Home » , » Ετσι παίζεται το παίζεται το παιχνίδι ... με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ετσι παίζεται το παίζεται το παιχνίδι ... με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Από giorgis , Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 | 2:46 μ.μ.

Του Γ.Γ.

 Στις 20 Αυγούστου είχαμε μια ανάρτηση με τίτλο: Προσοδοφόρο επάγγελμα: "Πρώην κομμουνιστής". Σ' αυτή αναφέραμε ότι "στις, 22 Αυγούστου που θα γίνει στο κοινοβούλιο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το θέμα των υποκλοπών, η ουσιαστική αντιπαράθεση δεν θα είναι μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά μεταξύ ... πρώην μελών του ΚΚΕ". Σ' αυτό το κείμενο μας συμπληρώναμε: 

"Το επιτελείο που έχει αναλάβει να γράψει τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη -πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες- είναι πιο ενδιαφέρον. 

Υπό την καθοδήγηση του πρώην αριστερού δημοσιογράφου, και σήμερα συνταξιούχου, Γιάννη Βλαστάρη - ο τύπος υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου- έθεσαν τις συγγραφικές τους ικανότητες δυο πρώην κομμουνιστές. Ο πρώην γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Τάκης Θεοδωρικάκος και ένας άλλοτε δημοσιογράφος μέλος την ίδια εποχή του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα υπήρξε και αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Οδηγητής".

(Σήμερα είναι μέτοχος και διευθυντής σε εταιρεία ερευνών, απ' αυτές που κάνουν τις δημοσκοπήσεις)".

Το πρόσωπο στο οποίο εμείς αποδίδαμε τον ρόλο του περιστασιακού λογογράφου του Μητσοτάκη, σήμερα η "Αυγή" το κατονομάζει. Πρόκειται για τον Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” Ζαχαρία Ζούπης. 
Τον χαρακτηρίζει "προσωπικό λιβελογράφο του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει", και μας θυμίζει ότι αρθρογραφεί στο tomanifesto.gr και στο liberal.gr..
Η εφημερίδα πάντως δεν παρουσιάζεται να έχει την πληροφορία που δημοσιεύσαμε ότι σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ο Ζούπης παρουσιάζεται να συνδράμει στα κείμενα που γράφει ο Βλαστάρης και εκφωνεί στις ομιλίες του ο Μητσοτάκης.

Το παρακάτω απόσπασμα από το δημοσίευμα του εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Αφού η "Αυγή" μας γράφει για τα πύρινα άρθρα ενάντια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν συντάκτη τον Ζ. Ζούπη συμπληρώνει: "Η αρθρογραφία του κορυφαίου στελέχους της OpinionPoll και οι θέσεις που λαμβάνει δεν είναι από μόνες τους κατακριτέες. Ωστόσο, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του και ιδιοκτήτη τόσο της OpinionPoll όσο και των επιχειρήσεων που συμβάλλονται με το Δημόσιο Μιχάλη Διαμαντή προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Την ώρα που η OpinionPoll του κ. Διαμαντή διεξάγει δημοσκοπήσεις και δημοσιεύει αναλύσεις, ένα πλέγμα εταιρειών συμφερόντων του ίδιου προσώπου λαμβάνει αφειδώς δημόσιο χρήμα".

Και συνεχίζει το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος ύψους 2,3 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις έργων, στον εκλεκτό δημοσκόπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Opinion Poll.

Για ρίξτε μια ματιά και στην ανάρτησή μας στην οποία αναφέραμε ότι η γυναίκα του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll,  κ. Πιτσαρή διορίστηκε ως ... κλαδάρχισσα στη  ΔΕΗ με τρελό μισθό, για να σχηματίσετε ολοκληρωμένη γνώμη για το πώς ... παίζεται το παιχνίδι .., με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger