Home » , » Συμπαιγνία αστικών συμμοριών εις βάρος μας.

Συμπαιγνία αστικών συμμοριών εις βάρος μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 | 10:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εξηγήσαμε ψύχραιμα και με χιούμορ γιατί η γειτονική και συμμαχική πήρε τα F-16. Γιατί οι ΗΠΑ κοιτάνε τα δικά τους συμφέροντα. Όπως εμείς έπρεπε να κοιτάμε τα συμφέροντα μας.

Τους γείτονες και εμάς μας θεωρώ μεγάλα κορόιδα. Διαγωνιζόμαστε ποιος θα αγοράσει τα περισσότερα όπλα από τις ΗΠΑ. Δώσαμε και εμείς και οι Τούρκοι αμέτρητα δισεκατομμύρια. Χρήματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή όλων, έγιναν μίζες.

Ασχολήθηκα με το θέμα σπάζοντας πλάκα με όσα ηλίθια έλεγαν τα ΜΜΕ, για να λιβανίσουν την κυβερνητική συμμορία. Μόνο και μόνο γι αυτό.

Κάθε αποπροσανατολισμός που σκοπό έχει τον περαιτέρω ανταγωνισμό στην κούρσα των εξοπλισμών είναι επικίνδυνος.

Τα F-16, που πρόκειται να αγοράσει η Τουρκία, δεν είναι καμία ήττα του δόγματος Μητσοτάκη. Είναι ήττα των Τούρκων εργαζόμενων που θα ξηλωθούν. Αυτοί θα τα πληρώσουν.

Ομοίως είναι ήττα δική μας οι μίζες που παίρνουν τα ντόπια λαμόγια από τους εξοπλισμούς των Ευρωπαϊκών και Ανεικονικών όπλων.

Νίκη δική μας θα ήταν μια συμφωνία με τις γειτονικές χώρες, που θα περιόριζε τους εξοπλισμούς. Αυτό βέβαια είναι ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των εμπόρων όπλων.

Πόσα θα εξοικονομούσαμε και εμείς και οι όμορες χώρες, αν λέγαμε «φτάνει ως εδώ τα όπλα. Ό,τι πήραμε – πήραμε. Στο εξής θα παίρνουμε λιγότερα». Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, θα είχαμε και διπλωματικά. Οι εξοπλισμοί αυξάνουν την καχυποψία.

Αντί λοιπόν να σκεφτούμε λογικά, κοιτάμε ποιος θα πάρει τα περισσότερα. Στο τέλος θα χρεοκοπήσουμε πάλι. Από ότι φαίνεται δε βάλαμε μυαλό. Δεν έφτασαν 3 (με το συμπάθιο) Μνημόνια; Θέλουμε κι άλλα;

Τα κόμματα λοιπόν που παίζουν αυτό το παιχνίδι, μας κοροϊδεύουν. Λένε για νέο γύρο εξοπλισμών, άρα για νέες μίζες! Δεν θέλουμε τα χρήματα των εργαζόμενων να γίνουν όπλα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε, όχι να καταστρέψουμε.

Όσον αφορά την ασφάλεια έχουμε να πούμε τα εξής:

Καμία χώρα δεν πρέπει να στηρίζεται στα όπλα άλλης. Στην Ουκρανία έχουμε σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας. Η ίδια η Ουκρανία έχει ρημαχτεί, δεν έχει να πληρώσει τα χρέη της, ενώ ο προϋπολογισμός της θα καλυφθεί από χρήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Θα έχουμε εμείς τέτοια μεταχείριση; Δε νομίζω. Θα μας πουν «βρείτε τα» και στο τέλος θα πούμε κι «ευχαριστώ» που θα χάσουμε μερικά νησιά. Γιατί εκείνο που θέλει πρώτα από όλα ένας πόλεμος είναι χρήματα, κι αυτά τα έκλεψαν.

Επίσης χωρίς υποδομές, παραγωγή που θα αντικαθιστά τις απώλειες, μη διανοηθείς και κάνεις πόλεμο. Θα χάσεις και μάλιστα γρήγορα και άσχημα ό,τι κι αν αγόρασες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger