Home » , » Πόσο ασπόνδυλα και εξουσιαστικά πρεζόνια είναι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψήφίας; Παραδέχονται έμμεσα ότι έχουν αρχηγό έναν μαφιόζο Κοριολεόνε! Απίστευτο και όμως νεοδημοκρατικό!

Πόσο ασπόνδυλα και εξουσιαστικά πρεζόνια είναι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψήφίας; Παραδέχονται έμμεσα ότι έχουν αρχηγό έναν μαφιόζο Κοριολεόνε! Απίστευτο και όμως νεοδημοκρατικό!

Από giorgis , Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 7:54 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Να έχει εγκαταλείψει λέτε ο Ανέμελος την νιρβάνα του, μετά τα απανωτά "χαστούκια" που τρώει, κάποια απ' τα οποία θα τα θεωρεί και απρόσμενα ή είναι τόσο εξουσιαστικό παχύδερμο που το μόνο που τον απασχολεί είναι ο τόπος που θα επιλέξει για το επόμενο τριήμερο διακοπών του;

Μην σας φανεί περίεργο αυτό που γράφουμε. Μπορεί ο ίδιος να παρουσιάστηκε στο πρόσφατο μήνυμα του θλιβερός και αξιοθρήνητος, μπορεί η κυβέρνησή του να εμφανίζεται ότι έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, αλλά το Μητσοτακέικο DNA είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο

Υπάρχει και ένας άλλη σημαντική διάσταση στο θέμα. Το ότι σε όλες αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις ο λαϊκός παράγοντας είναι στην απ' έξω, Προφανώς υπάρχει μια οργή και αγανάκτηση από την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, -κι αυτό έχει την σημασία του- αλλά η δυναμική της είναι περιορισμένη. Η πολιτική αντιπαράθεση που παρακολουθούμε είναι θέμα κορυφών και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων.

Φυσικά είναι αξιοσημείωτο το ότι παρουσιάζεται ο επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη εκλογικού κόμματος για να δηλώσει δημόσια: "Κύριε Μητσοτάκη, εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ" για να συμπληρώσει: "Προσπαθήσατε, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, να θέσετε σε ομηρία εμένα και μία ολόκληρη Παράταξη για να πετύχετε τους σκοτεινούς σας σκοπούς". Ξεκάθαρα δηλαδή ο Ανδρουλάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά σχέση με τα "ιερά και όσια" της αστικής δημοκρατίας, αφού με εντολή του επιβλήθηκε η παρανομία και η ανηθικότητα στην πολιτική. 

Οχι ότι έκανε κάποια ανακάλυψη ο Ανδρουλάκης. Πάντα αυτό συνέβαινε στην λειτουργία του αστικού συστήματος. Διέρρηξε όπως έναν άγραφο κανόνα του πολιτικού καθεστώτος. Αυτόν που είχε διατυπώσει ο "εθνάρχης" και ιδρυτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Καραμανλής: "Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται". 

Αυτό που επίσης πρέπει να θεωρήσουμε αξιοσημείωτο είναι το πόσο ασπόνδυλα και γλοιώδεις τύποι αποδεικνύονται όλοι οι βουλευτές, βουλεύτριες της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Γ. Γεραπετρίτης, -"κηπουρός" του Γ. Παπανδρέου, που πήρε μεταγραφή και υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση της δεξιάς- επικαλούμενος την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, στον πρώην συναγωνιστή του του Ευα. Βενιζέλο, αλλά μέχρι εκεί. 
(Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει δε ούτε στοιχειώδης νομιμοφάνεια όταν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών ευρωβουλευτή, που διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τη νομική προστασία του βουλευτή, με επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας»).

Και μπορεί ο Βενιζέλος να τα είπε κάπως στρογγυλεμένα. Σήμερα όμως για τα δεξιά εξουσιαστικά πρεζόνια που αποτελούν την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ακούν έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος να κατηγορεί δημοσίως τον αρχηγό τους, ότι σαν πρωθυπουργός νομιμοποίησε και ήταν επικεφαλής στην λειτουργία ενός παρακράτους!!! 
Να παριστάνουν ότι είναι απλώς ... Τετάρτη ... όταν τους κατηγορούν δημοσίως ότι ανέχονται και υπακούνε έναν τύπο που ηγείται παρακρατικής συμμορίας, είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι αδιανόητο! Και δεν υπάρχει ούτε ένας να αντιδράσει!!! Παραδέχονται δηλαδή - έστω και έμμεσα- ότι έχουν αρχηγό έναν μαφιόζο Κοριολεόνε! Απίστευτο και όμως νεοδημοκρατικό!

Τώρα θα πείτε, ένα τέτοιο διεφθαρμένο και σάπιο μέχρι το μεδούλι πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να έχει παρά ανάλογης "ποιότητας" άτομα για πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των καπιταλιστών ... Σωστό κι αυτό.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger