Home » , , » Οταν πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη στοχοποιούν χρήστες του διαδικτύου, έχουμε μπει σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς

Οταν πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη στοχοποιούν χρήστες του διαδικτύου, έχουμε μπει σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 | 9:29 μ.μ.


Κάποια πράγματα έχουν μια λογική συνάφεια για να μην πούμε κεντρική σχεδίαση και μεθόδευση κάτι που δεν μπορούμε να τεκμηριώσουμε. Και στην προκειμένη περίπτωση εννοούμε την κυβερνητική προσπάθεια να φιμώσει και να ελέγξει την μόνη μαζική παρεχόμενη πληροφόρηση που υπάρχει και είναι αλώβητη από Πέτσινα πακέτα και παρασκηνιακές κινήσεις. 

Αναφερόμαστε στην λεγόμενη "δημοσιογραφία των πολιτών", όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα. Σήμερα ποια, σε μια προσπάθεια καταστολής και φίμωσης του διαδικτύου. το τερμάτισαν εγκαταλείποντας και τα στοιχειώδη προσχήματα. 

Την στιγμή που ασκούν διώξεις και επιστρατεύουν αστυνομοκοδικαστκούς μηχανισμούς για μια σκωπτική ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο f/b ένας αναρχικός ή αντιεξουσιαστής, (βλ περιπτώσεις Γιώργου Καλαϊτζιδης, Σπύρου Δαπέργολα), παρουσιάζεται πρωτοκλασάτος υπουργός να στοχοποιήσει με απίστευτους χαρακτηρισμούς πολίτη, χαρακτηρίζοντας το ανθέλληνα που "μισεί την Ελλάδα". 

Και εδώ δεν μπορείς να αποδώσεις το ακαταλόγιστο στον Γεωργιάδη. Μπορείς να χρεώσεις τα χίλια μύρια στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. αλλά δεν εδώ κάνει αυτή την στοχοποίηση με πλήρη συνείδηση. Το τι αποτέλεσμα είναι πιθανόν να έχει το προσπερνάμε και στεκόμαστε σε κάποια άλλα γεγονότα.

Είναι δεδομένο ότι η παρουσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ενοχλήσει σφόδρα την κυβέρνηση αφού οι παρεμβάσεις των χρηστών του διαδικτύου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στο να διαμορφωθεί αυτό που ονομάζουμε "κοινή γνώμη". 
Και από εκεί ξεκινάει το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Μέχρι τώρα προσπαθούσε να απαξιώσει τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε διαδικτυακές παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύνθημα που έδωσε να αναπαραχθεί πλατιά το κείμενο που είχε γράψει, σε φυλλάδα του Μαρινάκη, ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, Μπάμπης ο Σουγιάς στο οποίο έκανε λόγο για  "λίγες χιλιάδες βρομύλους του τουιτεροκόσμου", για "πρόσωπα ενός γαλαξία καταπιεσμένων, ημιμαθών, εξυπνάκηδων, εμμονικών, μισάνθρωπων και κατά κανόνα ρεμπέλιδων", οι οποίοι "κατακλύζουν το twitter, με βρισιές, απειλές, κατάρες, γενετήσιες προσβολές"... 

Στην συνέχεια παίρνει την πάσα ο Χατζηνικολάου για να μας ενημερώσει ότι ξεκινάει σταυροφορία για να "αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τους στρατούς των τρολ στο διαδικτύου" και "κάνουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου". 
Συστρατεύτηκε δηλαδή ο "έγκριτος" στην κατεύθυνση του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος είχε γνωστοποιήσει διεθνώς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αστυνομεύσει το διαδίκτυο, γιατί λέει τα μέσα μαζικής δικτυώσεις συνιστούν "βασικό πρόβλημα δημοκρατίας". 

Φυσικά όλες αυτές οι εξαγγελίες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την φερόμενη διαταγή του Ξέρξη στους στρατιώτες του να μαστιγώνουν την θάλασσα να μην φουρτουνιάζει. 

Αυτό όμως που έκανε σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες κυβερνητικές κινήσεις και προθέσεις και είναι άκρως επικίνδυνο. Ο πατριδοκάπηλος τηλεοπτικός βιβλιοπώλης, γνωστός και διαφημιστής του φασίστα Πλεύρη πατρός και υπουργός με "αδιευκρίνιστα ποσά" έκανε μια ενέργεια που πιθανόν να κολάζεται και από τους δικούς τους ποινικούς νόμους. Απέδωσε σε έναν έλληνα πολίτη ότι μισεί την πατρίδα του, κάτι που για τα ναζί ουγκανά μπορεί να σημαίνει πολλά, ακόμα και να αποτελεί μια προτροπή για να "τιμωρήσουν" τον προδότη "ανθέλληνα". 

Ετσι όπως πάμε δεν το έχουμε καθόλου απίθανο να επανέλθουν στο δεξιό λεξιλόγιο εκφράσεις όπως "κομμουνιστικά μιάσματα"! 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ακόμα και από τα πο6λιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το διαδίκτυο είναι ένα από τα ελάχιστα ΜΜΕ -και σίγουρα με την μεγαλύτερη παρεμβατικότητα- που δεν ελέγχει η κυβέρνηση και αν αρχίσουν να στοχοποιούνται δημόσια χρήστες του από κυβερνητικά στελέχη μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger