Home » , » Ενδιαφέρουσες απόψεις για το «ελληνικό Γουοτεργκέιτ» από δημοσιογράφο του Μαρινάκη

Ενδιαφέρουσες απόψεις για το «ελληνικό Γουοτεργκέιτ» από δημοσιογράφο του Μαρινάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 | 6:49 μ.μ.

 Αν και όλες οι ενδείξεις μας λένε ότι Μαρινάκης και Μητσοτάκης τα έχουν βρει, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι ο εκδότης-εφοπλιστής ζητάει το κεφάλι του πρωθυπουργικού ανιψιού "επί πίνακι". 
Προφανώς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι παρασκηνιακά σκηνικά υπάρχουν. Δεν θεωρούμε όμως τυχαίο το σημερινό κείμενο του "Βηματοδότη" και τα υπονοούμενα που αφήνει για τον Γρ. Δημητριάδη, ούτε μπορούμε να περάσουμε απαρατήρητο το άρθρο που υπογράφει στα "ΝΕΑ" ο Μιχάλης Μητσός, ένας δημοσιογράφος του Μαρινάκη, χαρακτηριστική περίπτωση "επάγγελμα πρώην κομμουνιστής", ενας "παπαγάλος με κουλτούρα". (Για όσους γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην δημοσιογραφική πιάτσα, ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, από την εποχή του ΔΟΛ ακόμα, είναι η αυθεντική, αλλά εκλεπτυσμένη, με "αριστερή" χροιά, φωνή των εργοδοτών του).

Εκφράσεις όπως "ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν αντιμετωπίζεται ως απλώς ύποπτος, αλλά ως συνώνυμο του Κακού". διαπιστώσεις που εκτιμούν ότι. "εκείνοι που πιστεύουν στην αθωότητα του Δημητριάδη θα πρέπει να μετριούνται στα δάκτυλα μερικών χεριών" και προβλέψεις όπως ότι ο Γ. Δημητριάδης είναι "ο άνθρωπος που μπορεί να στερήσει μια δεύτερη θητεία από έναν κατά τα άλλα μάλλον επιτυχημένο πρωθυπουργό", σε κάνουν να υποθέτεις, ότι θα έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει το συγκρότημα Μαρινάκη στο πρώην δεξί χέρι του πρωθυπουργού.  

Αμυνα

ΤΟ ΝΤΕΖΑΒΑΝΤΑΖ το κουβαλούσε από την αρχή, και δεν αφορούσε το επώνυμο αλλά τη συγγενική σχέση: σε αυτή τη χώρα, το να ανήκεις στην ευρεία οικογένεια Μητσοτάκη σε καθιστά αυτομάτως ύποπτο. Αυτό δεν πτόησε τον θείο του, που τον τοποθέτησε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης θεωρώντας προφανώς ότι η ικανότητα και η εμπιστοσύνη μετρούν περισσότερο από τις όποιες υποψίες περί νεποτισμού. Και σωστά το σκέφτηκε. Ακόμη καλύτερα μάλιστα θα είχε κάνει αν είχε εμπιστευθεί και στην Ντόρα Μπακογιάννη το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΗΜΕΡΑ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν αντιμετωπίζεται ως απλώς ύποπτος, αλλά ως συνώνυμο του Κακού. Και επιπλέον, ως ο άνθρωπος που μπορεί να στερήσει μια δεύτερη θητεία από έναν κατά τα άλλα μάλλον επιτυχημένο πρωθυπουργό. Τα δημοσιεύματα που τον αφορούν θεωρούνται αποδείξεις της ενοχής του. Η επίκληση του απορρήτου εκ μέρους του ταυτίζεται με ομολογία. Αν την άποψη ότι ο Μητσοτάκης δεν ήξερε για τις παρακολουθήσεις την ενστερνίζεται μόλις το ένα τρίτο του πληθυσμού, εκείνοι που πιστεύουν στην αθωότητα του Δημητριάδη θα πρέπει να μετριούνται στα δάκτυλα μερικών χεριών. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μαξίμου όχι μόνο παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη (κάτι που ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται), όχι μόνο «έπαιζε» με το Predator (κάτι που ο ίδιος επίσης διαψεύδει), αλλά είχε στήσει κι ένα δαιδαλώδες παράκεντρο εξουσίας με σκο¬τεινούς σκοπούς.

ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ένα κράτος δικαίου. Αν τις πολιτικές αποφάσεις τις λαμβάνουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, τις αποφάσεις περί αθωότητας ή ενοχής ενός πολίτη δεν τις λαμβάνουν λαϊκά δικαστήρια ούτε ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, αλλά η τακτική δικαιοσύνη. Κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς ενδείξεις ότι η εμπιστοσύνη του προς τον ανιψιό του έχει κλονιστεί, ο τελευταίος εξακολουθεί να διαθέτει το τεκμήριο αθωότητας. Είναι αλήθεια ότι ο Δημητριάδης θα μπορούσε να λύσει πολλές απορίες αν αποφάσιζε να μιλήσει, και να εξηγήσει. Αυτά που είπε όμως στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν κυρίως αρνήσεις, και οι αρνήσεις συνιστούν άμυνα. Για τα υπόλοιπα κωλύεται.

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ θα μπορούσε επίσης να αρχίσουν να ξεδιαλύνονται αν είχε εκδικαστεί η αγωγή που, καλώς ή κακώς, έκανε ο Δημητριάδης εναντίον δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που κατηγορεί ότι τον δυσφήμησαν. Ομως η δίκη έλαβε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2024 ύστερα από αίτημα των εναγομένων.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ότι τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές το κλίμα θα γίνεται όλο και πιο τοξικό, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται θα είναι όλο και πιο βαριές, η καχυποψία και η δυσπιστία των πολιτών απέναντι σε όλες τις εξουσίες (της υποτιθέμενης τετάρτης περιλαμβανομένης) θα μεγαλώνουν. Μένει να φανεί πόσο το «ελληνικό Γουοτεργκέιτ» θα επηρεάσει και την ψήφο τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Νοεμβρίου 2022 στις 11:04 π.μ.

Ο Μητσός δεν ειναι δημοσιογραφος του Μαρινακη.Ηταν εκει πριν τον Μαρινακη και θα ειναι μετα απο αυτον.Να υπενθυμισω οτι ο Μητσος στηριξε και την συμφωνια των Πρεσπων γραφοντας στα παλια του τα παπουτσια την γραμμη της εφημεριδας.Προφανες λοθπον οτι ο Μητσός εχει προστασια σε κεντρα πιο πανω απο τον Μαρινακη οπως οι περισσοτεροι πρωην αριστεροι που εχουν περασει στην υπηρεσια του συστηματος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger