Home » , » Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 2:24 μ.μ.


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Φτύσιμο στο πρόσωπο για κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενο αποτελεί η ανοικτή επιστολή του μεγαλοκαπιταλιστή προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε ασχολίαστη από τα περισσότερα αθλητικά σάιτ στις 29/9, απαντούσε στον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στην πρόσκληση που απηύθυνε στους προέδρους των ΠΑΕ να παρευρεθούν στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Έλαβα την πρόσκληση σου για τα εγκαίνια του ΟΠΑΠ Αrena αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να παραστώ, όπως φαντάζομαι και άλλοι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Αν πραγματικά ήθελες να επισκεφθούμε το νέο γήπεδο και να μας ξεναγήσεις τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους Προέδρους των ομάδων θα μπορούσες να μας καλέσεις σε ημέρα που δεν έχει κόσμο το γήπεδο ώστε να γίνει η επίσκεψη απρόσκοπτα και με ηρεμία.

Καταλαβαίνεις ότι ειδικά η δική μου παρουσία, η παρουσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκαλεί αναμνήσεις πολλών ηττών στον κόσμο της ΑΕΚ που το μόνο που θέλει εκείνη την ημέρα είναι να απολαύσει την επιστροφή στο γήπεδο που γνώρισε την ομάδα του.

Δε θέλω λοιπόν να σε φέρω σε δύσκολη θέση ούτε εσένα ούτε τους φιλάθλους της ομάδας σου.

Θέλω με αφορμή αυτή την πρόσκληση να δηλώσω την ευχαρίστηση μου για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ και να τονίσω ότι τόσο ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όσο και εγώ προσωπικά θέλουμε να κατασκευάζονται νέα γήπεδα, γιατί το καλό ποδόσφαιρο παίζεται σε σύγχρονα γήπεδα.

Θέλουμε να γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του ΟΦΗ, του Ηρακλή, του Παναιτωλικού, όλων των ομάδων που έχουν κόσμο και ιστορία. Και μάλιστα θα ήθελα να χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και την Πολιτεία. Άλλωστε η Πολιτεία ξοδεύει εκατομμύρια για πολλά έργα, καλό θα ήταν λοιπόν να επενδύσει σε ασφαλή, μοντέρνα γήπεδα για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Κάθε υγιής φίλαθλος συμφωνεί με αυτές τις αρχές. Ειδικά αν τα γήπεδα ως περιουσιακό στοιχείο ανήκουν στην Πολιτεία που τα χρηματοδοτεί και όχι σε ανώνυμες εταιρείες, διότι τότε είναι κρατικό χρήμα χαρισμένο σε Ανώνυμη Εταιρεία και αυτό είναι σκάνδαλο, και όταν πρόκειται για 35 εκατομμύρια χαρισμένα σε μια ΑΕ, τότε είναι τεράστιο σκάνδαλο.

Αντίθετα, αν τα γήπεδα ανήκουν στην Πολιτεία, οι ΠΑΕ μπορούν να τα μισθώνουν με ένα λογικό αντίτιμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάθος δεκαετιών και φυσικά να αναλαμβάνουν την συντήρηση τους. Έτσι θα είναι όλοι κερδισμένοι και πάνω από όλα το ποδόσφαιρο.

Επίσης σαν Πρόεδρος της Super League αλλά και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θεωρώ ότι τα νέα γήπεδα πρέπει να είναι πρωτίστως ασφαλή για τις χιλιάδες κόσμου που τα επισκέπτονται.

Ελπίζω ειλικρινά να επενδύσεις χωρίς φειδώ στα μέτρα ασφαλείας γιατί αυτό χρειάζεται ένα γήπεδο και όχι απειλές σε δημοσίους λειτουργούς που κάνουν τη δουλειά τους και μετά σου κάνουν μηνύσεις για απειλές, κάτι που προφανώς είναι δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα νέα γήπεδα φέρνουν μια νέα εποχή στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι με ασφάλεια εσύ και οι χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ να απολαύσετε την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ιστορική έδρα της ομάδας σας.

Χαιρετισμούς,

Βαγγέλης Μαρινάκης».

Ο Μαρινάκης βρίσκει την ευκαιρία να χτυπήσει τον έτερο Καππαδόκη Μελισσανίδη στο σημείο που πονάει περισσότερο: το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νέου γηπέδου, καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο «ρούφηξε» περισσότερα από 45 εκατομμύρια από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής.

Από τη μία εμφανίζεται υπέρμαχος του υποκριτικού δόγματος «τάξη και ηθική», υπεράνω συμφερόντων, και ασκεί κριτική για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους φιλάθλους, θεωρεί απαράδεκτες τις απειλές του Δ. Μελισσανίδη, που ως γνωστόν εισέβαλε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή ελέγχου βρίζοντας και απειλώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ετοίμαζαν αρνητική εισήγηση, και από την άλλη ο αντιπρόσωπός του (της Super League 1), Τσάτσος Ναούμ, στο νέο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε συμφώνησε να δοθεί η προσωρινή άδεια, με το σκεπτικό ότι η «η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος των παρατηρήσεων του προηγούμενου πρακτικού και απομένει μικρό μέρος να πραγματοποιηθεί» (!), το οποίο επίσης αποτελεί χοντρό ψέμα.

Γιατί, πέραν των όσων κατέγραψε στην έκθεσή της η αρμόδια μηχανικός της Περιφέρειας (η οποία υπέβαλε μήνυση στον Μελισσανίδη για υβριστική επίθεση και απειλές), η άδεια δεν έπρεπε καν να δοθεί γιατί υπάρχει ευθεία παραβίαση νόμων και βασικών προβλέψεων της οικοδομικής άδειας. Αναφερόμαστε στην υπογειοποίηση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (που δεν έχει γίνει) και στην κατασκευή των προβλεπόμενων 200 θέσεων στάθμευσης σε ιδιόκτητο οικόπεδο εκτός γηπέδου. Πήραν μια οικοδομική άδεια που εκδόθηκε παράνομα (αυτό το έχουμε αποδείξει με πληθώρα δημοσιευμάτων μας και δεν θα επανέλθουμε εδώ), αλλά ακόμη κι αυτήν τη διάτρητη άδεια την… ξεπάτωσαν, κατά παράβαση κάθε έννοιας αστικής νομιμότητας.

Μπροστά όμως στο κοινό συμφέρον, της αρπαγής του δημοσίου χρήματος, όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες ομονοούν, βάζοντας στην άκρη τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Και βέβαια, θέλει θράσος για να βγαίνει ο Μαρινάκης και να δηλώνει ότι το γήπεδο, αφού κατασκευάστηκε με κρατικό χρήμα, θα έπρεπε να ανήκει στο δημόσιο, αλλιώς είναι σκάνδαλο. Το «Καραϊσκάκης», που επίσης κατασκευάστηκε με δημόσιο χρήμα, στο δημόσιο ανήκει;

Ολοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, σκληρά εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την ομάδα που τυχαίνει να υποστηρίζουμε από μικρά παιδιά, πρέπει να νιώθουμε οργή για το απύθμενο θράσος των κεφαλαιοκρατών, που δεν τους φτάνει η υπεραξία που μας αρπάζουν, που δεν τους ικανοποιεί ο αναδιανεμητικός προς όφελός τους ρόλος του κρατικού προϋπολογισμού, θέλουν να βάζουν χέρι και στα χρήματα των Δήμων και των Περιφερειών, ενώ ταυτόχρονα η εργαζόμενη κοινωνία πρέπει να τους αποθεώνει σαν μεγάλους ευεργέτες!

Και όλα αυτά, ακόμη και σε μια περίοδο που η ακρίβεια κατατρώει τα ισχνά εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών και τα φιλοδωρήματα της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως παυσίπονα σε καρκινοπαθείς.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν μόνο ως εργαζόμενοι, μοναδικοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, και όχι ως πιόνια των οπαδικών στρατών.

ΥΓ. Τι να πει κανείς για τον Μίλτο Πασχαλίδη που εμφανίζεται ως αριστερός και δήλωσε: «Δεν περίμενα πως θα συγκινηθώ τόσο. Δυστυχώς, είμαι εκτός Ελλάδος. Αν πήγαινα θα έκλαιγα κάνα 2ωρο. Ηταν πολλά τα χρόνια. Η επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της έχει διπλή ερμηνεία. Σκεφτόμουν πόσοι παππούδες ήταν απέξω και έκλαιγαν. Στιγμές πολιτισμού, όχι αθλητικού απλά».

Από κοντά και ο θλιβερός Αντώνης Αντωνίου που έκανε τον παρουσιαστή του σόου των εγκαινίων, γλείφοντας και αποθεώνοντας τον Μελισσανίδη, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι ο πρόεδρος απάντησε σε αυτούς που εμπόδιζαν την κατασκευή του γηπέδου! Ντράπηκε και η ντροπή με τον Αντωνίου που κάποτε δήλωνε… κομμουνιστής και αντιρεβιζιονιστής!

Γ.Ρ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger