Home » , » Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καρτερός - "Αυγή"

Κάποιοι εργαλειοποιούν μια κατάσταση.

Η Ιωάννα Κολοβού δικαίως χάνει το σπίτι της γιατί δεν έκανε όλες τις ενέργειες που μπορούσε για να το σώσει.

Αυτά βρήκε να μας πει ο εκπρόσωπος της αγριότητας μπροστά στο δράμα μιας ηλικιωμένης δημοσιογράφου που ζει από μια σύνταξη πείνας και της παίρνουν το σπίτι για μόλις δεκαπέντε "μεροκάματα" του Στάσση.

Αλλάξτε τότε την "κατάσταση" που εργαλειοποιούν αυτοί οι κάποιοι και στέλνει μια ανήμπορη γυναίκα στον Καάδα. Για τον Κοντολεοντα αλλάξατε τον νόμο εν ριπή οφθαλμού. Για τους τραπεζίτες εξασφαλίσατε ασυλία οε χρόνο μηδέν. Για το «απόρρητο» σκαρώσατε τροπολογία εν τω μέσω της νυκτός.

Για τις αναθέσεις των δισεκατομμυρίων αναπτύσσετε ταχύτητα φωτός - ή. καλύτερα, σκότους.

Αλλά για το σπιτάκι της Κολοβού έχετε πρόβλημα. Ξεχνάτε και τη φιλανθρωπία και την ανθρωπιά, και την ηθική, και τα δικά σας θηριώδη χρέη.

Κι έχετε πρόβλημα γιατί θέλετε το απάνθρωπο να γίνει παράδειγμα σε άλλους. Το δράμα είναι το δικό σας εργαλεία Η αδικία δική σας κανονικότητα Όσοι χρωστάτε. εκτός αν είστε «δικοί μας», αφήστε την ελπίδα έξω αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπετε.

Κι αν νικήσει η αλληλεγγύη: Κι αν η Κολοβού σώσει το σπίτι της και δεν τα καταφέρετε να τη στείλετε να ξεπαγιάζει σε καμιά «δομή» της συμφοράς και της απόγνωσης; Μα τότε θα δώσετε το λάθος μήνυμα. Θα σας πιάσουν από το αυτί οι τράπεζες, τα funds και οι servicers που σας στηρίζουν και στηρίζετε, θα απαιτήσουν να κάνετε τη δουλειά που σας έχουν αναθέσει. Και θα έχετε πρόβλημα.

Καταλάβατε; Είναι θέμα αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να εκπληρωθεί το ρηθέν από τούς προφήτες του μισανθρωπισμού και να ολοκληρωθεί το δράμα της Κολοβού.

Διότι αν δεν ολοκληρωθεί, το παράδειγμα που θα δώσει δεν θα ευνοεί τα golden boys των τραπεζών. τους ανθρωποφάγους που εξαγόρασαν τα δάνεια και τα «κοράκια» που παίρνουν κοψοχρονιά τα σπίτια του κόσμου.

Και βέβαια, θα ευνοεί τούς αλληλέγγυους, όσους διψούν για δικαιοσύνη και βάζουν την ανθρωπιά πάνω από καθετί άλλο. Γι' αυτό η μάχη για το ταπεινό σπίτι στα Ιλίσια είναι μάχη όλων μας. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Νοεμβρίου 2022 στις 2:04 μ.μ.

Κρατερέ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.. Άιντε λαμόγια συριζαίοι... Ψηφίσατε νόμους υπέρ των τραπεζών και τώρα το παίζετε επαναστάτες..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger