Ο "παλαιών αρχών κεντροδεξιός" όπως μας αυτοσυστήνεται ο Μ. Κοττάκης. δείχνει να απολαμβάνει την δεινή θέση που βρίσκεται ο Μητσοτάκης, μετά την αντιπαράθεσή του με τον Μαρινάκη και το εκφράζει από τον τίτλο του άρθρου του που είναι: "Πολύ αργά για δάκρυα, κύριε πρωθυπουργέ".
Ανατρέχει στο παρελθόν και ξεκινάει από το 2020 τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης "απολογούταν" σε δημοσιογράφο των "Παραπολιτικών" γιατί απουσίαζαν βουλευτές της Ν.Δ. από την ψηφοφορία της βουλής τότε που συζητιόταν το θέμα της άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν σε σκληρή δικαστική αντιδικία με το συγκρότημα Μαρινάκη.
"Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μία αστοχία, ίσως αποτέλεσμα μιας καλοκαιρινής ραστώνης. Δεν θα επαναληφθεί αντίστοιχο φαινόμενο", ήταν η απολογία Μητσοτάκη στον υπάλληλο του καπιταλιστή, κάτι που "συγκλόνισε" τον δημοσιογράφο επειδή "ο κύριος Μητσοτάκης «άδειασε» τότε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα για χάρη ενός μιντιάρχη, κάνοντας στην πραγματικότητα δημοσίως δήλωση μετανοίας. «Δεν θα επαναληφθεί» ... Από τότε δεν ξαναπήγα σε συνέντευξη του πρωθυπουργού. Αλλά δεν ξέχασα ποτέ το «προσκύνημα» εκείνης της μέρας. Άλλη Ν.Δ. γνώριζα.".
Και συνεχίζει τον ... επικήδειο ... ο Κοττάκης:
"Πολύ αργά για δάκρυα κύριε πρωθυπουργέ.
Στο προσεχές μέλλον θα πρέπει να συνηθίσετε με την ιδέα ότι, όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε. Αυτά τα ξεκαθαρίσματα γίνονται στην αρχή μιας σχέσης, όχι στο τέλος. Οταν οι πολιτικοί δεν παραχωρούν την εξουσία τους στην ολιγαρχία, τότε μπορούν να μιλούν έτσι.Εάν όμως της δίδουν καθ’ υπέρβαση τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δεύτερη άδεια περιφερειακής εμβέλειας, της επιτρέπουν να ελέγχει μονοπωλιακά τη διανομή του Τύπου εις βάρος του ανταγωνισμού, της επιτρέπουν να κατάσχει και να απαγορεύει κυκλοφορία εφημερίδων λίγο προτού κυκλοφορήσουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, της επιτρέπουν να εξοντώνει ποδοσφαιρικούς ανταγωνιστές της με την αφαίρεση βαθμών και πρωταθλημάτων, της επιτρέπουν να διεκδικεί από σκουπίδια έως λιμάνια και δημόσια έργα, γενικώς γίνονται ένα με αυτήν, τότε, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας, όταν θα έρθει η ώρα της σύγκρουσης, «δεν δικαιούνται διά να ομιλούν».
Ο κύριος πρωθυπουργός ταυτίστηκε απολύτως -είτε το συμπαθούσε είτε το ανεχόταν λόγω οικογενειακών σχέσεων- με το συγκρότημα του λιμένος. Κατά συνέπεια, η βαριά καταγγελία που εξαπέλυσε εναντίον του για απόπειρα εκβιασμού, για υπονόμευση, για χατίρια είναι κενή περιεχομένου, γιατί δεν διαθέτει την απαιτούμενη αξιοπιστία. Και γιατί δεν τολμά να πει σε τι συνίσταται ο εκβιασμός.
Το συγκρότημα του κυρίου Μαρινάκη είναι ένας από τους βασικότερους συμμάχους του κυρίου Μητσοτάκη στην πορεία προς την εξουσία, ανήκει στο μπλοκ των δυνάμεων που εργάστηκαν για την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Δημοσίευση σχολίου