Home » , , » Θα τους στέλναμε στο διάολο αλλά αμφιβάλλουμε αν ο Εωσφόρος θα τους ήθελε παρέα.

Θα τους στέλναμε στο διάολο αλλά αμφιβάλλουμε αν ο Εωσφόρος θα τους ήθελε παρέα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 | 6:29 μ.μ.


Παραφράζοντας την λαϊκή ρήση: "Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται", θα γράφαμε "Η κυβέρνηση των αρίστων απ' τις δημοσκοπήσεις πάει να κρατηθεί"
Και αναφερόμαστε στην διευθυντική ομάδα του ¨Πρώτου Θέματος" που σχεδόν είμαστε βέβαιοι ότι ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν την εικονική πραγματικότητα που πάνε να μας παρουσιάσουν αφού γνωρίζουν ότι το αφήγημα τους βασίζεται στην επίκληση δημοσκοπήσεων οι οποίες είναι εντελώς αναξιόπιστες κάτι που οι ίδιοι το ξέρουν πολύ καλά.

Να κάνουμε και μια ιστορκή σύντομη διαδρομή γι' αυτή την φυλλάδα. Από τότε που κυκλοφόρησε το "Πρώτο Θέμα", το 2005, ήταν μια κατακίτρινη φυλλάδα. Ο πανέξυπνος όμως γλίτσας, χρυσαυγίτης με.. πολιτικά Θέμος Αναστασιάδης, όχι απλώς δεν ήταν "δεδομένος", αλλά τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του είχε μια απίστευτη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Είχε πάρει συνέντευξη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τα καυστικά, επικριτικά κείμενα απέναντι στην Ν.Δ ήταν αξιοσηείωτα, και για ένα διάστημα είχε φτάσει σε ... αστρονομικές κυκλοφορίες. 

Με αίμα, σπέρμα και απίστευτη κιτρινίλα είχε φτάσει την κυκλοφορία της σχεδόν στα 250.000 φύλλα την βδομάδα! Σταδιακά στην πορεία άρχισε να απαξιώνεται αφού για τον μακαρίτη Θέμο δεν ήταν παρά ένα επαγγελματικό εργαλείο για να θησαυρίζει και μετά τον θάνατο του το 2019 κατάντησε ένα καθαρό φερέφωνο της Ν.Δ. Μπορεί σήμερα να συναγωνίζεται το "Βήμα" στο ποια Κυριακάτικη φυλλάδα θα έχει την μεγαλύτερη κυκλοφορία, (κινείται λίγο πάνω από τα 30.000 φύλλα) αλλά είναι μια εντελώς χρεοκοπημένη επιχείρηση που μόνο χάρη στον τραπεζικό δανεισμό εξακολουθεί να λειτουργεί. 

Το «Πρώτο Θέμα» έχει δάνεια πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Δεν είναι συνεπής στην αποπληρωμή τους και εξακολουθεί να αναπνέει γιατί το κρατάνε στη ζωή οι τράπεζες. Την ώρα δηλαδή που οι τραπεζίτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ένα μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων σε δανειολήπτες που δεν μπορεί να  εξοφλήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, το "Πρώτο Θέμα" κατά παράβαση κάθε κανόνα της αγοράς και της χρηστής τραπεζικής εξακολουθεί να κυκλοφορεί έχοντας μια "περίεργη", τραπεζική ασυλία. (Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον όμιλο ΜΜΕ του Ν. Χατζηνικολάου).

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια ενδεχόμενη αλλαγή στην κυβερνητική εξουσία, πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιβίωση του "Π.Θ".

Ενας κακοπροαίρετος δηλαδή μπορεί να σκεφτεί ότι η ολόπλευρη στήριξη που παρέχει η φυλλάδα στο κυβερνητικό κόμμα μπορεί να υποκρύπτει και οικονομικές σκοπιμότητες.

Αλλά προσέξτε τον απροκάλυπτο και άγαρμπο τρόπος με τον οποίο το κάνει. Αρχικά παρουσιάζει μια δημοσκόπηση της Marc, που είναι ... εντελώς για τα πανηγύρια. Σήμερα θέλοντας το "Π.Θ" να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή που χαράκτηκε μετά το ράπισμα που δέχτηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, επικαλείται "παράγοντες του γαλάζιου στρατοπέδου που σημείωναν ότι «η παρέμβαση Καραμανλή έρχεται σε μια στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες και η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί όλες οι καταγγελίες, χωρίς, όμως, να βλαφθεί η εθνική ασφάλεια".

Ε. αφού λοιπόν το είπαν οι εταιρείες του Γεράκη και αυτή που ανήκε στον Θεοδωρικάκο και θα  μας το πει και σήμερα η εταιρεία του Φαναρά, εμείς θα αφήσουμε να τους απαντήσει ο Πιραντέλλο: «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!»

Θα τους στέλναμε στο διάολο αλλά αμφιβάλλουμε αν ο Εωσφόρος θα τους ήθελε παρέα.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger