Home » , , » Τα θετικά σημεία μιας σύλληψης φωτορεπόρτερ

Τα θετικά σημεία μιας σύλληψης φωτορεπόρτερ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 5:35 μ.μ.

Μόνο για σημειολογικούς λόγους, θα αναφέρουμε το γεγονός, ενώ για την σημερινή δίκη των υπόλοιπων συλληφθέντων χτες στα Προσφυγικά, θα αναφερθούμε σε άλλη μας ανάρτηση.

Μιλάμε για την σύλληψη του Νίκου Πηλού του βραβευμένου φωτορεπόρτερ και διακεκριμένου Ευρωπαίου φωτογράφου, που το μόνο "παράπτωμα" του είναι να κάνει την δουλειά του σε "λάθος τόπο και χρόνο"

Εδώ οι πραίτορες του συστήματος, με την ασυδοσία που τους παρέχει το καθεστώς Μητσοτάκη, έχουν άλλη νοοτροπία απ' τους μπάτσους που συνάντησε ο κ. Πηλός σε εμπόλεμες περιοχές όπως στο Λίβανο, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, στο Ιράκ, κ.α όπου βρέθηκε να κάνει την δουλειά του χωρίς να καταλήξει σε αστυνομικό κρατητήριο. Μια δουλειά που φιλοξενήθηκε σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά όπως στους The New York Times, στο TIME, στο Newsweek, στην Der Spiegel, στην Die Zeit, στους Financial Times, κ.α.

Στην Ελλάδα όμως, της νεοδημοκρατικής κανονικότητας η δουλειά του Ν. Πηλού είναι πιο επικίνδυνη απ' ότι ήταν στις εμπόλεμες περιοχές. Και το ένιωσε ο ίδιος χτες, όταν προσπάθησε να καλύψει την χθεσινή έφοδο των μπάτσων στα Προσφυγικά. Οι μπάτσοι συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ, τον προφυλάκισαν και έπρεπε να ακολουθήσει πλήθος αντιδράσεων που ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα, για να τον απελευθερώσουν απ' την ΓΑΔΑ, έχοντας όμως φορτώσει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα. 

Από μια πλευρά όμως έχει και την θετική του πλευρά αυτό. Αποτέλεσε αφορμή για να ξαναπληρωφορηθούν στο εξωτερικό τι σημαίνει διακυβέρνηση "αρίστων" στην Ελλάδα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger