Home » , , » ΟΡΜΑ: Δίκη Περάματος, μία ακόμα αναβολή για τους φασίστες, μία ακόμα νίκη μας

ΟΡΜΑ: Δίκη Περάματος, μία ακόμα αναβολή για τους φασίστες, μία ακόμα νίκη μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 | 6:58 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

Με αίτημα δικηγόρου των φασιστών η σημερινή δίκη της δολοφονικής ενέδρας στο Πέραμα το 2018 έληξε με αναβολή για τις 21 Σεπτέμβρη. Τι άλλο από μία ακόμη φυγοδικία από την πλευρά των φασιστών. Χρόνια τώρα όταν βρίσκονταν αντιμέτωποι με δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού, επιλέγουν την αποχή και την αναβολή.

Για μία ακόμα φορά δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, καθώς τα δικαστήρια Πειραιά γέμισαν από κόσμο που ήρθε να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές. Μέλη οργανώσεων, συνδικαλιστές, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές πανεπιστημίου, απλοί αγωνιστές, έδωσαν το παρόν στον Πειραιά, έτοιμοι να σηκώσουν το ανάστημά τους δίπλα από την ΟΡΜΑ, μέσα και έξω από τα δικαστήρια. Οι φασίστες άφαντοι φυσικά μπροστά σε αυτό το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγώνες της ΟΡΜΑ.

Ειδικά σήμερα που η χρυσή αυγή είναι διαλυμένη, η ηγεσία και τα στελέχη της είναι στην φυλακή από την κεντρική δίκη και οι περισσότεροι πρώην των λεγόμενων ταγμάτων εφόδου της φασιστικής συμμορίας εξαφανισμένοι, τα υπολείμματα του λακέδικου – χαφιέδικου σωματείου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος είναι διασπασμένοι και αναζητούν σωσίβιο σωτηρίας. Και σήμερα όσο κάποιοι εξ αυτών κορδώνονται από την ασφάλεια που τους παρέχει η κρατική προστασία εντός των φυλακών πολυτελείας όπου διαβιούν φιλοξενούμενοι του κράτους και του παρακράτους, άλλη τόση είναι και η αδυναμία τους να παίξουν τον οπουδήποτε ρόλο στην πολιτική, μένει μόνο να παρακαλάνε για την αποφυλάκιση τους. Μόνον ξεσπάσματα τραμπουκισμών στις γωνίες και στα σκοτάδια τρέχοντας για να αποφύγουν το ξημέρωμα. Ακίνδυνοι τραμπούκοι.

Στο Πέραμα, στο άλλοτε υποτίθεται κάστρο τους όπου οι παρεμβάσεις της ΟΡΜΑ στην πόλη τους πέταξαν και εκεί έξω από την ενεργή παρουσία, με το ζόρι βαστάνε ακόμα μια δημοτική έδρα, και αυτή βασισμένη στα συμφέροντα των εργολάβων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που πάντα θα χρειάζονται μπράτσα ωμής βίας για να κτυπάνε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα των εργαζομένων.

Από τα οικονομικά μέτρα μιας ατέλειωτης κρίσης, στην ανεργία και τον πληθωρισμό, κόντρα στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή, οι μάχες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εξώσεις, είναι μερικά μόνο από τα πεδία σύγκρουσης με την Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Μια κυβέρνηση που έχει αγκαλιάσει κάθε είδους εθνικιστικού παραληρήματος, κάθε ρατσιστικής πολιτικής δολοφονικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα και εξάντλησης στο εσωτερικό κάθε πρόσφυγα, ενώ με κάθε ευκαιρία ενισχύει τον κατασταλτικό μηχανισμό υλικά και νομοθετικά ενώ ετοιμάζεται για μία νέα προσπάθεια απαγόρευσης κομμάτων και οργανώσεων. Μένει μόνον να μας πει πότε θα στείλει άρματα στην Ουκρανία μαζί με τους φίλους της «μένουμε Ευρώπη».

Ο εχθρός είναι εδώ, στην καθημερινότητα μας, είναι το κεφάλαιο και η κυβέρνηση. ΕΜΠΡΟΣ να ξεμπερδεύουμε μαζί τους.

Η επόμενη μάχη μαζί με την ΟΡΜΑ είναι στην επέτειο των Ιμίων, για να διατρανώσουμε μία διεθνιστική και αντιμιλιταριστική ημέρα, όπως την φτιάξαμε μαζί πετώντας έξω τους φασίστες τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν δυνατά, απέναντι σε κεφάλαιο και κυβέρνηση, διεθνιστικά και αντιπολεμικά το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4 μ.μ. στην πλατεία Ρηγίλλης

_______________________________

OΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger