Home » , » Αν δεν μηνύσει τον Κ. Βαξεβάνη, ο Μητσοτάκης, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Documento θα είναι σαν να ομολογεί ότι έχει διαπράξει σοβαρά κακουργήματα και θα πρέπει να δικαστεί!

Αν δεν μηνύσει τον Κ. Βαξεβάνη, ο Μητσοτάκης, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις του Documento θα είναι σαν να ομολογεί ότι έχει διαπράξει σοβαρά κακουργήματα και θα πρέπει να δικαστεί!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 | 6:45 μ.μ.


Μια ερώτηση, μιλώντας πάντα με αστικούς όρους: Θα υπήρχε πολίτης αυτή της χώρας που δεν θα αισθανόταν ότι προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή του όταν δημόσια και επώνυμα του αποδίδεται ότι συντονίζει και διευθύνει ένα κέντρο για να παρακολουθεί όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς να απαιτήσει την δικαίωση του από τα δικαστήρια αν θεωρεί ότι συκοφαντείτε; Οταν μάλιστα αυτός είναι πρωθυπουργός, μιας χώρας, συνεπώς οι πράξεις του έχουν αντανάκλαση πέρα από το πρόσωπο του και χρεώνονται στην κυβερνητική παράταξη, μπορεί να μένει σιωπηλός όταν του αποδίδονται αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα; 

Ρητορικές ερωτήσεις. Το πρόσωπο αυτό υπάρχει και ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Και το γράφουμε αυτό γιατί διαβάσαμε τις σημερινές αποκαλύψεις που δημοσιεύει το Documento. 

Στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ψέλλισε κάποιες αστείες δικαιολογίες όταν έγινε γνωστό ότι κρατικοί-παρακρατικοί μηχανισμοί παρακολουθούσαν έναν πρώην πρωθυπουργό, 14 μέλη της κυβέρνησης καθώς και πλήθος κρατικών αξιωματούχων, δημοσιογράφων και αναγνωρίσιμων προσώπων, τώρα όμως δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.  

 Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη, άλλαξαν τα κόζια. Αν δεν παρουσιαστεί η κυβέρνηση να διαψεύσει το δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι η ΕΥΠ, ο Μητσοτάκης πρέπει να βρεθεί κατηγορούμενος για πολύ σοβαρά κακουργηματικά αδικήματα. Κι αυτό γιατί μπορεί πάντα αυτή η βρόμικη υπηρεσία να είχε στο στόχαστρο της τον αγωνιζόμενο λαό, θεωρώντας τον "εσωτερικό εχθρό" του συστήματος, αλλά να παρακολουθεί τους επικεφαλής των Ε.Δ. ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αλήθεια, πώς γίνεται οι δικαστές μπροστά σ' αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις να ... πετάνε αετό;      

Ενα μικρό απόσπασμα από το κείμενο που υπογράφει ο Κ. Βαξεβάνης:

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία λειτουργεί υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε υπό παρακολούθηση τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. 

II λίστα με τα παρακολουθούμενα πρόσωπα από την ΕΥΠ, την οποία δημοσιεύει σήμερα το Documento, είναι από κάθε άποψη σοκαριστική, αφού αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια παρακολουθούσε πολίτες, πολλοί εκ των οποίων κατέχουν θεσμικές και υπηρεσιακές θέσεις στο κράτος. Η παρακολούθηση όμως των αρχηγών του στρατεύματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι πέρα από κάθε φαντασία υπόθεση παρεκτροπής

Οι άνθρωποι που ηγούνται του στρατεύματος και τους έχει ανατεθεί η υπεράσπιση της χώρας παρακολουθούνται σε εποχές δημοκρατίας από την υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλειά της από ξένους κινδύνους. Εχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού.

Η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΙI αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι δεν έχει ευθύνη. Είναι ο κατά νόμον πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και έχει τις ποινικές και ηθικές ευθύνες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger