Home » , , , » Η "Χίτικη λεβεντιά" του Γιάννη Πρετεντέρη (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Η "Χίτικη λεβεντιά" του Γιάννη Πρετεντέρη (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 | 8:35 μ.μ.

Αξίζει να αφιερώσετε 11 λεπτά για να ακούσετε το παρακάτω ηχητικό από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο ότι περνάει πριονοκορδέλα των "υπηρέτη όλων των αφεντάδων" Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά γιατί κάνει ιστορικές αναφορές απ' αυτές που απουσιάζουν απ' την καθεστωτική ειδησεογραφία. 

Αφορμή γι΄ αυτή την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, αποτέλεσε ένα κείμενο του υπαλλήλου του Μαρινάκη στα σημερινά "Νέα" όπου στην στήλη του αναφέρει μεταξύ άλλων: 

"AN TON ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ TOY 1944 (του οποίου χθες ήταν η επέτειος) είχαμε τίποτα κωλοφεράντζες απέναντι στους κομμουνιστές, αν δεν υπήρχαν ο Τσόρτσιλ. ο Παπανδρέου και μετά ο Πλαστήρας, αν είχαμε ανήσυχους ναυάρχους κι όχι άγγλους στρατηγούς μαζί με τον (σωστό) Τσακαλώτο, η Αθήνα θα είχε σαλπάρει για Τίρανα.

ΚΙ ΑΝ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ δεν πολεμούσε με τον ηρωισμό που όλοι της αναγνωρίζουν, ο Πούτιν θα έκοβε σήμερα βόλτες με την Μποφίλιου στο Λονδίνο".

Εξυπακούεται ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι ο μοναδικός δημοσιοκάφρος με "Χίτικη λεβεντιά", αλλά ίσως είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση απ' τους γραφιάδες που προσπαθούν να παραχαράξουν την πρόσφατη ιστορία μας. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger