Home » , » Διαγωνισμός ΑΣΕΠ. «Σωστές» απαντήσεις είναι τελικά οι «λάθος»!

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ. «Σωστές» απαντήσεις είναι τελικά οι «λάθος»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 | 4:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μέγας γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και τρέξτε να προλάβετε. Ακόμα όμως κι αν αριστεύσετε, δεν είναι σίγουρο πως θα διοριστείτε, όπως ακριβώς με τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Να βγάλουν όμως μερικά φράγκα παραπάνω τα φροντιστήρια.

Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Αν κατά τύχη μπει κάποιος χωρίς μέσον, «να μην τον φάει η μαρμάγκα». Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες. Ό,τι σας πουν για σωστό και το λάθος στο γραπτό διαγωνισμό, ξεχάστε το μόλις προσληφθείτε.

Γιατί οι απαντήσεις είναι σχετικές. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια εύκολη ερώτηση:

Ποια χώρα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα; Η Κύπρος ή η Νότιος Κορέα;

Αν απαντήσετε «η Κύπρος», συγχαρητήρια, χάσατε! Ο Καραμανλής είχε πει το 1974 πως η Κύπρος είναι μακριά, για να στείλουμε στρατό, ενώ η Κορέα ήταν κοντύτερα, όποτε πήγαμε εκεί. Δε θέλω αυθάδειες, ότι έκανε λάθος κοτζάμ πρωθυπουργός. 54% πήρε το 74.

Το ίδιο με τις ερωτήσεις όπως «Τι θα κάνατε αν λαδώνονταν ένας συνάδελφος σας»; Αναλόγως. Αν είστε ΝΔ, θα ζητήσετε κι εσείς μετρικό. Αν είστε έντιμος, θα βρείτε το μπελά σας. Κάντε πως τυφλωθήκατε ξαφνικά, να πάρετε κι επίδομα. Είναι απλές οι απαντήσεις, αλλά θέλουν λίγο να σκεφτείς.

Λέει μια: Ανακαλύπτεις πως κάποιος συνάδελφος δεν έχει το απαραίτητο πτυχίο. Αυτό έχει ήδη απαντηθεί. Είναι καθαρίστρια; 10 χρόνια φυλακή; Είναι νεοδημοκράτης; 4 χρόνια διευθυντής σε Νοσοκομείο ή κάποιον Οργανισμό.

Κρυφακούει ο πρωθυπουργός! Τι κάνεις; Ό,τι ο Ντογιάκος: Κουκουλώνεις τα στοιχεία, να είναι ζεστά και ταυτόχρονα απειλείς όποιον μιλήσει με 10 χρόνια φυλακή! Γιατί δεν γουστάρουν καρφιά οι μαφιόζοι και οι Έλληνες δικαστές, εντάξει; Μόνο όσους ρουφιανεύεουν Αναρχικούς, Αριστερούς, Κομμουνιστές κλπ.

Νομίζω πως καταλάβατε πως πάει. Αν δεν καταλάβατε, δεν πειράζει, θα μπείτε με μέσον, που είναι και πιο σίγουρο.

Είμαι υπέρ των διαγωνισμών και της πολυγαμίας. Αλλά να είναι για όλους και για όλες. Δεν μπορεί να ζητάς «της Παναγιάς τα μάτια» για τον απλό δημόσιο υπάλληλο, ενώ το διευθυντή, το Γενικό Γραμματέα, να τον παίρνεις από το κόμμα, τη συμμορία δηλαδή. Μπορεί αν είμαστε Μπανανία, εντάξει.

Πρώτα να διαγωνιστούν οι πολιτικοί, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές να δούμε και τι ξέρουν. Εκτός από «άρπα» και «πιάνω». Μετά εμείς γιατί το ψάρι βρώμισε πολύ.

Καλή επιτυχία, να μην αυνανίζεστε στις εκλογές, κι όλα θα πάνε καλά. Για ποιους θα πάνε καλά; Κι αυτό σχετικό είναι. Αν ξεσηκωθούμε, για μας, αν όχι, για τα παράσιτα που μας εκμεταλλεύονται.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger