Home » , » Υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις

Υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 | 1:32 π.μ.

Οσες κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και να παρουσιάσουν, όσα ποιήματα και να απαγγείλουν Πορτοσάλτε και Οικονόμου, όσα τροπάρια και να μας πουν Καμπουράκηδες και Χατζηνικολάου, το κλίμα στην ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει. 

Οταν 30.000 νεολαίοι βρίσκονται στην συναυλία του Λεξ για να "ευχηθούν" να έχει συνουσία σε παθητικό ρόλο ο Μητσοτάκης, όταν η τελευταία διαδήλωση της πανελλαδικής απεργίας ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων και όταν η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας θύμισε με την μαζικότητά της άλλες εποχές, τότε μπορεί να μιλάμε ότι ξημερώνει μια πιο αισιόδοξη μέρα. 

Κι αυτό το επιβεβαίωση η λαϊκή αυθόρμητη αντίδραση να μην βρεθεί το σπίτι μιας χαμηλοσυνταξιούχου στα νύχια των κορακιών.

Από ταξική άποψη έχει πολύ μεγάλη σημασία αν η πολιτική ωριμότητα του λαού μας κάνει ένα βήμα μπροστά και πιστέψει στην δύναμη του συλλογικού αγώνα, στην αποτελεσματικότητα που φέρνει η μετατροπή της απόγνωσης σε οργή, η αντίληψη της ανάθεσης σε απόφαση δυναμικής διεκδίκησης. 

Και η χθεσινή εικόνα χιλιάδες λαού να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο για να αποτρέψει ένα κυβερνητικό έγκλημα που επιδίωκε να μείνουν μια γυναίκα και το παιδί της άστεγοι, είναι ότι πιο αισιόδοξο μπορεί να υπάρξει. 
Δεν είναι απλώς το χτύπημα που δέχεται μια παγιωμένη σε μεγάλο βαθμό κόσμου της "λογικής" της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Ούτε περιορίζεται το γεγονός στην διαπίστωση ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι ανίκανοι να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους, μπροστά στην λαϊκή αντίσταση. (Οι μπάτσοι και ο δικαστικός επιμελητής ήταν οι φορείς της κρατικής εξουσίας στην προκειμένη περίπτωση).
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αναπτύσσεται η κουλτούρα των νικηφόρων μαζικών αγώνων. 

Μέχρι τώρα έχουν γίνει εκατοντάδες πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών που έχουν μείνει στην αφάνεια. (Χτες ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Οικονόμου παραδέχτηκε στο κανάλι Kontra: ότι μέσα στο 2022 έχουν γίνει 30,000 πλειστηριασμοί εκ των οποίων το 1/3 ήταν πρώτες κατοικίες)  

Το σχετικό κίνημα που υπήρχε περιοριζόταν σε κάποιες μεμονωμένες παρουσίες στα δικαστήρια και με τους ηλεκτρονικούς πληστηριασμούς στερήθηκε κι αυτή την δυνατότητα. 

Χτες ήταν η πρώτη φορά που έκανε τόσο μαζική και δυναμική εμφάνιση ο λαϊκός παράγοντας και έδωσε ένα ουσιαστικό χτύπημα που τρομοκράτησε την αδίστακτη, εγκληματική κυβέρνηση. Και απόδειξη σ' αυτό είναι ότι όλα τα συστημικά ΜΜΕ αν δεν εξαφάνισαν εντελώς την είδηση της λαϊκής κινητοποίησης που ματαίωσε τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού, την υποβάθμισαν εντελώς. 

Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι η χθεσινή κινητοποίηση να μην αποτελέσει μια αναλαμπή, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί, αλλά θα γίνει αφετηρία για λαϊκούς αγώνες που δεν θα περιοριστούν αποκλειστικά ενάντια στους πλειστηριασμούς και θα αποκτήσουν πιο δυναμικό περιεχόμενο,          

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger