Home » , » Αν δεν υπήρχε "καθεστώς Μητσοτάκη" η γνωστή Σοφία Νικολάου θα καλούταν να λογοδοτήσει για τις παρανομίες που ομολόγησε ότι έκανε.

Αν δεν υπήρχε "καθεστώς Μητσοτάκη" η γνωστή Σοφία Νικολάου θα καλούταν να λογοδοτήσει για τις παρανομίες που ομολόγησε ότι έκανε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 | 12:21 π.μ.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ανεβάσουμε στο διαδίκτυο την ομιλία που έκανε σε ομοϊδεάτες της, στην Χαλκίδα Εύβοιας, στον προεκλογικό αγώνα που κάνει η γνωστή Σοφία Νικολάου, στην προσπάθεια της να καταλάβει βουλευτική έδρα στις επόμενες εκλογές. (Μας το έστειλε αναγνώστρια και την ευχαριστούμε)

Η πρώην Γενική Γραμματέας της Αντεγκληματικής Πολιτικής, προφανώς δεν μπορούσε να επιδείξει στους εν δυνάμει ψηφοφόρους της, ότι όσο είχε αυτό το κυβερνητικό πόστο έκανε "πάρτι με χρήματα του Δημοσίου", όπως είχε γράψει αστική εφημερίδα. την εποχή που άλλο έντυπο σημείωνε: "Αντιλαλούν οι φυλακές για €1,7 εκατ. σε φίλους και γνωστούς από τη Σοφία Νικολάου".

Ούτε φυσικά μπορούσε να ενημερώσει το ακροατήριο της ότι είναι υπόδικη αφού σε βάρος της εκκρεμεί μηνυτήριος αναφορά και αναμένεται να διαστεί για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σχετικά με τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων, που στοίχισαν εκατομμύρια δημοσίου χρήματος.

Το μόνο "επίτευγμα" που επικαλέστηκε η Σ. Νικολάου, κατά την ομιλία της στους νεοδημοκράτες, είναι την εκδικητική συμπεριφορά που έδειξε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αντιγράφουμε επί λέξη από τα λεγόμενα της: "Συγκρούστηκα με τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη και τον μετέφερα από μια αγροτική φυλακή όπου ζούσε σε ένα ημιελεύθερο καθεστώς, καλλιεργώντας ντομάτες, σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας Και σε κάποιους αυτά που έκανε για την ασφάλεια μας δεν του άρεσαν, Το λέω κι αυτό και ανατριχιάζω".

Πιθανόν, ούτε η ίδια - η οποία σημειωτέον είχε μια πολιτική διαδρομή ανάλογη με αυτή του υπουργού -γενίτσαρου Θεοδωρικάκου, με την διαφορά ότι αυτή θήτευσε στα "θρανία" των   εξωκοινοβουλευτικών ΕΑΑΚ- αντιλήφθηκε ότι ομολόγησε ένα σοβαρό παράπτωμα. Και φυσικά αν λειτουργούσε με στοιχειώδη προσχήματα η αστική "δικαιοσύνη" θα την καλούσε να λογοδοτήσει. Κι αυτό γιατί δεν είχε καμιά εξουσία να διατάξει την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα αφού αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, όπως  προβλέπεται στο άρθρο 9  του ν. 2776/99. 

Δεν ψάχνουμε όμως γωνία στο ευρώ, στο καθεστώς Μητσοτάκη....

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger