Home » , , » Γύρισε μπούμερανγκ

Γύρισε μπούμερανγκ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 | 2:00 μ.μ.


Πηγή: "ΕφΣυν"

 Υστερα από τη γενική κατακραυγή, συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την παρουσία των επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, για να εξετάσει το ζήτημα των παρακολουθήσεων έπειτα από τις τεκμηριωμένες καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής «να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση».

Πολύ καθυστερημένη μια τέτοια ευαισθησία καθώς το θέμα των παρακολουθήσεων δεν προέκυψε τώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που ουδείς πείστηκε για τις άδολες προθέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή κι έχει τέτοια έκταση που είναι αδύνατο «να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα», όπως διέδιδαν τα «παπαγαλάκια» του μεγάρου Μαξίμου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έχει απόλυτο έλεγχο στην ΕΥΠ και η κυβέρνησή του έχει αποδείξει, και με λόγια και με έργα, ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να μην αποκαλυφθεί τίποτα Εως τώρα αποπροσανατόλιζε με ισχυρισμούς ότι οι παρακολουθήσεις ήταν υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών ενώ, όπως αποδείχτηκε, ήξερε πως δεν ήταν έτσι. Αρα, αλλού στόχευε με την άρον άρον σύγκληση της Επιτροπής.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι η Βουλή κλείνει για έναν μήνα και θα συνεδριάσει και πάλι στις 31 Αυγούστου. Κατά συνέπεια, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, εκείνη την ημέρα, έγινε για να κλείσει το θέμα των παρακολουθήσεων και να απαλλαγεί η κυβέρνηση από την κατηγορία ότι δεν έπραξε τίποτα τη στιγμή που αποδεδειγμένα -και με την πιστοποίηση των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- έγινε απόπειρα παρακολούθησης ενός πολιτικού αρχηγού.

Οι φωστήρες της επικοινωνίας στο μέγαρο Μαξίμου πίστευαν πως με αυτόν τον χειρισμό, μετά από έναν μήνα το θέμα θα έχει ξεφουσκώσει. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει τραγικά. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο επικεφαλής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία του παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό είχε μολυνθεί από το λογισμικό παρακολούθησης Predator, την ίδια χρονική περίοδο που επιχειρήθηκε παραβίαση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη. Πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα δεν κλείνει. Τώρα ανοίγει. Κι αυτό ας το καταλάβουν καλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger