Home » , » Και συ τέκνον Πάσχο;

Και συ τέκνον Πάσχο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 4:50 μ.μ.

"Πρεσβευτή της αλητοδημοσιογραφίας" είχαμε χαρακτηρίσει τον Πάσχο Μανδραβέλη και δεν αλλάζουμε την άποψη μας, γι' αυτό τον δημοσιολόγο της "Καθημερινής". 

Ασχετα όμως για ποιους λόγους αυτός -και το έντυπο του- έχουν αποφασίσει να διαφοροποιηθούν από την επίσημη κυβερνητική θέση στο ζήτημα των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, θεωρούμε ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι απαξιώνει -το αντιλαμβάνεται;- σε τέτοιο βαθμό την λειτουργία του "ναού της δημοκρατίας" τους. 
Ουσιαστικά αποδίδει στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι είναι μαριονέτες και μάλιστα σε βαθμό ηλιθιότητας αφού παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται το πόσο εξευτελίζονται με την στάση τους.

Ο γραφιάς της "Κ" παραθέτει αυτονόητα ερωτήματα. Και εδώ μπορεί να σκεφτεί κανείς: Γιατί κανένας δημοσιογράφος στα τηλεοπτικά πάνελ δεν απευθύνει τα ερωτήματα που υπάρχουν στο παρακάτω πόνημα του Μανδραβέλη, τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής;

Το κούτελο της κυβέρνησης 

Ουδείς λογικός τουλάχιστον άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει πώς σκέφτονται οι βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, (σ.σ. άρα δηλαδή οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι λογικοί, άρα ανόητοι ή μαριονέτες) η οποία τώρα συρρικνώθηκε σε Εξεταστική αποκλειστικώς για το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Προχθές εμφανίστηκε ενώπιον όλων των βουλευτών ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησής κ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Είπε πως «απολύτως καμία διασύνδεση δεν υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και στο Predator» και ότι «ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση της επισύνδεσης στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη». Μέχρι εδώ, όλα καλά και όσα είπε. Θα ελεγχθούν από as αρμόδιες δικαστικές αρχές. Ή, τουλάχιστον, ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει.

Μετά, όμως, ξεκινούν τα ερωτήματα. Γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία έκρινε ότι η συνεδρίαση, που αφορούσε αποκλειστικώς το Predator, έπρεπε να είναι απόρρητη; Από τη στιγμή που, όπως τουλάχιστον δήλωσαν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, η ΕΥΠ και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν σχέση με το κακόβουλο λογισμικό, ποιο εθνικό μυστικό προστατεύεται; Δεν σκέφθηκαν καν ότι αυτή η στάση αναιρεί τη βασική τους άμυνα; Οταν ακολουθείται η ίδια τακτική μυστικότητας για τις επίσημες υποκλοπές της ΕΥΠ και τις παράνομες διά του Predator, όλοι θα πιστέψουν πως αυτές οι δύο πρακτικές συνδέονται. Στο κάτω κάτω της γραφής, η ΕΥΠ παράγει -έστω με πολλούς αστερίσκους-εθνικό έργο. Οι σκοτεινοί χειριστές του Predator, που παρακολουθούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους κ,ά., παράγουν αντεθνικό έργο. Γιατί να προστατεύονται διά του απορρήτου;

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνη με τη γαλαντόμο στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας απέναντι στους πωλητές του Predator. Δύο από αυτούς, οι κ. Γ. Λαβράνος και Φ. Μπίτζιος, δήλωσαν πως δεν μπορούν να έρθουν για να καταθέσουν διότι είναι στο Λονδίνο. Δεν βρήκαν εισιτήριο; Δεν τους βόλευε η ώρα; Αγνωστο. Πάντως, αντί οι βουλευτές της Ν.Δ να εξοργιστούν γι' αυτήν την περιφρόνηση στον κορυφαίο θεσμό του Κοινοβουλίου και στα πρόσωπά τους, είπαν: «Κανένα πρόβλημα! θα σας στείλουμε γραπτό ερωτηματολόγιο για να απαντήσετε με την ησυχία σας και χωρίς διευκρινιστικές ερωτήσεις, που αν μη τι άλλο είναι ενοχλητικές».

Τέλος πάντων, ακόμη και αν δεν οργίστηκαν μπορούσαν να τους στείλουν τα εισιτήρια (τόσα και τόσα πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι) ή/και να βρουν μια ημερομηνία που να βολεύει. Επρεπε να το κάνουν, όχι γιατί οι υποκλοπές βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία (βουλευτές που σε λίγους μήνες θα είναι υποψήφιοι δεν πολυνοιάζσνται για τέτοια) αλλά για να καθαρίσουν το κούτελο της κυβέρνησης, η οποία -όπως λέει η ίδια- αδίκως κατηγορείται και για το Predator.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger