Home » , » ΜΑΤ βία αστυνομοκρατία – αυτή είναι των αστών η δημοκρατία | Σχετικά με τα γεγονότα στο ΑΠΘ (16/9/22)

ΜΑΤ βία αστυνομοκρατία – αυτή είναι των αστών η δημοκρατία | Σχετικά με τα γεγονότα στο ΑΠΘ (16/9/22)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 | 2:59 μ.μ.

Από τον συντροφικό ιστότοπο Από τη σπίθα στη φλόγα λάβαμε και παραθέτουμε

Οι κρατικοί συμμορίτες επιτέθηκαν σε συναυλία αλληλεγγύης  καλεσμένη από το 3ο ελευθεριακό φεστιβάλ κατειλλημένων χώρων και συλλογικοτήτων χθες το βράδυ στο ΑΠΘ.

Με εντολή της κυβέρνησης και συνενοχή του πρύτανη καταστρατηγήθηκε για ακόμη μια φορά το λαϊκό άσυλο αγώνων, η ανθρωποκτόνα δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Αστυνομίας επιτέθηκε σε νεολαίους, εργάτες, παιδιά, απλούς καθημερινούς ανθρώπους που υπερασπίζονται έμπρακτα το λαϊκό άσυλο αγώνων.

Είναι ξεκάθαρο πως σε μια κατάσταση βαθιάς κυβερνητικής φθοράς και γενικότερης σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος, τα γκλοπ των μπάτσων αποτελούν μονόδρομο για την ικανοποίηση της ακροδεξιάς δεξαμενής των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στην αγωνιζόμενη και μαχόμενη νεολαία.

Η μαχητική στάση της φοιτητικής νεολαίας, τα οδοφράγματα και η χθεσινοβραδινή διαδήλωση δείχνουν πως το δυναμικό της νεολαίας δεν λυγίζει και δεν σκύβει το κεφάλι.

Η λύση βρίσκεται στην μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, στην λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για καταλήψεις και την μετατροπή των σχολών σε νεολαϊίστικα-εργατικά κάστρα αντίστασης και στον συντονισμό και την οργάνωση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Σε μια περίοδο ακραίας ταξικής εξαθλίωσης, φτώχειας και ακρίβειας, η περιφρούρηση του λαϊκού ασύλου αγώνα, η ήττα του σχεδιασμού για αστυνομικό-επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, το ξεχαρβάλωμα και η ανατροπή του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, αποτελούν συνολικό καθήκον του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Το φοιτητικό κίνημα μαζί με κομμάτια εμπροσθοφυλακής της εργατιάς να οργανώσει την δική του οργανωτική υλική απάντηση απέναντι στους βασανιστές ματατζήδες. Όσο η θυματοποίηση θα γίνεται συνήθεια και η οργανωμένη υλική απάντηση θα αργεί να έρθει,τόσο οι πραιτοριανοί θα σπέρνουν τον τρόμο, τα ανοιγμένα κεφάλια, τον πανικό. Ο εχθρός δεν είναι ανίκητος, ας οργανωθούμε κατάλληλα να τον συντρίψουμε!

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

👉 Σήμερα 17/9 καλείται φοιτητική πορεία και στην Αθήνα στις 7μμ - Προπύλαια ως απάντηση στο χθεσινό κατασταλτικό όργιο

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger