Home » , » Η έλλειψη λογοδοσίας έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ να προβαίνουν σε εξωφρενικούς ισχυρισμούς όσον αφορά τις υποκλοπές.

Η έλλειψη λογοδοσίας έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ να προβαίνουν σε εξωφρενικούς ισχυρισμούς όσον αφορά τις υποκλοπές.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 11:12 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, τα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ ισχυρίζονται ότι οι παρακαλουθούμενοι δεν ξεπερνούν τα 700-900 άτομα κατ' έτος, καθώς ο αριθμός των 15.000 εισαγγελικών διατάξεων είναι τεχνητά διογκωμένος λόγω δίμηνης διάρκειας και ανανέωσης των παλιών.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδέστατος. Ήδη από το 2016 (τελευταία φορά που δόθηκαν τα σχετικά στοιχεία αναλυτικά), στις 9.295 διατάξεις οι 5.177 ήταν καινούργιες, οι 3.904 ήταν παρατάσεις, ενώ 214 ήταν παύσεις. Δηλαδή ήδη από το 2016, οι (με νέα διάταξη) παρακολουθούμενοι για λόγους "εθνικής ασφάλειας" ήταν πάνω από πέντε χιλιάδες (ας συνυπολογιστεί βέβαια ότι κάθε διάταξη είναι δυνατόν να περιλαμβάνει πάνω από έναν αριθμούς).

Το 2021 οι εισαγγελικές διατάξεις ήταν 15.475. Δεν διαθέτουμε το σπάσιμο των στοιχείων (νέες, παρατάσεις, παύσεις), αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι ο αριθμός των νέων διατάξεων - και άρα των νέων παρακολουθούμενων - έχει ανέβει κατακόρυφα.

Αυτά είναι τα 700 άτομα των "επιτελών της ΕΥΠ"

***

 Το πόρισμα της ΑΔΑΕ είναι, πέραν της ερευνητικής δημοσιογραφίας, ο μόνος δρόμος για να μάθουμε πόσοι και ποιοί παρακολουθούνταν, πέραν του Ανδρουλάκη, του Κουκάκη και του Μαλιχούδη. Η ΑΔΑΕ διαθέτει σε έγχαρτη μορφή τις εισαγγελικές διατάξεις, που όμως περιέχουν μόνο τηλεφωνικούς αριθμούς. Η διαδικασία της ταυτοποίησης περνάει μέσα από τους ιδιώτες παρόχους, οι οποίοι γνωρίζουν αυτό που για όλους εμάς είναι "απόρρητο": ποιά τηλέφωνα τελούσαν ή τελούν σε "νόμιμη επισύνδεση". Το πού θα καταλήξει η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι άγνωστο. 

Σκεφτείτε πάντως ότι η ιδιοκτησία της COSMOTE (πλέον και γερμανική) γνωρίζει αν και ποιοι παρακολουθούνται. Και βάλτε στο μυαλό σας πόσο έκθετος σε εκβιασμούς είναι ένας Πρωθυπουργός από εκείνους που διαθέτουν τόσο κρίσιμα στοιχεία που μπορούν να τον "κάψουν".

Το σχόλιο από τη στήλη του Γ. Παπαχρήστου στα Νέα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger