Home » , » Οι συνταγές μαγειρικής του παπά με την φάμπρικα θαυμάτων στους "Αγιους" Ισίδωρους

Οι συνταγές μαγειρικής του παπά με την φάμπρικα θαυμάτων στους "Αγιους" Ισίδωρους

Από giorgis , Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 | 4:38 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Δεν μπορείς παρά να προβληματιστείς από το γεγονός ότι και σήμερα ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας εξακολουθεί να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. 

Προφανώς είναι εξηγήσιμο γιατί η απελπισία σε συνδυασμό με την θρησκοληψία οδηγεί μια μερίδα κόσμου να εναποθέτει τις ελπίδες του στο "έλεος του θεού και στους νόμους των κλεφτών" που έγραφε και ο σύντροφος μπαρμπα-Κώστας. 
To γιατί και σήμερα υπάρχουν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο στις μεταφυσικές δοξασίες, μας το εξηγεί επιστημονικά και εκλαϊκευμένα, ένας από τους κορυφαίους διανοούμενους της εποχής μας o Βρετανός βιολόγος και συγγραφέας Κλίντον Ρίτσαρντ Ντόκινς στο καταπληκτικό βιβλίο του «Η απάτη του Θεού». (Σ' αυτό αναλύει τις ηλίθιες μεταφυσικές προκαταλήψεις των ανθρώπων και κριτικάρει όσους τις εκμεταλλεύονται, κερδοσκοπώντας).

Εκανα αυτή την εισαγωγή, επειδή ξεφυλλίζοντας τώρα μια Κυριακάτικη φυλλάδα, το "Πρώτο Θέμα", έπεσα πάνω σε ένα τρισέλιδο αφιέρωμα που έχει για τον «θαυµατοποιό» παπα- ∆ηµήτρη Λουπασάκη ο οποίος διευθύνει το θρησκευτικό μαγαζί των "Αγίων" Ισιδώρων. Δεν το προσπέρασα γιατί πριν μερικές μέρες είχα γράψει ένα σχετικό κείμενο γ' αυτόν τον αγύρτη, θεομπαίχτη, απατεώνα ρασοφόρο. (Οι χαρακτηρισμοί αποδίδονται σ' αυτόν τον παπά, από τον δεσπότη Αργολίδας).

Προσπερνούμε ότι αυτός ο παπάς είναι πολυθεσίτης και πληρώνεται ως ιερέας και ως υπάλληλος των ΕΛΤΑ. αν και αυτό το βρήκαμε κάτι εντελώς ασυνήθιστο. 

Ας μην σταθούμε και στις παπαριές του συντάκτη του δημοσιεύματος, -Βασίλης Τσακίρογλου λέγεται- που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται σε έκθεση μαθητή της Β' Γυμνασίου για το "ομολογουμένως αιθέριο σκηνικό του συγκεκριμένου ναού. Γαντζωµένη κλιµακωτά στον βράχο του Λυκαβηττού, περίοπτη και πολυεπίπεδη, η εν λόγω εκκλησία βρίσκεται σε προνομιακή φυσική θέση. Οχι µόνο επειδή διευκολύνει την επικοινωνία µε τις επουράνιες δυνάμεις από ένα ανεκτίμητης αξίας «φιλέτο» ιερού real estate, αλλά και διότι µια επίσκεψη στους Αγίους Ισιδώρους, ακόμη και για έναν περιηγητή ο οποίος δεν εμφορείται από ιδιαίτερη χριστιανική ευλάβεια, αποδεικνύεται αναζωογονητική".

Στεκόμαστε σε κάποιες αναφορές που κάνει που συνήθως τις συναντούμε σε φυλλάδες όπως η Espresso και η Ελεύθερη Ωρα".

"Ανήµερα της Υψώσεως του Τιµίου Σταυρού, τη 14η Σεπτεµβρίου. συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτοµα που στήθηκαν σε ατελείωτες ουρές, περιμένοντας καρτερικά επί ώρες τη σειρά τους να αγγιχθούν από τον εφημέριο, ο οποίος παρέμεινε ηρωικά στις επάλξεις του καθήκοντος και µε υπεράνθρωπη αντοχή εξακολούθησε να ευλογεί χωρίς την παραμικρή διακοπή, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πάθος των πιστών εξηγείται από την τεράστια ισχύ του κεντρικού συµβόλου. Ο σταυρός του παπα-∆ηµήτρη έχει ταυτιστεί, εδώ και χρόνια, µε την ελπίδα για µια υπερφυσική παρέμβαση υπέρ της λύτρωσης κάθε απελπισμένου"

Τι μήνυμα περνάει ο γραφιάς της Κυριακάτικης φυλλάδας στους αναγνώστες του; Και στην τελική δεν είναι το πρόβλημα ο δημοσιογράφος, Οι κεντρικοί διευθύνοντες την επιχείρηση Εκκλησία Α.Ε., πώς ανέχονται τέτοια παραληρήματα, όπως το παρακάτω, από τον υφιστάμενο τους; 

«Αυτό το ιερό σύμβολο σχετίζεται µε χιλιάδες καταγεγραµµένα θαύματα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει ούτε ένας. Πλησιάζουν οι εποχές που όλοι θα προσκυνήσουν αυτό τον Σταυρό. Για εμένα, αυτό το απλό ξύλο είναι η ζωή µου, είναι η ταφή µου και είναι η ανάστασή µου», μας ψάλει ο παπάς. 

Και μέχρι, λοιπόν, να επαληθευτεί η προφητεία του ρασοφόρου, και να αναστηθεί από τον σταυρό του, δεν έχουν την στοιχειώδη πρόνοια οι ιθύνοντες της επιχείρησης να προστατεύσουν την αξιοπιστία του εμπορεύματος που πουλάν; Βγαίνει ο τύπος και λέει ότι έχει στήσει μια φάμπρικα παραγωγής θαυμάτων. Και αυτό το τροπάρι το ξεπερνάει τόσο εύκολα η ηγεσία της επικρατούσας θρησκείας; Τουλάχιστον τον "Αγιο" Παϊσιο, όσο ζούσε, τον θεωρούσαν ένα "γεροντάκι που τα είχε χαμένα". Οταν πέθανε τον αγιοποίησαν ανακαλύπτωντας τα "ιερά" του κάστανα, τις "ιερές" του παντόφλες και τα θαύματά του. 

Αυτόν τον παπά πώς του επιτρέπουν να λέει τέτοιες παραδοξολογίες; 

Διαβάζουμε από το δημοσίευμα που αναφέραμε: 

"Ο περίφημος αυτός Σταυρός, στα χέρια και µε την ειδική κινησιολογία που έχει αναπτύξει ο παπα-Δημήτρης, κολλά µμυστηριωδώς στην πάσχουσα σάρκα και τη θεραπεύει αυτοστιγµεί από οποιαδήποτε νόσο, όσο σοβαρή και αν είναι. Επίσης, σύμφωνα µε τα λεγόμενα του παπα-∆ηµήτρη, ο Σταυρός αναβλύζει μύρο που συχνά μουσκεύει την Αγία Τράπεζα, έχει διαφορετική θερμοκρασία στο πάνω και το κάτω µέρος του, ενώ έχει παρατηρηθεί ακόμη και αιμορραγία του ξύλου".

Και σαν επίλογος ... συνταγές μαγειρικής:

 Σαν «αντίδωρο» για τον πιστό, ο ναός προσφέρει επίσης εκπομπές μαγειρικής. Αν και όχι µε τα χέρια του πατρός ∆ηµητρίου, αλλά από κάποιον νεαρό ιερωμένο µε εμπειρία στην τέχνη παρουσιάζεται αναλυτικά η δημιουργία λαχταριστών και ευλογημένων πιάτων «αλά Αγιοι Ισίδωροι», όπως φιλέτο γλώσσας στον φούρνο µε σος µμουστάρδας ντιζόν, πατάτες κάντρι, χοιρινό σοτέ µε ξινόµηλα και μέλι, αγιοϊσιδωρίτικες φακές κ.ά


Τι ζούμε μα τον θεοδιάολο μου!!!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger