Home » , » Ευτυχώς είναι τέως.

Ευτυχώς είναι τέως.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 | 7:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο τέως, πρώην κλπ, είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται για να δείξει πως κάποτε κάποιος ήταν κάτι και τώρα δεν είναι. Ο Κοκός είναι τέως. Δεν έπαψε να είναι Κοκός, έπαψε όμως να είναι βασιλιάς, έτσι σύμφωνα και με τον Καραμανλή, γλυτώσαμε από ένα καρκίνωμα. Δυστυχώς έμειναν αρκετά καρκινώματα, που σκοτώνουν τη χώρα. Εξαίρεση ο κερατάς, δεν υπάρχει «πρώην κερατάς», γιατί «μια φορά κερατάς, πάντα κερατάς». Καλλιόπη, καρδιά μου, λυπάμαι ειλικρινά.

Οι τέως είναι σαν το σύζυγο. «Ο πρώην άντρας μου». Χώρισαν, μπορεί να παντρεύτηκες άλλο, να πέθανε, αλλά τώρα δεν είναι άντρας σου. Αν πηδιέστε ακόμα, δεν είναι πρώην, απλά η σχέση σας έχει αλλάξει. Κι αν έχεις νυν, φρόντισε να μην το μάθει.

Γενικά οι πρώην δημιουργούν πρόβλημα. Έχεις μια νέα σχέση, γλύτωσες από τον αχαΐρευτο, αλλά αυτός παρουσιάζεται ξαφνικά σαν παρενέργεια, κάνοντας το νυν να ζηλεύει σαν τρελός. «Βρε αγάπη μου, τον παράτησα, τελειώσαμε, εσένα θέλω» κλπ, αλλά ο νυν πάντα θα φοβάται την επιστροφή του πρώην.

Στα κόμματα δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Όποιος φύγει, έφυγε. Εκτός αν ήταν κάποτε στο ΚΚΕ! Καλέ τι συμβαίνει με το ΚΚΕ; Είναι γιατί το Κόμμα είναι κάτι σαν Πανεπιστήμιο, όποτε τα αλλά κόμματα μας ζηλεύουν. «Ήταν κάποτε στο ΚΚΕ». Ωραία, μπορεί να ήταν. Το ερώτημα είναι, γιατί έφυγε.

Έχει μεγάλη σημασία τόσο το γιατί έφυγε, όσο και το που πήγε. Γιατί άλλο να πας κάπου κοντά, κι άλλο να πας στη γαλάζια συμμορία, έστω κι αν κάνεις διαδρομή με χίλιες δυο στάσεις. Πχ ο Ψαριανός. Δεν έχει αφήσει κόμμα για κόμμα. Θεοδωρικάκος, μια από τα ίδια. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Γιατί ρεφορμιστές και δεξιοί λένε συνέχεια πως ήταν στο ΚΚΕ; Γιατί έχουν το «Μουτζούρη» που στην πραγματικότητα δεν τον θέλει κανείς. Για να μην πω άλλη λέξη από «μι» και τρέχω άρρωστος στα δικαστήρια.

Το ΚΚΕ έχει πολλά καλά. Για μένα ένα από τα καλύτερα, είναι η αυτοκάθαρση. Καθάρματα δε μένουν για πολύ στο Κόμμα, έτσι δεν πιάνουμε πουρί. Βέβαια για να είμαι δίκαιος με κάποιους καλούς συντρόφους που κακώς διαγράφτηκαν, κάπου το παρακάνουμε. «Μαζί με τα ξερά…» Είναι σαν το αντιιό που βρίσκει ιούς σε αρχεία που ξέρεις πως δεν υπάρχουν ιοί. Όμως χωρίς αυτό, θα γεμίσεις πραγματικούς ιούς.

Οι ηλίθιοι δεξιοί και οι ρεφορμιστές δεν καταλαβαίνουν πως κάθε φορά που το λένε αυτό κάνουν διαφήμιση στο ΚΚΕ. Γλυτώσαμε από ένα καθίκι. Τι καλύτερο; Πήγε στο βόθρο της ΝΔ ή σε άλλο απόπατο. Από μας πάντως έφυγε η βρωμιά.

Είναι η διαφορά του ζωντανού οργανισμού από το βόθρο. Το πεπτικό μας σύστημα χέζει τα καθάρματα, δεν τα κρατά μέσα, να δηλητηριάσουν και να σαπίσουν τα πάντα. Κάποιοι άλλοι κάνουν τις κουράδες αρχηγούς. «Ήταν στο ΚΚΕ» σημαίνει πως κάποτε δεν έζεχνε τόσο. Για καλό το λένε βρε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Αυγούστου 2022 στις 12:27 μ.μ.

Κοιτωντας απο την μια πλευρα... Υπαρχουν και αλλες...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger