Home » , » Οι δρόμοι των Ιρανών.

Οι δρόμοι των Ιρανών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μαχαμπάντ: Στην πόλη αυτή του Ιράν κατοικούν πολλοί Κούρδοι και Αζέροι.

Ομάδες ανταρτών επιτέθηκαν προχθές σε δημόσια κτήρια και αστυνομικά τμήματα. Τουλάχιστον 3 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες που έγιναν.

Η κυβέρνηση του Ιράν κατηγορεί τους αντάρτες για λεηλασία και βιαιοπραγία κατά φιλοκυβερνητικών πολιτών, ενώ οι αντάρτες σίγουρα πήραν χρήματα από τράπεζες.

Πρόκειται για πολεμικές επιχειρήσεις, ίσως η αρχή ενός εμφυλίου. Μπορούμε να δούμε τις τακτικές των ανταρτών οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και ως ένα βαθμό αποτελεσματικές.

Τα πράγματα είναι προς το παρόν μπερδεμένα. Δεν ξέρουμε, αν οι αντάρτες είναι Κούρδοι που θέλουν δικό τους κράτος, πράκτορες των ΗΠΑ, που σκοπεύουν να αρχίσουν εμφύλιο για να ανατρέψουν την κυβέρνηση ή πραγματικοί επαναστάτες αγωνιστές. Θα φανεί από το σκοπό τους.

Το Ιράν μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι δύσκολο να γυρίσει πίσω. Μπορεί όμως να πάει ακόμα πιο πίσω, στην εποχή του αιμοσταγούς καθάρματος που λέγονταν Σάχης, της μαριονέτας των Αμερικάνων, που βασάνιζε το λαό.

Οι Φρουροί της Επανάστασης για πρώτη φορά κινητοποιήθηκαν και η πόλη έγινε πεδίο σκληρών μαχών. Οι περισσότεροι Ιρανοί χαιρέτησαν την είσοδο των Φρουρών της Επανάστασης, αλλά Κούρδοι και Αζέροι είναι εχθρικοί.

Δυστυχώς η συγκυρία δεν ευνοεί τους Κούρδους, αφού η Τουρκία επιτίθεται στη Συρία και μετά τους έντονους βομβαρδισμούς από αεροπορία και πυροβολικό μπορεί να έχουμε μια νέα εισβολή και επέκταση της κατοχής. Έτσι υπάρχει κίνδυνος Ιράν και Τουρκία να συνεργαστούν κατά των Κούρδων. Αυτό θα ήταν πολύ άσχημη εξέλιξη.

Σίγουρα οι Αμερικανοί θέλουν να καπελώσουν την εξέγερση των κατοίκων του Ιράν και τη θέληση τους για αλλαγή. Το Ιράν είναι στενός σύμμαχος της Μόσχας, πούλησε φθηνά μη επανδρωμένα οχήματα, που δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στο ΝΑΤΟ καταστρέφοντας τις ουκρανικές υποδομές.

Υπάρχουν όμως Αναρχικοί, Κομμουνιστές που αγωνίζονται πραγματικά για τα δικαιώματα όλων. Δυστυχώς είναι σχετικά αδύναμοι λόγω των πολυετών διώξεων του καθεστώτος.

Πρέπει να πούμε πως η βία στο Ιράν δεν καταδικάζεται από κανένα.

Οι μεν Δυτικοί θεωρούν πως έχουν την ευκαιρία να βάλουν τους δικούς τους αχυρανθρώπους, ενώ το θεοκρατικό καθεστώς θεωρεί τρομοκράτες όσους αγωνίζονται κατά του θρησκευτικού φανατισμού και της καταπίεσης.

Ελπίζω το Ιράν να επιλέξει τελικά το δρόμο του κομμουνισμού που εξασφαλίζει την ελευθερία την ισότητα και την πρόοδο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger