Home » , » "Θαύματα" και "μάγια". Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

"Θαύματα" και "μάγια". Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 | 6:20 μ.μ.

Κάτι τέτοιες ειδήσεις, όπως την διπλανή που παραθέτουμε, από την σημερινή πρώτη σελίδα της "Καθημερινής", μας κάνει να αναρωτηθούμε "αν έχουμε σωτηρία αδέλφια" και να θυμηθούμε τη γνωστή ρήση του Hegel «Η λογική γίνεται παραλογισμός».

Να βρισκόμαστε στον 22ο αιώνα, η επιστήμη να έχει κάνει άλματα και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού -αν αληθεύουν τα αποτελέσματα της έρευνας που επικαλείται η εφημερίδα- να έχει τέτοιες ανορθολογικές αντιλήψεις είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι αδιανόητο.

Οταν μαθαίνεις ότι στην "Ελλάδα 4 στους 10 πιστεύουν λιγότερο ή περισσότερο στη δύναμη της μαγείας", αντιλαμβάνεσαι πόσο ζημιά έχει κάνει στον λαό μας "η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας", η θρησκεία, που λέει και ο Δημήτρης Πουλικάκος. Κι αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει μαγεία, χωρίς θαύματα. Ευλογία, χωρίς εξορκισμό. Θεός χωρίς Σατανά, Αυτά είναι δεμένα όπως το νύχι με το κρέας. 

Πώς να μην υπάρξει μια μερίδα κόσμου να πιστέψει στα "μάγια", όταν από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν, αυτή η αντίληψη ενσωματώθηκε στην Χριστιανική θεολογία και η μαγεία σχετίστηκε με τους δαίμονες, κάνοντας την εμφάνισή τους "ευχές", "κυριευμένοι από το ακάθαρτο πνεύμα" και δεν συμμαζεύεται; 

Να το κάνουμε και φραγκοδίφραγκα. Αν τα ΜΜΕ γελοιοποιούσαν τον γαβγατζή Σταμάτη Γονίδη όταν έλεγε ότι είναι άτρωτος από τον κορονοϊό γιατί "κάθε πρωί πίνει Αγιασμό και κοινωνεί κάθε ένα – δύο μήνες". δεν θα υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι να επιλέξουν στις ευρωεκλογές του 2019 τον μεγαλοαπατεώνα Αρτεμη Σώρας, πιστεύοντας ότι πούλησε στους Αμερικάνους διαστημική τεχνολογία που απέκτησε με την επαφή του με εξωγήινους, αποκτώντας τρισεκατομμύρια με τα οποία θα έσωζε την Ελλάδα;

Αν δεν υπήρχε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας κ. Γιαμαρέλλου, να αναλάμβανε το καθήκον της καντηλανάφτισσας. και να μας πει ότι με το "μυστήριο της θείας κοινωνίας δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός", δεν θα βρισκόταν πάνω από 200.000 ψηφοφόροι να κάνουν αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, τον τύπο που σε τηλεμάρκετινγκ πωλούσε σε αποκλειστικότητα τις αυτόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού;

Αν αντιμετωπιζόταν από τα ΜΜΕ, με τον τρόπο που έπρεπε οι ηλιθιότητες που μας είχαν πει κάποια αναγνωρίσιμα πρόσωπα, για τα νταλαβέρια που έχουν με τους θαμώνες των επουρανίων, όλη αυτή η κατάσταση δεν θα υπήρχε.  
(Να θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο Βασίλης Τερλέγκας μας είπε ότι σουλατσάρισε ο Θεός στα επίγεια για να του αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο του. Ο Θέμης Αδαμαντίδης μας έστειλε .., ντουγρού για προσευχή στον "άγιο" Παϊσιο, ισχυριζόμενος ότι "είχα όγκο, έκανα προσευχή και τον έβγαλα από το στόμα ενώ τραγουδούσα στην πίστα". Ταυτόχρονα κάποια θεωρούμενε "σοβαρά" ΜΜΕ έχουν καθημερινό "δελτίο θαυμάτων". 
Να θυμηθούμε την προβολή που είχαν τα "θαύματα" της "Αγίας Ζώνης" του ηγούμενου Εφραίμ; 
Την αγιογραφία που έκανε το "Πρώτο Θέμα", στον θαυματοποιό παπα - ∆ηµήτρη Λουπασάκη των "Αγίων Ισιδώρων" που ανάστηνε μέχρι νεκρούς;  
Να φέρουμε στην μνήμη μας δημοσίευμα που είχε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Τα Νέα" στο οποίο "διάσημοι Ελλήνες" - Κουρκούλης, Χαρδαβέλλας, Σαββιδάκης, Θεοφάνους- οι οποίοι "βίωσαν θαύματα, χάρη στην πίστη τους στον Θεό";).

Αν δεν είχαν τέτοια ραγδαία εισβολή στα ΜΜΕ, όλες οι παραπάνω αστειότητες, θα έμειναν άνεργοι, μάγοι, μέντιουμ, και εξορκιστές που θησαυρίζουν σε βάρος των αφελών. Και φυσικά δεν θα υπήρχε το τεράστιο ποσοστό του κόσμου, που αναφέρει η "Καθημερινή" να πιστεύουν στα μάγια. Αν εξαλειφθεί η πίστη στα "θαύματα", αυτόματα θα εξαλειφθούν και εκείνοι που πιστεύουν στα "μάγια". Το ένα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το άλλο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger