Home » , » Της μπατσάδικης μαφίας το κάγκελο και στην μέση Θεοδωρικάκος

Της μπατσάδικης μαφίας το κάγκελο και στην μέση Θεοδωρικάκος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | 9:38 μ.μ.

Καλό είναι κάποιες φορές να διαβάζουμε "μέσα από τις γραμμές". Το σημερινό δηλαδή δημοσίευμα του "Βήματος" που πρόσθεσε καινούργιους πονοκέφαλους στο Μέγαρο Μαξίμου και αφορά τις σχέσεις των μπάτσων με τους νονούς της νύχτας, δεν έχει καμιά σχέση με την αποκαλυπτική δημοσιογραφία. 

Πέρα απ' το ότι είναι σε όλους γνωστό ότι «Το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». (Εκεί που στεγάζεται η ΓΑΔΑ), όπως έλεγε και ένας μακαρίτης πια, "διάσημος", ποινικός παραβάτης, ο Βασίλης Στεφανάκος, κατά καιρούς έχουμε και αλληλοκαρφώματα μπάτσων, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες συμμορίες. 
Ακόμα όμως και σ' αυτή την περίπτωση η αστική "δικαιοσύνη" δείχνει απόλυτη κατανόηση αν εγκληματίες μπάτσοι πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι της. Δεν είναι όμως τώρα αυτό το θέμα μας. Το αναφέρουμε απλώς επειδή διαβάζουμε ότι το δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» προκάλεσε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου καθώς και ότι διέταξε έρευνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου “να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος” για την υπόθεση. Τώρα δηλαδή πιάσαμε τα λεφτά μας ...

Και όσο αφορά την σημερινή αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτή κύρια εντάσσετε στο ανοιχτό μέτωπο που έχει το συγκρότημα ΜΜΕ του Μαρινάκη, τον τον Τάκη Θεοδωρικάκο, για λόγους που εμείς αγνοούμε.

Εδώ να θυμίσουμε ότι έφτασε ο "Βηματοδότης" να τον κατηγορεί ότι μετέτρεψε την ΕΛΑΣ σε άντρο κακοποιών γράφοντας χαρακτηριστικά ότι "επί των ημερών του έχουν διεισδύσει και τείνουν να επικρατήσουν στην ΕΛ.ΑΣ. πρόσωπα που δεν διακρίνονται για την ηθική τους υπόσταση, παρά αντιθέτως γέρνουν προς τη νύχτα και το κοινό έγκλημα". 

Δημοσιεύματα σε "ΝΕΑ" και "ΒΗΜΑ" έχουν αποδώσει στον υπουργό ΠροΠο ότι έχει μετατρέψει την ΕΛΑΣ σε άντρο κακοποιών στοιχείων, ότι λειτουργεί σαν πολιτικάντης του αίσχιστου είδους που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση βουλευτικού θώκου, έχοντας μετατρέπει το υπουργείο το σε εκλογικό κέντρο. Του απέδιδαν ότι είναι νάρκισσος και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η αυτοπροβολή του, ότι έχει δώσει εντολή έξι μπάτσοι να φυλάνε σε 24ωρη βάση την ακατοίκητη εξοχική του κατοικία στην Μάνη κ.α. 

Τα υπονοούμενα σε βάρος του Θεοδωρικάκου, από το συγκρότημα Μαρινάκη πάνε σφαίρα "Κύριο ζητούμενο είναι πώς χρηματοδοτούνται ή αποπληρώνονται οι αλλεπάλληλες πολιτικές συγκεντρώσεις του και τα τραπεζώματα σε ακριβά εστιατόρια, ενώ δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του ότι έχει εισόδημα 51.000 ευρώ και 916.000 ευρώ καταθέσεις, όπως και 26 ακίνητα", διαβάζουμε σε περασμένο κείμενο του Λαμπρόπουλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι συνομιλίες που αποκαλύπτονται και πάνω στις οποίες βασίζεται το κείμενο του αρθρογράφου του "Βήματος", βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας. Προφανώς δεν είναι τυχαίο γιατί βλέπουν τώρα την δημοσιότητα.

Πάντα κατά την ίδια πηγή αναμειγμένοι στο κύκλωμα των κακοποιών ήταν πλήθος αξιωματικών της Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ που θησαύριζαν από την εγκληματική τους δράση.

Κάποιες από τις συνομιλίες που δημοσιεύονται:

 

Στις 29/3/2018

Μέλος κυκλώματος: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη»

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Ό,τι γουστάρεις άμεσα»

Στις 24/5/2022

«Νονός» - έμπορος καυσίμων: «Καλημέρα»

Διοικητής ΑΤ: «Κύριε Γ, καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ. του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης, για τον άλλο, για οικονομική αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά»

Στις 25/5/2022

Διοικητής ΑΤ: «Καλησπέρα κύριε Γ».

«Νονός»- έμπορος καυσίμων: «Είχα δώσει ακόμα έναν άνθρωπο (σ.σ. αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος όποτε έχουμε και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ. υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας και εσύ στην Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ. ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

Σημείωση: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

Στις 3/6/2022

Διοικητής ΑΤ: «Καλημέρα».

«Νονός»-έμπορος καυσίμων: «Αφού έχουμε τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ. έχουν βάλει τους δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ. Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

Στις 10/6/2022

«Νονός» - έμπορος καυσίμων: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».

Διοικητής ΑΤ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ. εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρεις αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».

Συνεννοήσεις ακόμα και με «συνεργάτες υπουργών»

Σε πολλούς από τους διαλόγους που αποκαλύπτει «Το Βήμα» υπάρχει αναφορά σε συνεννοήσεις με «συνεργάτες υπουργών» και πρόσωπα σε αντίστοιχες θέσεις. Eνδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς είναι ότι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, λίγες ώρες μετά τις καταγεγραμμένες στιχομυθίες, πράγματι υπάρχουν περίεργες άνωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς αυτές τις προσυνεννοημένες τοποθετήσεις αστυνομικών.

Στις 2/3/2018

Μέλος κυκλώματος: «Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας».

Πρώην αστυνομικός «μεσάζων»: Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».

Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο (2/3/2018).

Στις 28/3/2018

Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. Να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Πήραμε πριν δεκάπεντε λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

Στις 21/12/2018

Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;»

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛΑΣ: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα»

Στις συνομιλίες, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Πληροφορίες από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger