Την τοποθέτηση που κάνει σήμερα η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία", δεν την έχει κάνει ούτε ο πιο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος.
Εάν η παρακολούθηση είναι σύννομη, τότε ο αρχηγός του στρατεύματος αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Ό,τι ακριβώς είχε συμβεί με το Νίκο Ανδρουλάκη, μόνο που εδώ το αποτύπωμα είναι πολλαπλάσιο, διότι μιλάμε για τον άνθρωπο που καθοδηγεί την επιχειρησιακή λειτουργία για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας. Η επίκληση της «εθνικής ασφάλειας» είναι διαφορετική για την δράση ενός ευρωβουλευτή, ακόμα και όταν αυτός γίνεται αρχηγός κόμματος, και τελείως διαφορετική όταν μιλάμε για τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εάν όμως η παρακολούθηση ήταν παράνομη, όπως φαίνεται να ήταν και για την περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς συνοδεύτηκε από μία συντονισμένη επιχείρηση απόκρυψης των στοιχείων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τότε τα αδικήματα που προκύπτουν είναι τεράστια. Με πρώτο αυτό της Εσχάτης Προδοσίας.
Από τις μέχρι τώρα διαρροές του περιεχομένου των παρακολουθήσεων και των διαλόγων, δεν προκύπτει κάποια «εθνικά επικίνδυνη δράση» του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο πρωθυπουργός δεν είχε κανένα δικαίωμα να παρακολουθεί τον αρχηγό του στρατεύματος για τις αγοροπωλησίες συγγενικών του προσώπων, παρά μόνον εάν υπήρχαν ενδείξεις για χρηματισμό από εχθρικές δυνάμεις. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον από τα ενημερωτικά δελτία της ΕΥΠ που έχουν διαρρεύσει.
Εάν λοιπόν η ΑΔΑΕ έχει τεκμηριώσει την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ, η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει ακαριαία και αυτεπάγγελτα ώστε να διαλευκάνει μια υπόθεση που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολίτευση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις διαστάσεις που έχει πάρει η όλη υπόθεση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκαλυφθούν αυτές οι αποκαλύψεις και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Δημοσίευση σχολίου