Home » , » Πιόνι και άνθρωπος.

Πιόνι και άνθρωπος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 | 12:38 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Εκείνο που σιχάθηκα σ’ αυτό το κόμμα είναι πως μας θεωρούσαν πιόνια. Μας έβαζαν μπροστά και μετά μας "άδειαζαν"...» Αυτό μου είπε πρώην νεοδημοκράτης.

Το είδαμε στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η πλάκα που τους κάνουμε θα συνεχίζεται εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία είναι καλή η Συμφωνία» και «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, μέχρι να πάρει φράγκα η Εύα Καϊλή». Μετά την πουλάνε σ’ αυτόν που δίνει περισσότερα, όπως με τις υπόλοιπες περιοχές.

Η ΝΔ θεωρεί τους απλούς ψηφοφόρους αναλώσιμους, πιόνια. Γιατί δε φεύγουν όλοι; Για πολλούς λόγους, η ηλιθιότητα είναι ένας από τους κύριους.

Η κρίσιμη ερώτηση τώρα. Μπορεί ένα Κομμουνιστικό κόμμα να κάνει το ίδιο στους ψηφοφόρους του; Να τους αδειάσει; Η πείρα λέει όχι. Για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι πως οι Κομμουνιστές δεν είμαστε πρόβατα σαν τους δεξιούς. Γι αυτό και οι κινήσεις της ηγεσίας, κριτικάρονται από μας τους ίδιους και μάλιστα πολύ αυστηρά, κάποιες φορές υπερβολικά. Κομμουνιστές δε θεωρώ μόνο τα μέλη του ΚΚΕ, αγωνίζονται κι άλλοι.

Ο άλλος λόγος είναι πως οι αστικές συμμορίες κάνουν ρουσφέτι. Γι αυτό πάνε και τους ψηφίζουν τα αιγοπρόβατα. Βλακεία τους γιατί ψηφίζουν λαμόγια, σφαγείς, αλλά νομίζουν πως για κάποιο λόγο θα γλυτώσουν το μαγείρεμα. Έχω κακά μαντάτα. Κανένα πρόβατο δε γλυτώνει. Κανένα, γιατί τα εκτρέφουμε, για να τα αρμέγουμε, να τα κουρεύουμε και να τα τρώμε. Κι αν δείξουν συμπάθεια σε ένα, δε θα αλλάξει η μοίρα του.

Τα Κομμουνιστικά κόμματα δεν έχουν αυτή τη σχέση πελάτη - εμπόρου με τους ψηφοφόρους. Άρα, αν κάνουν λάθος θα το πληρώσουν πολύ ακριβότερα από τα άλλα κόμματα. Γι αυτό και είμαστε προσεκτικοί. Βέβαια λάθη γίνονται.

Έχουμε αυτή τη στιγμή τους μαυραγορίτες και τους φασίστες να αλωνίζουν. Το πώς νιώθω για κάποια πράγματα, δε θα το πω ακόμα. Προέχουν άλλα σημαντικότερα. Όπως η ζωή των παιδιών μας που κινδυνεύει από τους πραιτοριανούς.

Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, να επικεντρωθούμε στο να υπάρξει δικαιοσύνη για όλους. 35.000.000 πήρε μια «pute» το λέω Γαλλικά, όπως ένα σατυρικό περιοδικό, δηλαδή κοστολογήθηκε 5.384,62 ευρώ η ζωή των 6.500 εργατών που χάθηκαν για να γίνει το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η κυβέρνηση του Κατάρ δε δίνει ούτε σεντ αποζημίωση για τους εργάτες που χάθηκαν, προτιμά να δώσει μίζα, παρά να παραδεχτεί τις βαρύτατες ευθύνες της για τη δολοφονία ουσιαστικά τόσων ανθρώπων. Η διεφθαρμένη ευρωβουλευτής τα πήρε για να πει κάτι που πιστεύει. Πως μόνο αυτή και το σινάφι της αξίζουν και πως όλοι οι άλλοι είμαστε σκλάβοι τους!

Στην Ελλάδα η ζωή ενός παιδιού κοστολογήθηκε στα 20 ευρώ. Ο μπάτσος θα τον σκότωνε και τζάμπα, γιατί είναι ναζί. Γι αυτό βάζω προτεραιότητα τους αγώνες μας για δικαιοσύνη και ισότητα. Παλεύουμε για να αποδείξουμε στους βασιλιάδες πως δεν είμαστε πιόνια, πως εμείς θα τους ρίξουμε, πως είναι αυτοί που δεν αξίζουν. Θα νικήσουμε!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger