Home » , » Επιτυχία για τo νεοφασιστικής προέλευσης κόμμα της Μελόνι στην Ιταλία

Επιτυχία για τo νεοφασιστικής προέλευσης κόμμα της Μελόνι στην Ιταλία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 | 12:18 μ.μ.


Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ένα νεοφασιστικό κόμμα όπως αυτό της Τζιόρτζια Μελόνι, «Αδελφοί της Ιταλίας», πέτυχε μια τόσο μεγάλη εκλογική νίκη λαμβάνοντας περίπου το 26% των ψήφων. Είναι η κύρια δύναμη της Συντηρητική συμμαχία που μετά το 44% που έλαβε, πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο ότι η Μελόνι θα πάρει από τον πρόεδρο Ματαρέλα την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Τα ντόπια πλυντήρια έβαλαν ήδη μπροστά το κατάλληλο τους πρόγραμμα για να ξεπλύνουν νεοφασιστικό χαρακτήρα του κόμματός «Αδελφοί της Ιταλίας» και να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι από τότε που εμφανίστηκε η Μελόνι στην Ιταλική αστική πολιτική σκηνή - υπήρξε και υπουργός του Μπερλουσκόνι- δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για τον Μουσολίνι. 

Εξυπνη πολιτικός η Μελόνι και με επικοινωνιακό χάρισμα, έχοντας την στήριξη της ιταλικής μονοπωλιακής αστικής τάξης, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των πολιτικών αντιπάλων της και κεφαλαιοποίησε την απόγνωση και τους φόβους εκατομμυρίων Ιταλών μπροστά στην δραματική κατάσταση που βιώνουν. Ο πληθωρισμός και η εκτίναξη των τιμών έχει φτάσει στα ύψη, η ανεργία μεγεθύνεται, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας φθάνει το 150% του ΑΕΠ της.

To νεοφασιστική προέλευση κόμμα της Μελόνι με την συμμαχία που έκανε  έκανε με τη «Λέγκα» του Σαλβίνι και τη «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι φαίνεται να αποκτούν τη απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία. Δύσκολα πάντως θα μακροημερεύσει μια κυβέρνηση -έτσι κι αλλιώς στην Ιταλία υπάρχει παράδοση πολιτικής αστάθειας- που στηρίζεται σε τρεις ηγέτες με ανταγωνιστικές φιλοδοξίες.

"Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, με ρεκόρ αποχής και την ακροδεξιά σε πρώτη δύναμη, το μόνο που προμηνύει είναι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα. Οι ανέξοδες «αντισυστημικές» κορώνες της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλόκ Μελόνι δεν μπορούν να κρύψουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς- να θωρακίσει τα συμφέροντά της τρίτης ισχυρότερης οικονομικής δύναμης στο εντεινόμενο ανταγωνισμό εντός της ΕΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger