Home » , » Μήλα Καταρ-αμενα και λαχανάκια Βρυξελλών

Μήλα Καταρ-αμενα και λαχανάκια Βρυξελλών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 | 9:46 μ.μ.

Πηγή: Χρύσα Κακατσάκη - Documento 

Δεν ήταν και τόσο αναπάντεχο τελικά το «δώρο» που έκανε η Εύα Καϊλή στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επέτειο της εκλογής του στην αρχηγία ίου ΠΛΣΟΚ. Ανταποδοτικά τέλη λέγονται αυτού του είδους οι «αβρότητες». Υπονόμευση εσύ, διαγραφή εγώ.

Μα δεν είναι περίεργες μόνο οι σημαδιακές ημερομηνίες αλλά και μια σειρά από συμπτώσεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι ο θεός της κωμωδίας μετακόμισε στις Βρυξέλλες. Το ένταλμα σύλληψης για την Ελληνίδα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου εκδόθηκε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Η επονομασία της ΜΚΟ του Παντσέρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν Fight Impunity (όχι στην ατιμωρησία). Ο Μαργαρίτης Σχοινάς. επίτροπος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, έχει κάνει δηλώσεις για το πόσο προωθημένα είναι τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ.

Πέρα όμως απ’ αυτά τα τραγελαφικά, θα μπορούσαμε και να είμαστε ευγνώμονες στην Καϊλή, που με την ατζαμοσύνη και την απληστία της κατέδειξε αυτό που ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι η Κομισιόν κρυφό καμάρι και έχει να κάνει με το επικαιροποιημένο ερώτημα: «Ποιος κυβερνά την ΕΕ. Η Ούροουλα που είναι χωμένη μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα; Οι λομπίστες που σε αντίθεση με τη βραδυκίνητη γραφειοκρατία κινούνται με ευελιξία και δρουν αποτελεσματικά; 'Η μήπως το χρήμα των πολυεθνικών εταιρειών, που σαν αόρατο νήμα κινεί τα πάντα και ενώνει τους πάντες;

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία τα ενεργειακά λόμπι κρίθηκαν αναγκαία και όπως είναι λογικό αύξησαν και την επιρροή τους. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έδρασε και η Καϊλή, μόνο που ήταν η μικρή μύγα και πιάστηκε στα δίχτυα της αράχνης, ενώ οι μεγάλες τρυπάνε τον ιστό και διαφεύγουν. Η αλαζονεία της, που την εξέθρεψαν συνειδητά τα διαπλεκύμενα συμφέροντα, την έκανε να πιστεύει ότι εκεί που απέτυχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκλιπαρώντας από τους εμίρηδες μια χούφτα πετρέλαιο η ίδια θα τα καταφέρει, με το αζημίωτο φυσικά. Μεγαλωμένη στα σημιτοβενιζελικά σαλόνια, αναλώσιμο προϊόν της κοινωνίας του θεάματος, δεν φρόντισε να μάθει ότι το μόνο πράγμα που καθιστά την εξουσία ευάλωτη είναι ότι δεν διαθέτει καμία αίσθηση της γελοιότητας. 

Με την ακλόνητη πεποίθηση πως τα σωστά κονέ φτιάχνουν τις μεγάλες καριέρες και όχι οι ηθικές αξίες αμολούσε συχνά διάφορες κοτσάνες τύπου «τα επιδόματα είναι για τους τεμπέληδες», θεωρώντας τες μάλιστα και βαρύνοντα πολιτικό λόγο. Οταν ήρθε όμως η ώρα να δώσει εξετάσεις στην ποιότητα της δημοκρατίας άδειασε τον αρχηγό του κόμματός της, παρεμποδίζοντας με κάθε τρόπο τις έρευνες της PEGA για τις υποκλοπές. Ετοι έκανε ένα «δώρο» και στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι οι υποκλοπές είναι χρήσιμες, ταυτίζοντας με άλμα λογικής την άρση απορρήτου για ποινικά αδικήματα με τους λόγους εθνικής ασφάλειας. Κι όπως ο Ανδρουλάκης δεν θα μάθει ποτέ γιατί τον παρακολουθούσαν. δεν θα μάθουν ούτε ο Χατζηδάκης ούτε τα υπόλοιπα πρόσωπα, διότι η στρεψοδικία είναι χαρακτηριστικό των φαύλων και η αξιοπρέπεια είδος υπό εξαφάνιση.

Μπορεί προσώρας να φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες παράγουν εκτός από λαχανάκια και αδέκαστη δικαιοσύνη. αλλά το μέλλον θα δείξει αν η ΕΕ είναι προς πώληση και θα εξαφανιστεί όταν βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger