο ιδεολογικό το θέμα; 

- Την περιοχή λυμαίνονται διάφορα  Real Estate και εταιρίες Airbnb, αυτή είναι η αλήθεια. Προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την περιοχή. Σε όλες τις περιοχές τα ίδια βλέπεις. Αλλά ακόμα και εκεί έχουν βάλει το χεράκι τους. Υπάρχουν οι χαμένοι, οι άτυχοι αυτής της ζωής που βρίσκονται στο δρόμο και αρκετοί από αυτούς είναι εξαρτημένοι και τους πάνε από εδώ, τους πάνε από εκεί. Μία στο Πεδίον του Άρεως, μία στην πλατεία Βάθης, Ομόνοια, Πατήσια, πλατεία Εξαρχείων. Την ξέρουν τη δουλειά τους. Τους χρησιμοποιεί το κράτος όπως τους βολεύει. Μην ξεχνάμε το παλιό σύνθημα «Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη». Εκτός, από ηρωίνη υπάρχουν και άλλα προϊόντα… τι να λέμε τώρα.

- Υπάρχει τρόπος να μην γίνει το μετρό;

- Για να μην γίνει το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων πρέπει να γίνει επανάσταση. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Βλέπω τον κόσμο που αντιστέκεται είναι όμως δύσκολοι καιροί για αυτούς και για αυτές που ανθίστανται. Θα έρθουν χειρότερες ημέρες έτσι όπως πάμε. Δεν πάμε καθόλου καλά κι όχι μόνο εδώ. Είναι γενικότερο το φαινόμενο. Δείτε τι γίνεται και έξω. Όσο για το τι πρέπει να κάνουμε το λέει το ίδιο το Σύνταγμα. Σε περίπτωση που προδίδεται η εμπιστοσύνη του λαού ο λαός είναι υποχρεωμένος να πάρει τα όπλα. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να αντισταθούμε. Τράβα όμως  να το πεις αυτό παρακάτω. Υπάρχει ένα τεράστιο πλέγμα παραπληροφόρησης και παραπλάνησης μέσω των καναλιών και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα «άχα χούχα». Τι καλά που έχουμε ρεκόρ τουρισμού.

- Είστε κάτοικος Εξαρχείων. Τι λένε όσοι μένουν εκεί

- Ξέρεις τι λέμε όλοι οι κάτοικοι εδώ; Τι επικρατεί; Το «Μητσοτάκη γ…σαι». Έχω γράψει ένα ολόκληρο έπος που συμπληρώθηκε τώρα με τις επισυνδέσεις.

- Πως θέλετε να κλείσουμε τη κουβέντα μας; 

- Καλά κουράγια και καλούς αγώνες να έχουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger