Home » , » Ας μην πάρουν άλλες μίζες οι πολιτικοί.

Ας μην πάρουν άλλες μίζες οι πολιτικοί.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 | 7:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 «Ελληνικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία. Ως αντάλλαγμα ζητούν από τους Αμερικανούς να εγκαταστήσουν τα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Το 1998, η κυπριακή κυβέρνηση απέκτησε ρωσικά συστήματα αεράμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου. Ωστόσο, υπό την πίεση της Τουρκίας, οι Κύπριοι εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους και παρέδωσαν τον εξοπλισμό στους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι σήμερα οπλισμένη με 24 εκτοξευτές S-300PMU-1 , οι οποίοι βρίσκονται στο νησί της Κρήτης.

Ακόμα κι αν αντικαταστήσουν τα S-300 τους με Αμερικανούς Patriot, οι Έλληνες χάνουν μέρος της δικής τους μαχητικής αξίας. Πράγματι, στην Ουάσιγκτον δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης, αλλά μόνο τη μετεγκατάσταση εκτοξευτών με τα πληρώματά τους στην Κρήτη.

Επομένως, σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, η ελληνική αεράμυνα θα είναι συνδεδεμένη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα μπορεί να αποφασίσει ανεξάρτητα να ανοίξει πυρ εναντίον εχθρικών αεροσκαφών. Αυτή τη στιγμή βέβαια η πιθανότητα ενός πολέμου με τους Τούρκους είναι μικρή.

Εάν η Ελλάδα παραδώσει τους S-300 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τότε αυτό θα είναι απόδειξη πως θα δώσει και άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία με τη χώρα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας - περίπου 25 μονάδες Tor-M1 και 38 μονάδες Osa-AKM. Εάν παραδοθούν όλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορέσουν να ενισχύσουν σημαντικά την αεράμυνα τους...

Αυτό αποτελεί και έμμεση απόδειξη των προβλημάτων της ουκρανικής αεράμυνας. Δέκα μήνες εχθροπραξιών εξάντλησαν τα αποθέματα πυρομαχικών και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έθεσαν εκτός μάχης πολλά οχήματα μάχης. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, ο μέσος αριθμός πυραύλων που διατίθενται ανά εγκατάσταση στην έχει μειωθεί στο μισό.

Γι' αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν όσον αφορά την αποστολή Patriot στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να επιτρέψει την εξαφάνιση της ουκρανικής αεράμυνας και την επιστροφή των ρωσικών βομβαρδιστικών επιθέσεων».

Το παραπάνω κείμενο ήταν μια άποψη των Ρώσων για το θέμα.

Οι S-300 είναι καλύτεροι από τους Patriot. Δεν το λέμε εμείς, το έλεγαν τα μιλιταριστικά site όταν πανηγύριζαν για την απόκτησή τους. Άλλωστε οι Τούρκοι δεν αντιδρούσαν χωρίς λόγο, ούτε χωρίς λόγο προτίμησαν τους S-400, τη επόμενη γενιά των Ρωσικών αντιαεροπορικών, ακόμα κι από τα πανάκριβα αόρατα Αμερικανικά «παλτά» F-35. Βέβαια τώρα μπορεί τα site αυτά να κάνουν κωλοτούμπες.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί οι πύραυλοι είναι ουσιαστικά της Κύπρου. Πως λοιπόν θα δοθούν από την Ελλάδα; Λεπτομέρειες θα πείτε, μπανανία είμαστε κι εμείς κι αυτοί, όποτε κάνουμε τα χατίρια. Βλέπετε που πάνε τελικά τα λεφτά μας; Βλέπετε πως τα όπλα δεν τα αγοράζουμε για μας, αλλά γι αυτούς που μας τα πουλάνε;

Δε θα μπω στον πειρασμό να πως πόσο αδυνατίζει η αμυντική μας ικανότητα, γιατί πιστεύω πως, αν δεν βρεθεί κάτι πολύ ακριβό στο βυθό στου Αιγαίου, δεν θα γίνει πόλεμος με τους γείτονες και συμμάχους Τούρκους (μην το ξεχνάμε πως είμαστε σύμμαχοι).

Ας μην χρεοκοπήσουμε όμως πάλι. Ας μην πάρουν άλλες μίζες οι πολιτικοί. Ας μην πάρουμε άλλα. Ας γλυτώσουμε ένα Μνημόνιο. Στη σωστή πλευρά της υποτέλειας και της μίζας είναι όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες. Τι γκρινιάζετε ρε καρντάσια, Τούρκοι; Ορίστε, δεν ήταν για σας οι S-300. Η κακία σας έμεινε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger